Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar
Tomten kom tidigt till Malmö och Örkelljunga i form av miljonvinster på Europatipset

Tomten kom tidigt till Malmö och Örkelljunga i form av miljonvinster på Europatipset

2021-12-23: Onsdagens omgång på Europatipset resulterade i fem miljonvinster. Tre gick till Skåne, där en man i Malmö tillsammans med sin bror löste 13 rätt på ett system för 108 kronor, drygt tio mil norrut i Örkelljunga satte en annan tippare med 13 rätt på ett 128-kronorsystem.

Napolis skrällförlust hemma mot Spezia bäddade för miljonvinsterna. Skåningarna hade båda helgarderat matchen där Spezia streckat till tre procent vann med 1-0 utan att ha haft ett skott på mål, Spezias mål gjordes av Napolis Juan Jesus.

Malmövinnaren plockade hem 1 500 480 kronor till sig och sin bror.

– Det är oerhört roligt, säger Malmöbon.

Han delar vinsten med sin bror.

– Det här är faktiskt ett sätt för mig och min bror att umgås, eftersom han bor utlandet så det vårt sätt att kommunicera med varandra, en gång i vecka ringer vi varandra och då är tipset ingången. Men vi avhandlar samtidigt vad som händer i varandras liv.

Deras sätt att umgås att har gett ett par vinster genom åren men där onsdagens är den absolut största.

– Vi har inte hunnit prata om vad vi ska göra för vinsten, det får vi tid för under julen nu.

Ett missat spelstopp föranledde Örkelljungabons miljonvinst

– Jag brukar mest spela Stryktipset, men så ställdes det in förra helgen och då skulle jag göra ett Europatips på söndagen istället. Jag la ner oerhört mycket tid på att analysera matcherna men så när jag skulle lämna in hade spelstopp passerats. Så igår vid klockan halv sju mitt i julstöket tänkte jag, nu får jag inte missa. Jag slängde in ett system på Topptipset och ett på Europatipset bara för att vara med, säger Örkelljungabon.

Kvällen gick och han tänkte inte så mycket mer på sina spel.

– När jag skulle gå och lägga mig plockade jag upp mobilen, loggade in och såg att jag hade sex rätt på Topptipset och ingen vinst. Så jag tänkte att då är det nog inget på Europatipset heller, men då såg jag att jag vunnit drygt 1 500 kronor.

Några minuter senare insåg han att han inte uppfattat alla siffror, 1 575 922 kronor var den korrekta siffran.

– Jag började skrika och min fru trodde väl att jag blivit galen. Jag logga ut och in ur appen men det stod fortfarande att jag vunnit över 1,5 miljoner kronor.

På onsdagen hade mannen fortfarande inte riktigt greppat hur mycket han vunnit.

– Det för otroligt, jag kan inte förstå. Det kommer ta tid att greppa detta, det blir att fira detta med familjen över jul, avslutar miljonvinnaren.

VinnareOrtVinstInsats
PrivatpersonMalmö1 500 480 kr108 kr
Spela TillsammansMalmö1 714 535 kr 
PrivatpersonSundsvall1 649 992 kr5 600 kr
PrivatpersonVästerås1 696 715 kr7 776 kr
PrivatpersonÖrkelljunga1 575 922 kr128 kr

Rätt rad Europatipset onsdag 22 december 2021

MatcherResultatMatchresultat 
1Empoli – Milan22 – 4 
2Napoli – Spezia20 – 1 
3A.Bilbao – R.Madrid21 – 2 
4Bordeaux – Lille22 – 3 
5St.Etienne – Nantes20 – 1 
6Nice – Lens12 – 1 
7Monaco – Reims12 – 1 
8Clermont – StrasbourgXLottad 
9Montpellier – Angers14 – 1 
10Marseille – ReimsX1 – 1 
11Troyes – BrestX1 – 1 
12Utrecht – TwenteX1 – 1 
13Hibernian – Aberdeen11 – 0 
Utdelning
13 rätt5 st1 500 000 kr
12 rätt188 st9 721 kr
11 rätt3 618 st275 kr
10 rätt34 522 st60 kr
Fem miljonvinster på Europatipset

Fem miljonvinster på Europatipset

2021-10-25: Söndagens omgång på Europatipset med en jackpott på fem miljoner kronor var kanske årets häftigaste med klassikermöten runt om i Europa – Manchester United-Liverpool, West Ham-Tottenham, Inter-Juventus, Roma-Napoli, Barcelona-Real Madrid och Marseille-PSG.

Matchen som drog mest rubriker var Manchester Uniteds förlust på hemmaplan med fem mål mot Liverpool. En av omgångens största skrällar kom istället från Frankrike där stjärnbygget PSG inte lyckades vinna borta Marseille, 0-0 slutade matchen och krysset var streckat till 18 procent, lika lite var krysset mellan Varberg och Malmö FF streckat, matchen slutade 1-1 och skåningarna tappade mark i guldstriden.

Endast sex spelläggare löste 13 rätt och de fick dela på jackpotten. Utdelningen för 13 rätt landade på 841 013 kronor, vilket gjorde att fem av spelen nådde över miljonen med undervinster. Den sjätte vinsten gick en man från Jönköping som löste 13 rätt på ett system för 384 kronor, han vann 903 163 kronor.

