Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Frillesås BK

Läs mer om lagen i Elitserien.

2018 tog Frillesås BK upp till Elitserien som första halländska klubb någonsin. Det blev en tuff debutsäsong  i finrummet och våren 2019 slutade med ett gastkramande kval. Nässjö IF hade hallänningarna i brygga men till slut lyckades de Frillesåsfostrade bröderna Fredrik och Mattias Johansson fixa nytt kontrakt i regnet inför hemmapubliken på Sjöaremossen. Inför säsongen 2019/20 tog Mattias Johansson över som ledare och är därmed spelande tränare för FBK.

Grundad: 1960
Hemmaarena: Sjöaremossen (utomhus)
SM-guld: 0 st
Tränare: Mattias Johansson

Spela på Frillesås på Oddset.

Tongivande spelare

Mattias Johansson  

Född: 1991 
Land: Sverige 
Position: Ytterhalv/Mittfältare 
Tidigare bandyklubbar: Kungälv, Villa Lidköping 

När Mattias Johansson 2013 gick till Villa Lidköping från Kungälv var han en av Sveriges mest eftertraktade unga bandyspelare med meriter från alla ungdomslandslag. I Villa planade utvecklingskurvan dock ut och när kontraktet gick ut 2016 beslöt han sig för att vända åter till moderklubben Frillesås, som spelande tränare. Alldeles för bra för allsvenskan ledde mittfältaren laget till Elitserien, där denne passningsskicklige spelare hör hemma. Det blev ingen omedelbar succé för Frillesås som tog endast nio poäng i fjol. Ska det bli bättre denna säsong behöver Mattias Johansson visa sig från sin bästa sida. Kapaciteten finns definitivt där! 

Jakob Jenefeldt  

Född: 1987 
Land: Sverige 
Position: Ytterhalv 
Tidigare bandyklubbar: Kungälv, Sirius 

Jenefeldt anses vara en av de mer tekniska spelarna i Elitserien och många menar att han borde spelat i lag högre upp i tabellen. Men efter några år i ett dalande Sirius valde han att flytta hem till västkusten när Frillesås nådde högsta serien. Med sin mångåriga rutin från Sveriges finrum var ytterhalven viktig för nykomlingen under säsongen 2018/19. Frågan är om teknikern kan minska oddsen på att Frillesås återigen blir ett bottenlag i Elitserien?  

Fredrik Brandin 

Född: 1988 
Land: Sverige 
Position: Anfallare 
Tidigare bandyklubbar: Kareby IS, IFK Kungälv, Frillesås 

Efter att ha hoppat fram och tillbaka mellan IFK Kungälv och Frillesås BK har Fredrik “Muttern” Brandin varit trogen FBK sedan säsongen 14/15. När Frillesås debuterade i Elitserien på hemmaplan säsongen 18/19 blev Muttern stor hjälte med två påsar i 3-0-segern mot Motala. På fritiden tycker Fredrik om att fiska. Dessutom var Muttern drivande i projektet “Bandyspelare söker fru” som drog igång 2016, huruvida det nu finns någon Fru Brandin är höljt i dunkel. 

 

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.