Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

IFK Motala

Läs mer om lagen i Elitserien.

Klassikerlaget IFK Motala hade sin storhetstid på 80-talet, som resulterade i klubbens enda SM-guld 1987. Efter att ha tagit sig upp till högsta serien igen 2017 lyckades östgötarna överraskande nog ta sig hela vägen till kvartsfinal säsongen 2018/19. Väl där blev blivande mästarna Villa/Lidköping för tuffa att tas med. En stor anledning till Motalas framgång tillskrivs samarbetet med gruppdynamikutbildaren Per Gullbrand. Inför säsongen 19/20 har IFK gjort en satsning genom att plocka in meriterade tränaren Magnus Brodén, med förflutet i Sandviken och Hammarby, för att assistera Mattias Sjöholm.

Grundad: 1932
Hemmaarena: XL Bygg Arena (utomhus)
SM-guld: 1 st (1987)
Tränare: Mattias Sjöholm

Spela på Motala på Oddset.

Tongivande spelare

Erik Ivarsson 

Född: 1991 
Land: Sverige 
Position: Mittfältare 
Tidigare bandyklubbar: Åby/Tjureda IF, Vetlanda BK 

Erik Ivarsson har gjort sig känd för att leda bandysveriges mest högljudda firande vid segrar. Men mittfältaren är också en pådrivare som gör sina lagkamrater bättre. Sedan han lämnade Vetlanda har han växt med uppgiften och tagit väl till vara på den större roll han fått i Motala. En nyckelspelare inför säsongen och kapten i laget.  

Viktor Spångberg  

Född: 1996 
Land: Sverige 
Position: Ytterhalv 
Tidigare bandyklubbar:

Pappa Patrik är en ikon som lagt av och gjort comeback flera gånger. Nu sägs det att Patrik lagt av, men det tappet vägs väl upp av att Viktor, trots locktoner från slutspelsklubbar, valt att stanna i moderklubben ännu en säsong. Nu får han dessutom sällskap av brorsan Anton som tagit klivet upp i A-laget. Oddsen är dock låga på att Viktor spelar i ett topplag inom ett par år. En offensivt skicklig ytterhalv som är väl värd entrépengen. 

Jussi Aaltonen  

Född: 1989 
Land: Finland 
Position: Målvakt 
Tidigare bandyklubbar: Narukerä, Tjust IF BF 

Jussi Aaltonen har haft ett par stökiga säsonger där bland annat ett hjärtfel upptäcktes. I fjol var han dock tillbaka i gammalt gott slag och nu ska han ännu en gång bevisa att han är en toppmålvakt även i Sveriges högsta serie. Gör han det kan Motala gå en rolig säsong till mötes. 
 

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.