Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Hammarby IF

Läs mer om lagen i Elitserien.

Bajen gick till semifinal i slutspelet våren 2019 där Västerås SK slog ut dem i tre raka matcher. Stockholmarna var därefter nära att mista elitlicensen på grund av sin oerhört stökiga ekonomi. Under sommaren 2019 begärde Hammarby IF sitt eget bolag i konkurs och omorganiserade för att kunna fortsätta spela i Elitserien. Flera bärande pjäser lämnade de grönvita, bland andra assistkungen Christoffer Söderström som stack till Bollnäs.

Grundad: 1987
Hemmaarena: Zinkensdamm (utomhus)
SM-guld: 2 (senaste 2013)
Tränare: Stefan Karlsson

Spela på Hammarby på Oddset.

Tongivande spelare

David Jansson  

Född: 1997 
Land: Sverige 
Position: Mittfältare 
Tidigare bandyklubbar: Falu BS 

Vid en ålder av 21 bast kände David Jansson att det var dags att lämna sin trygga vrå i Dalarna. Efter att ha representerat Falu BS hela vägen genom tonåren lockade en flytt till storklubben Hammarby. Tvåvägsmittfältaren anlände till Bajen 2019 och kritade på till 2021 med option på ett år till. Det fysiska spelet och skridskoåkningen är Janssons stora styrkor medan han behöver slipa mer på passningsspelet och tekniken. 

Adam Giljam  

Född: 1990 
Land: Sverige 
Position: Mittfältare 
Tidigare bandyklubbar: Broberg/Söderhamn IF 

När Adam Giljam kom från Broberg var han ytterhalv, i Hammarby fick han först en anfallsroll men det är som spelfördelare på mittfältet han verkligen hittat rätt. Giljam har spelsinne och skridskostyrka för att sätta medspelare i bra lägen liksom att utmana själv. Dessutom har han ett temperament som gör att när det vankas tumult vet man att Hammarbys nr 40 finns på plats. Väcker känslor hos motståndare och dess supportrar. GIljam har haft en Ryssland-klausul i sitt kontrakt men ändå valt att stanna i Bajen över säsongen 19/20. 

David Pizzoni Elfving  

Född: 1985 
Land: Sverige 
Position: Mittfältare 
Tidigare bandyklubbar: Berget, Sandviken, Söderfors AIK 

Sedan David Pizzoni Elfving kom till Hammarby 2007 har han varit klubben trogen. Efter tolv säsonger hos de grönvita kritade DPE på för ytterligare två säsonger inför 19/20. På meritlistan har mittfältaren SM-guld med både Sandviken och Hammarby samt VM-guld med Sveriges landslag. Pizzoni Elfving har gjort sig känd som en riktig krigare, trots att en skridskoskena skar av hälsenan i december 2018 så deltog DPE ändå i VM på hemmaplan med start i januari 2019. 
 

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.