– Jag har inte sovit på hela natten, jag är så glad, säger Jönköpingsbon.

När tre matcher återstod på söndagen behövde mannen tre kryss i matcherna mellan Inter-Juventus, Atletico Madrid-Real Sociedad och Marseille-PSG för att nå 13 rätt.

– Det är så sjukt, jag tänkte aldrig att det skulle gå. Juventus gjorde mål i 89:e minuten och Atletico Madrid hämtade upp 0-2 till 2-2 och det blev inga mål i PSG-matchen.

När matcherna var slut och det till synes omöjliga hade hänt visste han inte vad han skulle ta sig till.

– Jag började springa omkring, sen började jag dansa med tjejen, vi dansade så mycket att barnen tillslut vaknade och undrade vad som hänt.

Jönköpingsbon har spelat Stryktipset och Europatipset sporadiskt under åren.

– Jag fick 11 rätt på Stryktipset i lördags och vann lite pengar. Jag har inte ens tänkt att man kan vinna så här mycket pengar.

Vad pengarna ska gå till har han inte riktigt bestämt än

– Det kanske blir en ny bil, jag vet inte, det känns bara tryggt att ha pengarna på kontot. Jag ska dansa i en vecka först, avslutar den glada Jönköpingsbon.

Örebroare tog hem storvinst

Örebroare tog hem storvinst

2021-10-13: Söndagens Europatipsomgång gav rejäl utdelning för andra helgen i rad. Den blandade kupongen med matcher från Nations League, sydamerikanska VM-kvalet, Damallsvenskan, Ettan och MLS var svårbemästrad. Endast åtta spelläggare löste 13 rätt och fick dela på jackpotten.

En av storvinsterna gick till en man från Örebro som löste 13 rätt på sitt 192-raderssystem, han hade kämpat länge för en vinst av den här kalibern.

– Jag har spelat tipsen i cirka 30 år och en del vinster har det blivit men ingen så här stor, berättar han.

Utdelningen med undervinster landade på 445 072 kronor för Örebroaren.

– Det är en jättefin summa.

Då Europatipset innehöll matcher från Sydamerika avgjordes omgången först vid klockan 04 natten mot måndag.

– Jag trodde jag skulle få 12 rätt, men så när jag skulle gå och lägga mig efter midnatt såg jag att jag hade chans på 13 rätt. Men de sista två matcherna började vid klockan 02. Jag funderade på hur jag skulle göra men bestämde mig för att försöka sova.

Det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort.

– Vid halv tre vaknade jag och tittade vad det stod, då var det inte 13 rätt. Jag ville egentligen vakna på morgonen och ha allt klart.

Vid klockan 03:30 började det se ljusare ut för närkingen.

– I den sista matchen ledde Chile med 2-0, då började det kännas riktigt bra.

Vid 04 stod det klart att han tagit hem sin största spelvinst i livet.

– Det kändes overkligt, jag var inte ens så trött under måndagen sen.

Först väntar en tid att landa i vinsten för storvinnaren, sen är nästa mål inställt.

– Jag vill dela med mig av pengarna till min familj, sen ska jag få 13 rätt på Stryktipset och lösa 13-tröjan.

13-tröjan är Stryktipsets legendariska tröja som tippare runt om i landet kämpar för att lägga vantarna på. 13-tröjan kan man enbart få genom att fixa 13 rätt på Stryktipset.

Småbarnspappa drog hem storvinst

Småbarnspappa drog hem storvinst

2021-10-06: Oktober månads första Europatips slutade med rejäl utdelning efter favoritfall i Europa. Endast åtta rätta rader fanns kvar när söndagens fotboll kunde summeras. Utdelningen för 13 rätt landade på 581 489 kronor.

En av de åtta som lyckades pricka 13 rätt var en småbarnspappa från Hässelby. Han löste 13 rätt på sitt 768-raderssystem och vann 645 761 kronor.

– Jag brukar alltid få 11 eller 12 rätt, men nu satt den, berättar storvinnaren upprymt.

Trots den eventuellt stora vinsten så var tipparen knappt nervös.

– Nej det kändes bra, eller okej, de sista sekunderna var det nervöst.

Även om vinsten var den största han tagit hem tar han det hela med ro.

– Jag är samma person som innan vinsten. Sonen skulle fortfarande köras till skolan på måndag morgon och jag skulle vidare på jobb. Men det är väldigt roligt att vinna, det ger en extra trygghet. Jag vinner såklart hellre, haha.

Systemet satte han ihop med ett par skrällar.

– Jag läser alltid på mycket inför Europatipset, den här gången var det framförallt förlusten för Real Madrid som var viktig.

Espanyol vann över Real Madrid och var streckat endast till 9 %, ytterligare så slog Brentford West Ham, Pontus Janssons mannar var streckade till 15 %.

Övriga storvinster gick till, Falkenberg 525 rader, Skövde 2 187 rader, Spela Tillsammans 648 rader, Spela Tillsammans 1 512 rader, Spela Tillsammans 2 200 rader, Spela Tillsammans hos Andelstorget-Gotthörnan 17 496 rader.