Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Västerås SK

Läs mer om lagen i Elitserien.

Sveriges mest framgångsrika bandyklubb. Mesta Mästarna hade försvunnit i kvartsfinal två år i rad inför säsongen 2018/19. Då landade VSK på andra plats i tabellen innan Vänersborg och Hammarby avverkades i slutspelet. Finalen slutade med en silvermedalj efter att Villa Lidköping plockat hem guldet. Därefter följde rejäl ruljans i Gurkstaden, bland annat försvann flera spelare till Hammarby och inte minst Simon Folkesson lär bli saknad. 

Grundad: 1904
Hemmaarena: ABB Arena (inomhus)
SM-guld: 20 (senaste 2016)
Tränare: Michael Carlsson

Spela på VSK på Oddset.

Tongivande spelare

Henrik Kjellsson  

Född: 1992 
Land: Sverige 
Position: Målvakt 
Tidigare bandyklubbar: Köping IS BK, IK Sirius 

Andreas Bergwall är förmodligen Sveriges bäste målvakt genom tiderna. Efter att Bergwall lämnade VSK inför säsongen 2018/19 vändes blickarna österut, till Uppsala, och bad tidigare reservkeepern Henrik Kjellson att vända hem till Gurkstaden. En dröm som gick i uppfyllelse för Henke. Trots att det var stora grillor att fylla gjorde Kjellson det riktigt bra i fjol, men debuten mot IFK Vänersborg är något målvakten gärna vill glömma. I slutet av den första halvleken upptäckte domaren att Kjellson spelade i nummer 23 på tröjan, men var anmäld att ha nummer 1 – och fick då lindrigt matchstraff.  

Martin Landström  

Född: 1997 
Land: Sverige 
Position: Mittfältare/anfallare 
Tidigare bandyklubbar: Tranås BoIS, Vetlanda BK 

En publikfavorit som det händer saker runt. Handleder, spelsinne, fart och målsinne och huvudet på skaft – stor potential alltså. Med tanke på att den klassiska grönvita klubben från Gurkstaden tappat mängder av spetsspelare såsom Ted Bergström och Simon Jansson bland annat, lär Lindström bli en nyckelfigur i årets upplaga VSK.  

Magnus Joneby  

Född: 1984 
Land: Sverige 
Position: Back 
Tidigare bandyklubbar:

En spelare som alla supportrar älskar att ha i sitt lag. Lojal, viktig och gnällig. Är en av de spelare i Elitserien som tar flest ”diskussioner” med domarna under match. Den egna produkten säger saker som ”jag kommer nog aldrig spela i en annan klubb än VSK – skulle de inte vilja ha mig skulle jag nog sluta”. Debuterade i Västerås säsongen 2002/03 och har sedan dess jobbat sig upp till lagkapten i laget. Med det är han en av de får bandyspelare i Elitserien som aldrig bytt klubbadress.  
 

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.