Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Falu BS (spelar inte i Elitserien 2019/2020)

Läs mer om lagen i Elitserien.

Efter en konkurs 2013 och omstart i division ett tog sig Faluns bandylag upp i Elitserien genom att i kvalserien placera sig framför Kalix. En stor del av framgången tillskrivs tränare Joakim Forslund som med sitt metodiska spel tidigare lyckats bra i Bollnäs. Ett liknande spel visade sig vägvinnande i Allsvenskan. Nu siktar dalmasarna på att åter etablera sig i det svenska bandy-finrummet.

Grundad: 1935
Hemmaarena: Lugnet (utomhus)
SM-guld: 2 st (senaste 1974)
Tränare: Joakim Forslund

Spela på Falu på Oddset.

Tongivande spelare

Joakim Bergman

Född: 1992
Land: Sverige
Position: Försvarare
Tidigare bandyklubbar: Sandvikens AIK

Redan som 17-åring tog Joakim Bergman plats i Sandvikens försvar. Totalt har han vunnit tre SM-guld. Men efter att under senaste säsongen tidvis haft svårt att ta plats i startuppställningen i Sandviken väljer nu den meriterade bandyspelaren att pröva lyckan i Falun. Ett oerhört meriterat nyförvärv av nykomlingen då Bergman kommer bli en centralfigur i laget.

Daniel Bäck

Född: 1987
Land: Sverige
Position: Mittfältare
Tidigare bandyklubbar: Gripen Trollhättan BK, Sandvikens AIK

Efter åtta säsonger som hjälpgumma i Sandviken flyttade Trollhättesonen Bäck till Falun inför i fjol. En större roll gynnade Bäck, och mittfältarens kompetens och rutin var central för Faluns stabila spel. Då var han en nyckel till att Falun spelade i Sveriges högsta bandyserie och denna säsong kommer Daniels elitserierutin till än större nytta.

Tobias Andersson

Född: 1992
Land: Sverige
Position: Mittfältare
Tidigare bandyklubbar: Gais, IK Sirius

Efter en sju års utflykt till Gais och Sirius vänder nu mittfältaren Tobias Andersson hem till Lugnet i Falun. Under sina år har han skaffat värdefull rutin, inte minst från nervösa kvalmatcher. Då oddsen inte är allt för höga på att Falun kan tvingas till just sådana i slutet på denna säsong kan Andersson bli en extra viktig pusselbit för tränare Forslund.

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.