Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Broberg/Söderhamn IF

Läs mer om lagen i Elitserien.

Inför säsongen 2017/2018 spände Broberg bågen rejält. Den nya bandyhallen (Helsingehus Arena) var äntligen spelklar och truppen var på pappret riktigt slagkraftig. Men det blev en motig säsong som slutade med en niondeplats och missat slutspel för blott andra gången sedan 2004. I fjol lyckades de gulsvarta dock nå en åttondelsfinal, men väl där tog det stopp mot Vänersborg. Jobbigt för ett bandylag som ständigt påminns om sin storhetstid på 50- 60- och 70-talen då fem SM-guld bärgades. Frågan är om den klassiska klubben från Söderhamn kan hitta dit igen?

Grundad: 1919
Hemmaarena: Helsingehus Arena (inomhus)
SM-guld: 5 st (senaste 1977)
Tränare: Björn Eriksson

Spela på Broberg på Oddset.

Tongivande spelare

Vadim Arkhipkin  

Född: 1990 
Land: Ryssland 
Position: Mittfältare 
Tidigare bandyklubbar: Dynamo Moskva 

Under 1990-talet gjorde pappa Slava mål för flera olika svenska klubbar. Efter sin avslutande sejour i Broberg blev familjen Arkhipkin kvar i Söderhamn vilket Broberg ska vara tacksamma för. Vadim var en stor talang som ungdom och ingick i Söderhamns “gyllene generation” tillsammans med Jonas Engström och Adam Giljam. 29-åringen är en skridskostark och offensivt skicklig mittfältare som från och till har tillhört det ryska bandylandslaget. Förra säsongen hade ryssen dock stora problem med skador men håller Vadim sig från sjukstugan lär han återigen bli en viktig kugge hos de gulsvarta.  

Martin Söderberg  

Född: 1992 
Land: Sverige 
Position: Anfallare 
Tidigare bandyklubbar: Edsbyns IF, Rodina Kirov 

Med Edsbyn som moderklubb spåddes anfallaren tidigt en lysande framtid. Men i Edsbyns stjärnspäckade lag fick unge Söderberg sällan chansen. Då valde han en utflykt till Ryssland. När bandyspelaren sedan vände hem till Hälsingland blev det istället för Edsbyns rödblå dräkt Brobergs gulsvarta. Där har han varit lagets bäste målskytt sedan 2015 och har några gånger varit nära en landslagsplats. I fjol blev det dock “bara” 19 mål i Elitserien, tre mål mer än hemmasonen Jonas Engströms som blev lagets näst bästa målskytt.

Magnus Fryklund  

Född: 1983 
Land: Sverige 
Position: Försvarare 
Tidigare bandyklubbar:

Själv hävdar Magnus Fryklund att han inte spelar särskilt fult. Ändå utses han år efter år till seriens fulaste spelare av sina motståndare. Men han har också kommit att personifiera att det inte är roligt att möta Broberg. Den som inte håller upp blicken riskerar att åka på en propp. Försvararen har dessutom den unika egenskapen att sätta upp viktiga hörnor i nättaket. Fryklund har varit Broberg trogen hela sin elitkarriär och nu går den rutinerade bandyspelaren in på sin 19:e säsong i moderklubbens A-lag.  
 

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.