Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt grundades 1899 och var det första laget i Tyskland som nådde en final i Europa. Fotbollslaget har haft flera stora landslagsspelare genom åren men på senare tid har både dessa och titlar lyst med sin frånvaro. Våren 2019 stod dock de rödsvarta för en stark säsong när de tog sig till semifinal i Europa League och slutade sjua i Bundesliga. Klubben är kanske mest känd för att ha en av de mäktigaste arenorna i Europa, Commerzbank Arena, där det bjuds på ett otroligt tryck under matchdagar.

Här kan du spela på Eintracht Frankfurt

Smeknamn: Die Adler (Örnarna)
Manager: Adolf Hütter
Hemmaarena: Commerzbank Arena

Spela på Eintracht Frankfurt hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Eintracht Frankfurt

Martin Hinteregger

Någonting hände med Martin Hinteregger under förra säsongen. Åtta mål blev det från österrikaren, där två baljor framåt och ett i fel bur mot Bayern München var en match han sent kommer glömma. Ett väldigt överraskande facit med tanke på att Hinteregger tidigare bara hade gjort elva mål under hela karriären. Försvararen inledde sin karriär i Red Bull Salzburg innan han hamnade i Augsburg. Där var Hinteregger en viktig kugge i ett par år innan han lånades ut till Eintracht Frankfurt. En halv säsong i Frankfurt räckte för att imponera på ledningen som bestämde sig för att använda sig av en utköpsklausul. Nu är 28-åringen bofast både i landslaget och i Eintracht Frankfurt där han tillhör ligans bästa försvarare.

Filip Kostic

När Hamburg åkte ur det tyska finrummet var det inte aktuellt för den serbiske landslagsmannen Filip Kostic att följa med ner till Zweite Bundesliga. Lösningen blev en två år lång utlåning till Eintracht Frankfurt men redan efter ett år valde “Örnarna” att utnyttja köpoptionen och kontraktera serben för fyra år framåt. Det är inte svårt att förstå Eintracht eftersom Kostic varit klubbens kanske viktigaste spelare sedan dess. Säsongen 2018/19 innehåll sex mål och tio assist i Bundesliga från Kostic fötter och i fjol blev det fyra mål och elva framspelningar. Den kreativa vingspelaren deltog i Serbiens samtliga matcher under VM 2018. Kontraktet med Frankfurt löper till 2023.

Goncalo Paciencia

De flesta svenskar känner nog främst igen Goncalo Paciencia som spelaren som gjorde Portugals mål i gruppspelsmatchen mot Sverige i U21-EM 2015 där Sverige vann guld. Paciencia satte även dit sin straff i den rafflande finalen som de gulblåa till slut vann. Trots att anfallaren bara är 26 år gammal har han redan spelat för sex stycken klubbar, fyra av dem som utlånad från Porto. Hos “Drakarna” tog aldrig strikern en ordinarie tröja och istället har karriären fortsatt i Eintracht Frankfurt. Där har det gått bättre och bättre och fram tills att Paciencia blev skadad såg han riktigt vass ut säsongen 2019/20. Nu är det dags för Paciencia att visa vad han verkligen går för och oddsen är små att han gör sin målmässigt bästa säsong hittills.

André Silva

André Silva slog igenom säsongen 2016/17 i storklubben Porto då han gjorde 16 påsar i Primeira Liga. Det ledde till en plats i det portugisiska landslag samt en flytt till Milan sommaren 2017. Milano-klubben slantade upp över 30 miljoner euro och gav tröja nummer nio till den unge portugisen. Anfallaren levde dock inte upp till förväntningarna på stöveln så redan säsongen därpå blev Silva utlånad till Sevilla. I fjol var André utlånad till Eintracht Frankfurt där han vann den interna skytteligan med sina tolv fullträffar i Bundesliga. Eintracht har nu köpt loss portugisen som har gjort över 15 mål för det portugisiska landslaget. Kontraktet gäller till sommaren 2023. 

Här kan du spela på Eintracht Frankfurt

Till startsida Bundesliga