Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Villa Lidköping BK

Läs mer om lagen i Elitserien.

Den bandytokiga staden med det stora torget har väntat, och väntat, och väntat. Säsongen 2018/19 slog äntligen drömmen in. Guldsäsongen inleddes med att västgötarna vann World Cup och avslutades med att SM-guldbucklan kom hem till Lisch. Villa blev svenska mästare med besked, först plockades serien hem med god marginal och sedan gjorde de rent hus i både kvart och semi innan 8-4-segern i finalen mot Västerås. Villa vann även publikligan överlägset. Guldcoachen Johan Sixtensson har förlängt sitt kontrakt och förfogar alltjämt över en av de bästa trupperna i Elitseriens historia.

Grundad: 1934
Hemmaarena: Sparbanken Lidköping Arena (inomhus)
SM-guld: 1 (2019)
Tränare: Johan Sixtensson

Spela på Villa på Oddset.

Tongivande spelare

Martin Karlsson  

Född: 1996 
Land: Sverige 
Position: Mittfältare 
Tidigare bandyklubbar:

Den egna produkten Martin Karlsson har sagt att han ser det som sin uppgift att föra SM-pokalen till Lidköping. Vilket han var med och gjorde i fjol. Karlsson var en av guldhjältarna i SM-finalen förra året som slutade 8-4 mot Västerås SK. Ett av målen gjordes av hemmasonen Martin. Hans utveckling de senaste två åren saknar motstycke i svensk bandy. Från en av många talangfulla spelare har han nu växt till en lirare som knappast går att hålla utanför landslagstruppen. Martin Karlsson har allt för att bli en ny härförare i Villa och landslaget för lång tid framöver. Vann efter säsongen 2017/18 priset Årets komet, som delas ut av Svenska Spel och Svenska Bandyförbundet. Var även en central del i U21-landslaget när de tog VM-guld i slutet på 2017.  

Johan Löfstedt  

Född: 1986 
Land: Sverige 
Position: Mittfältare 
Tidigare bandyklubbar: Vetlanda BK, Sandviken AIK 

Efter två säsonger och ett SM-guld med Sandviken, där landslagsmannen nästan snittade ett mål per match, flyttade hemkäre Löfstedt tillbaka till Vetlanda. Där trodde nog många att han skulle förbli. Men efter totalt 275 matcher och 183 mål i den gulsvarta tröjan blev längtan efter de stora matcherna och ett nytt SM-guld för stor. Löfstedt var en av Villas absolut viktiga pjäser i fjol och den sevärda mittfältaren dundrade in det avgörande 8-4-målet i SM-finalen förra säsongen. Hans acceleration, skott från båda hållen och hans närmast telepatiska koppling med Joakim Andersson borgar för många mål framåt. Löfstedt har över 50 landskamper och ett VM-guld från 2017 på meritlistan. 

Joakim Andersson  

Född: 1993 
Land: Sverige 
Position: Anfallare 
Tidigare bandyklubbar: Vetlanda BK 

Med anrika Vetlanda BK som moderförening var Joakim Andersson klubben trogen ända till 25 års ålder. Efter att ha varit den stora anfallsstjärnan i mittenlaget VBK gick flyttlasset till storsatsande Villa Lidköping inför säsongen 18/19. Andersson var den sista brickan i vad som omnämnts som ett av historiens allra bästa svenska bandylag. Debutsäsongen i Villa slutade med att Joakim gjorde två mål i finalen mot Västerås när västgötarna tog sitt första SM-guld någonsin. Den småländske storskytten har representerat Sverige i tre VM-turneringar men väntar fortfarande på första VM-guldet. 
 

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.