Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Kalmar FF

Läs mer om Kalmar FF - fakta, spelare, tränare - på Svenska Spel Sport & Casino

Här kan du spela på Allsvenskan 

Grundad: 1910
Hemmaarena: Guldfågeln Arena
SM-guld: 1 st
Tränare: Henrik Rydström (ny)

Efter att ha varit ett jojo-lag mellan Division 1/Superettan och Allsvenskan så lyckades Kalmar med sin tredje kvalificering till Allsvenskan (2003) på några få år äntligen skapa en kontinuitet som gjorde klubben stabil i den högsta serien. Tränare Nanne Bergstrand ihop med en större brassesatsning (Dedé Anderson, Fabio Augusto, César Santin) lade grunden för ett par riktigt fina fotbollsår i Kalmar. “Storhetstiden” kröntes genom klubbens enda SM-guld 2008 där lagkapten Henrik Rydström, med de tighta shortsen, fick lyfta bucklan. Därutöver har Kalmar FF vunnit Svenska Cupen tre gånger och Supercupen en gång. Fotbollsklubben från Småland har nu fått kvala sig kvar i Allsvenskan två år på raken och för att råda bot på nervtriggandet har Henke Rydström återanställts som tränare. Henke Rydis gjorde Sirius till ett av det svenska finrummets mest välspelande lag och med detta unga Kalmar är tanken att det ska bli något liknande. 

Tongivande spelare

Romarinho

Född: 1985-08-10
Land: Brasilien
Position: Mittfältare

Romario Pereira Sipiao, eller bara Romarinho, är en i raden av framgångsrika brasilianska fotbollsspelare i Kalmar, i fotspåren av Ari Da Silva, Fabio Augusto och Cesar Santin. 34-åringen gör faktiskt sin 13:e säsong i Allsvenskan 2021. Mittfältaren kom till svensk fotboll och GAIS 2009 och stannade i göteborgsklubben tills de åkte ner i Superettan 2012. Då gick flyttlasset till Kalmar FF istället. I staden vid Ölandsbrons mynning har Romarinho varit en nyckelspelare och har på senare år även börjat göra lite mål. De fem senaste säsongerna har nämligen hela 26 strutar producerats av veteranen. Romarinho har inför säsongen 2021 mäktat med 216 allsvenska matcher i den rödvita dressen. Inför säsongen 2019 tecknade dessutom brassen ett nytt kontrakt på fyra år. Räkna därför med sambatakter ytterligare ett par år framöver på Guldfågeln Arena.  

Jonathan Ring

Född: 1991-12-05
Land: Sverige
Position: Mittfältare

Bröderna Elm har och kommer alltid att vara symboliska för Kalmar FF, men till kommande säsong är det en annan brödraskara som ska bära smålänningarna till framgångar. Henrik Rydström har en mer eller mindre given vänsterback i form av Sebastian Ring, men den hårfagre tränaren tyckte att någonting saknades på kanten. Luren ringde därför upp den äldre brodern Ring, då i Djurgården, och efter samtal till höger och vänster stod det klart att Jonathan spelar i Kalmar den kommande säsongen. Med finess och en härlig vänsterfot som sitt signum är tanken att den i sammanhanget rutinerade mittfältaren ska vara bärande i ett överlag ungt Kalmar och känslan är att det här är en värvning som kan falla väl ut. Jonte R har bland annat ett SM-guld med Djurgården på kontot och när han nu är tillbaka i fotbollsklubben, som han representerat två gånger tidigare i sin karriär, är förhoppningarna att Kalmar ska undvika de nedersta regionerna av Allsvenskan. Det är en målsättning KFF ska kunna lösa.

Nils Fröling

Född: 2000-04-20
Land: Sverige
Position: Anfallare

Talangen Nils Fröling spås en lysande framtid på fotbollsplanen och är trots sin unga ålder en nyckelspelare för Kalmar FF. Fjolåret blev dock en besvikelse för den fysiska, men bollskickliga, anfallaren som gick skadad stora delar av säsongen. Att det bara blev tolv matcher och tre mål för Fröling var en av anledningarna till Kalmars kämpiga tabellposition. Som 17-åring spelade han för Åtvidaberg i Superettan men valde att lämna klubben när östgötarna trillade ur andradivisionen. Då plockades han upp av KFF där det första säsongen blev 14 matcher och två mål, bland annat den enda baljan i matchen mot Sirius som var Frölings första fajt från start i Allsvenskan. 2019 tog den rödhårige anfallaren steget fullt ut till att vara en stabil allsvensk lirare genom att spela samtliga 30 matcher i serien och dunka in sex mål. Kan 21-åringen få en skadefri säsong är det en spelare att hålla ögonen på i Allsvenskan denna säsong. Med full utväxling kan Fröling till och med slåss om skytteligatiteln, en häftig högoddsare men ingen utopi. 

Läs mer om Allsvenskan

Här kan du spela på Allsvenskan