Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Örebro SK

Läs mer om Örebro SK i allsvenskan i fotboll - spelare, fakta, tränare - på Svenska Spel Sport & Casino

Här kan du spela på Allsvenskan 

Grundad: 1908
Hemmaarena: Behrn Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Axel Kjäll

Trots 52 säsonger i Allsvenskan har det ännu inte blivit något SM-guld för Närkes stolthet. Med det har Örebro SK det något osmickrande rekordet att vara det lag i Allsvenskan med flest säsonger utan att tagit hem titeln. Däremot har de vitsvarta ett något roligare rekord med att vara enda lag i historien som gått igenom en hel säsong i Allsvenskan med att göra minst ett mål i varje match, vilket skedde 1994. Annars är ett silver i Svenska Cupen 2005 och en bronsplats i landets finaste fotbollsserie 2010 de största meriterna. Efter att ha varit ett etablerat lag i Allsvenskan under 1990- och början på 2000-talet så åkte Örebro SK på en tung motgång 2005 då klubben tvångsnedflyttades av Svenska Fotbollförbundet på grund av ekonomiska bekymmer. ÖSK var dock snart tillbaka i finrummet och har, förutom en ettårig session i Superettan, oftast varit ett stabilt mittenlag i tabellen. Enligt oddsen lär de dock vara långt ifrån att sudda ut sitt gamla tråkiga rekord på ett bra tag. 

Tongivande spelare

Bobby Allain

Född: 1991-11-28
Land: Frankrike
Position: Målvakt

Oscar Jansson har länge varit en hyllad sista utpost i Örebro SK, men den här säsongen har Jansson valt att pröva vingarna i IFK Norrköping. Örebro har med det sagt inte legat på latsidan vad gäller ersättare då det är ett meriterat nyförvärv som kommit in för att ersätta Jansson. Bobby Allain har tidigare representerat klubbar som Dijon och Olympiakos, men i den grekiska klubben gick det inte som det var tänkt. Efter att ha fått snålt med speltid och en upplevelse som enligt Allain själv var allt annat än positiv ville han söka sig vidare och då föll valet på tryggheten i Närke. Keepern mäter 185 centimeter från strumplästen och i den nyligen avslutade Svenska Cupen fick vi se prov på Bobbys fina reflexer. Att ersätta publikfavoriten Oscar Jansson blir såklart inte lätt, men känslan är definitivt att ÖSK kan ha gjort ett fynd modell större. Huruvida det räcker till annat än en mittenplacering återstår att se, men Bobby Allain ska hur som helst bli ruskigt spännande att följa.

Nordin Gerzic

Född: 1983-11-09
Land: Sverige
Position: Mittfältare

37-årige Nordin Gerzic valde i december 2020 att förlänga sitt kontrakt med Örebro SK ytterligare ett år! Veteranen passerade den gångna säsongen 300 matcher i ÖSK-dressen. En fenomenal milstolpe! Mittfältaren är äldst i årets ÖSK och lagkapten. Vid sidan av 1,5 säsong i IFK Göteborg har Gerzic varit Örebro trogen hela karriären. Han är faktiskt född i Bosnien men kom till Sverige som 8-åring och har fått göra tre landskamper för Blågult, under januariturnén 2011. Nordin Gerzic har varit en vital svartvit pjäs större delen av karriären sedan han anlände till ÖSK 1998. Kaptenen kan vid minst nio starter under 2021 bli klubbens meste allsvenske fotbollsspelare genom tiderna, en notering som innehas av Thomas Andersson.

Kevin Walker

Född: 1989-08-03
Land: Sverige
Position: Mittfältare

Idol-Kevin är en av få allsvenska fotbollsspelare som även är känd bortom de sportintresserade, då han vann musiktävlingen Idol 2013. Fotboll har dock alltid varit förstavalet. Med en fotbollstränare som pappa (Patrick Walker) har han vuxit upp med bollen och var lovande i tidig ålder. Walker har bland annat representerat Sverige i både U17- som U19-landslaget. På seniornivå har mittfältaren spelat för klubbar som Örebro SK, AIK, Väsby United, Assyriska och Djurgården, men fick sitt genombrott efter övergången till GIF Sundsvall 2012. Där blev Walker stommen och hjärtat på norrlänningarnas mittfält. Efter totalt 91 matcher och 14 mål för Giffarna tog han klivet till Djurgården 2015. I Stockholmslaget gjorde Walker en hel del mål och assist från sin centrala roll på mittfältet, efter över 100 matcher tog dock relationen ett abrupt slut. Kevin gick ut i media och berättade att han kände sig illa behandlad av tränarna i DIF, därmed var det föga förvånande att flyttlasset återgick till Närke. Räkna med att den tvålfagra sångfågeln kommer vara en viktig pjäs hos Örebro SK 2021.

Jake Larsson

Född: 1999-01-09
Land: Sverige
Position: Anfallare  

Jake Mikael Larsson inledde sin fotbollskarriär i klubben Adolfsbergs IK. En gärdsgårdsförening i skuggan av de större drakarna i staden Örebro. Larsson gjorde dock tidigt avtryck och flyttade som tolvåring till Karlslunds IF. Där skulle Jake vara med och hjälpa klubben till Division 1 innan han som 17-åring fortsatte sin resa. Hammarby IF blev nästa stopp. Jake Larsson vann under sin juniortid med Bajen både U19- och U21-guld och var en riktigt vass målskytt under denna period. Örebro SK hade nu fått upp ordentliga ögon för den unga grabben från Närke. ÖSK gjorde klart med hemmasonen under februari 2019. Ett kontrakt som först gällde fram till och med säsongen 2021 men som förlängts över 2023. Tillsammans med Filip Rogic blev Jake Larsson Örebros bästa målskytt 2019 med åtta fullträffar, därefter kom skador och bryderier i vägen för högerlöparen som stannade på 22 framträdanden och två strutar i fjol. Känslan är att det kan bli en nytändning för Jake 2021!

Läs mer om Allsvenskan

Här kan du spela på Allsvenskan