Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Mainz 05

1. FSV Mainz 05 grundades 1905 och har spelat i Bundesliga sedan 2009/10. Vändningen för Mainz kom 2000/01 när Jürgen Klopp tog över rodret som manager och styrde upp klubben. Efter ha lämnat Mainz har Klopp varit väldigt framgångsrik med Borussia Dortmund och numera Liverpool. Svenske Robin Quaison är en framstående spelare hos Nollfemmorna, stockholmaren vann interna skytteligan säsongen 2019/20 på 13 fullträffar.

Här kan du spela på Mainz

Smeknamn: Die Nullfünfer
Manager: Achim Beierlorzer
Hemmaarena: Opel Arena

Spela på Mainz hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Mainz 05

Moussa Niakhaté

Vid blott åtta års ålder blev Moussa Niakhaté upplockad av den franska storklubben Lille, där han stannade till 2011 vid 15 års ålder. Via ett par småklubbar samt Valenciennes och Metz hamnade Moussa i tyska Mainz 05 sommaren 2018. Den långe fransosen med påbrå från Mali har gjort sig känd som en brytningssäker mittback med fysiken som signum. Vänsterfotad som han är så har murbräckan från Roubaix även vikarierat en del som ytterback. Efter att ha presenterat Frankrikes U-landslag i totalt 22 landskamper lever drömmen om att få ikläda sig Les Bleus A-lagsdräkt. Hos Mainz stannar Niakhaté enligt nuvarande kontrakt till sommaren 2023.

Edimilson Fernandes

Den 190 centimeter långe schweizaren gjorde under fjolårssäsongen sin första säsong i Mainz. Fernandes köptes loss från West Ham och har ett kontrakt med den nuvarande tyska fotbollsklubben som sträcker sig fram till sommaren 2023. För engelsmännen spelade Sionprodukten i två säsonger där han på 48 kamper stod för ett mål i EFL Cup i oktober 2016. I Italien (där han var på lån hos Fiorentina) blev det dubbelt så många fullträffar på 29 ligaomgångar när 24-åringen fick beröm för både sin bollkontroll och sin imponerande fysik. Tolv seniorlandskamper på kontot har den gänglige spelaren som dessutom har en fotbollsspelande kusin i Krasnodars Manuel Fernandes.  

Robin Quaison

Stockholmarens karriär har gått fort. 2011 lånades han ut till Väsby United i Division 1 och säsongen därpå tog han en plats i AIK. Den offensive mittfältaren behövde bara 2,5 säsonger för att flera klubbar skulle rycka i talangen, bland andra anrika Leeds i England. Men det blev Serie A och ö-klubben Palermo för Quaison. 26-åringen hade en stark höst i ett annars svagt Palermo och noterades för fyra mål på 17 matcher säsongen 2016/17. Det fick andra klubbar att få upp ögonen för svensken. Det hann bli 66 matcher och sju mål i Palermo innan han, sommaren 2017, såldes till Bundesliga och Mainz för cirka 30 miljoner kronor. Där blev det en lyckad start 2017/18 för anfallaren som noterades för fyra mål på 24 matcher, och det följdes upp med sju mål på 28 Bundesligamatcher året därpå. I fjol växte dock svensken ut till Mainz viktigaste offensiva kraft med hela 13 strutar på 32 ligamatcher. På meritlistan finns bland annat ett U21-guld i EM 2015. Robin Quaison är numera också en given del i Janne Anderssons lagbygge inför EM-festen 2021.

Jean-Philippe Mateta

Mainz har ett väldigt intressant anfallspar i Robin Quaison och Jean-Philippe Mateta. Medan Quaison tagit en fast tröja i det svenska landslaget har Mateta än så länge bara erfarenhet från det franska juniorlandslaget. Det är visserligen något större konkurrens hos Les Bleus än vad det är i Sverige. Det var sommaren 2018 strikern kom till Tyskland från ett Lyon där han aldrig riktigt fick chansen i A-laget. Chansen fick Mateta däremot verkligen hos Mainz och han tog den.14 ligamål under debutsäsongen innebar att 23-åringen blev lagets klart bästa målskytt då. I fjol fick fransmannen finna sig att hamna lite i skuggan av svenske Quaison där en skada ställde till en hel del bekymmer inledningsvis. Kontraktet med Mateta är skrivet fram till och med sommaren 2023.  

Här kan du spela på Mainz

Till startsida Bundesliga