Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Halmstads BK

Här kan du spela på Allsvenskan 

Grundad: 1914
Hemmaarena: Örjans Vall
SM-guld: 4
Tränare: Magnus Haglund

Halmstads BK var favoriter i Superettan inför starten av förra säsongen och hade inledningsvis svårt att motsvara förtroendet. Nio avslutande segrar i rad sköt dock upp klubben i Allsvenskan. Där hör klassiska HBK hemma. Hallänningarna gör nu sin 55:e säsong i högstaligan och även om de knappast lär vara med och slåss om sitt femte SM-guld finns det kapacitet nog för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Det senaste guldet kom annars år 2000 och därmed blev HBK sista lag att tilldelas Von Rosens pokal. Sedan 2001 heter priset till svenska mästarna Lennart Johanssons pokal. Under årens lopp har profiler som Fredrik Ljungberg, Niclas Alexandersson, Markus Rosenberg, Björn Nordberg och Håkan Svensson representerat klubben. Truppen är inte lika profilstark nu men det blir ändå spännande att se vad HBK kan uträtta 2021.

Läs mer om Halmstads BK i allsvenskan i fotboll

Tongivande spelare

Andreas Johansson

Född: 1982-03-10
Land: Sverige
Position: Försvarare

Andreas Johanssons karriär började i Halmstads BK där talangen gjorde debut som 20-åring. Han blev sedan kvar på Örjans Vall i sju och ett halvt år innan hallänningens enda utlandsäventyr inleddes. Bochum blev ny klubbadress för Johansson som under den här perioden främst spelade som defensiv mittfältare, yttermittfältare eller ibland också ytterback. 2012 gick Andreas vidare till IFK Norrköping och det var först efter ett par år i Östergötland som dåvarande tränaren Janne Andersson skolade om Johansson till mittback. Det blev succé direkt och 2015 vann duon SM-guld tillsammans. Dessutom vann Johansson pris för bästa försvarare både under 2015 och 2016 och blev en oerhört populär figur i klubben. 2019 tog sagan slut som 37-åring när kaptenen valde att lämna IFK och flytta hem till Halmstads BK. Det var dock inget tal om att varva ner, ledargestalten förde sitt HBK till en förstaplats i Superettan och nu ska det återigen bli allsvenskt spel för den nyblivne 39-åringen. Räkna med att hans rutin kommer vara oerhört viktig om Halmstad ska hänga kvar i högstaligan.

Joel Allansson

Född: 1992-11-03
Land: Sverige
Position: Mittfältare

Redan som 15-åring flyttade Joel Allansson från tryggheten i Nybro till Göteborg för att ta plats i IFK:s juniorlag. Där visade han framfötterna och några år senare fick Allansson debutera för klubben som ytterback. Det är dock mittfältare som är smålänningens bästa position och det var också som sådan han oftast figurerade för Kamraterna. Hans framfart gick inte förbundskaptenerna förbi, Joel har representerat Sverige på U17-, U19- och U21-nivå samt gjort ett par A-landskamper under januari-turnén. Efter Blåvitt blev det Randers i Danmark i fyra år innan HBK lockade hem Allansson inför 2019 års säsong. Där har 28-åringen bara missat en seriematch på två år och varit startspelare i alla andra fajter. Oftast blir det också 90 minuter för den mångsidige mittfältaren. Nu kommer Joel Allansson spela en nyckelroll i Halmstads jakt på nytt kontrakt. Oddsen är låga på att han gör flest minuter för klubben under 2021.

Mikael Boman

Född: 1988-07-14
Land: Sverige
Position: Anfallare

Mikael Boman är en tung spelare att möta. Den fysiske anfallaren är kanske inte den snabbaste spelaren på en fotbollsplan, men som target och i nickdueller är han urstark. Strikern trivs bra i Halland, redan 2008 spelade han fotboll i Superettan för Falkenberg. 2012 gick resan vidare till konkurrenten Halmstads BK där anfallarens målsnitt förbättrades rejält. 32 mål på 88 matcher är inte så illa pinkat. Det gav ett kontrakt med IFK Göteborg där tre säsongen gjordes. Boman flyttade sedan efter Allansson till Randers och värvades hem till HBK samtidigt som mittfältaren. Tillbaka på Örjans Vall hade strikern ett tufft första halvår men under 2020 lossnade det, speciellt under hösten. Boman avslutade säsongen med elva mål på elva matcher och var en stor anledning till att HBK kunde ta klivet upp. Hans hunger för mål har knappast försvunnit och det är låga odds på att Mikael Boman blir lagets bästa målskytt under 2021.

Läs mer om Allsvenskan

Här kan du spela på Allsvenskan