Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

IFK Vänersborg

Läs mer om lagen i Elitserien.

IFK Vänersborg har gjort 30 säsonger i Sveriges högsta serie men ännu inte vunnit något SM-guld. Säsongen 18/19 pressades Västerås i kvartsfinalen men västgötarna fick ge sig mot de blivande silvermedaljörerna. Robin Öhrlund slutade då tvåa i assistligan inför säsongen 2019/20 har Vänersborg värvat Robins storebror, anfallaren Jesper. Detta blir första gången bröderna lirar tillsammans på seniornivå. Supporterföreningen Älgarna är alltjämt trogen och IFK är ett av Sveriges största publiklag, säsongen 2018/19 hamnade de på femte plats i publikligan.

Grundad: 1934
Hemmaarena: Arena Vänersborg (inomhus)
SM-guld: 0
Tränare: Ari Holopainen

Spela på Vänersborg på Oddset.

Tongivande spelare

Robin Öhrlund 

Född: 1997 
Land: Sverige 
Position: Mittfältare 
Tidigare bandyklubbar: Örebro SK 

Robin Öhrlund var länge ansedd som en av Sveriges stora talanger som skulle vara en nyckelspelare för IFK. Tillsammans med Emil Viklund är han en spelare att bygga en fartfylld offensiv på i många år framöver. Dock stod han för något av en mellansäsong i fjol då det endast blev nio gjorda mål. 30 assist var dock en bättre siffra och som framspelare är Öhrlund stundtals briljant. Oddsen på att han gör fler ass än mål återigen lär vara väldigt låga.

Joakim Hedqvist  

Född: 1977 
Land: Sverige 
Position: Anfallare 
Tidigare bandyklubbar: Brobergs IF, Edsbyn IF, Zorkij 

Mannen som inte kan sluta göra mål. Över 700 mål i Elitserien och innan dess ett antal i Division 1 med Broberg. Han skjuter hårdast och bäst i serien, om detta är de flesta överens. Men hur länge till orkar han ut på isen? Joakim Hedqvist är ju trots allt över 40. Men still going strong. Förra säsongen stod Hedqvist faktiskt för 37 mål. Viktigt för Vänersborg att bandyprofilen hittar nätet ännu en säsong. Hedqvist har under karriären vunnit fyra SM-titlar med Edsbyn och debuterade i det svenska landslaget under Bandy-VM 2009. Debuten gick helt ok...det slutade inte bara med VM-guld, kanonmannen tog även hem skytteligan på 14 baljor och blev framröstad som turneringens bästa anfallare. Fler mål är att vänta... 

Kimmo Kyllönen  

Född: 1983 
Land: Finland 
Position: Målvakt 
Tidigare bandyklubbar: Kampparit, Sirius IK, IFK Kungälv, IK Tellus 

Trots att han av många anses vara en av världens bästa målvakter var det först med Vänersborg Kyllönen fick spela sina första slutspelsmatcher i Sverige efter att ha bytt klubb från Tellus. En matchvinnare som i vissa matcher spikar igen fullständigt. Den finske landslagsmålvakten har en bra bit över 50 landskamper under bältet och spelat i sju världsmästerskap i bandy. Kyllönen blir givetvis en nyckelspelare för Vänersborg även denna säsong.  
 

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.