Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

FC Augsburg

FC Augsburg grundades 1907 och 2011 kvalificerade man sig för första gången till Bundesliga. Om vi går tillbaka till 1969 så var det då BC Augsburg slog ihop sig med TSW Schwaben Augsburg och bildade dagens FC Augsburg. Det är en av de mest avgörande sakerna som hänt i klubbens historia. Augsburgs ungdomslag är för övrigt bland de bästa i hela Tyskland. Coach Herrlich har en framgångsrik spelarkarriär bakom sig i framförallt Borussia Dortmund.

Här kan du spela på FC Augsburg

Smeknamn: Fuggerstädter
Manager: Heiko Herrlich
Hemmaarena: WWK Arena

Här kan du spela på FC Augsburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i FC Augsburg

Rani Khedira

Tysk-tunisiern Rani Khedira är bror till Juventus-spelaren Sami Khedira. 26-åringen är sju år yngre än sin betydligt mer meriterade bror. Båda är dock mittfältare. Rani Khedira har spelat landskamper för Tyskland sedan han var 15 år gammal men har inte fått göra några seniorlandskamper. Han debuterade för Stuttgart i Bundesliga 2013/14 men varvade med spel i andralaget. Sommaren 2017 kom Khedira på fri transfer till Augsburg och har varit en nyckelspelare på mittfältet för FCA sedan dess. Kontraktet med Augsburg sträcker sig till 2021.

Florian Niederlechner

En krokigare väg än de flesta andra till Bundesliga ligger i fotspåren när man följer Florian Niederlechner. Förutom att inte Florian lirat i juniorlag hos någon av de etablerade klubbarna så har antalet transfers varit otaliga. Mellan 2010 och 2019 skiftade centertanken klubbtillhörighet vid sju tillfällen. Enligt nuvarande kontrakt med Augsburg ska Niederlechner vara kvar i klubben fram till 2022 och med tanke på debutsäsongen hos de rödvita lär han inte ha svårt att få fortsätta. 13 baljor och åtta assist levererades från den vänsterfotade forwarden som har vunnit både näst högsta och tredje högsta serien inom det tyska seriesystemet. Late bloomern har sitt signum i det uppoffrande arbetet som lagspelare. Vad gäller anledningen till att karriären var segstartad så har Florian en egen teori, nämligen att han länge levde på macchiato och kebab.

Alfred Finnbogason

Alfred Finnbogason har haft en karriär med både toppar och dalar. Han värvades till Lokeren i Belgien år 2011 efter några framgångsrika säsonger hemma på Island. Men tiden i Belgien innebar mest bänken för Finnbogason som lånades ut till Helsingborg. Där gjorde han tolv mål på 17 matcher i Allsvenskan och värvades till Heerenveen i Eredivisie. Framgången, som islänningen hade med sig från Sverige, fortsatte och första säsongen med Heerenveen slutade han trea i ligans skytteliga, och året efter vann han densamma genom att göra 29 mål. Det gav eko i fotbollseuropa och Real Sociedad i La Liga betalade 7,5 miljoner euro för landslagsmannen. Tiden i Spanien blev misslyckad och han lånades ut till både Olympiakos och Augsburg i Bundesliga. Sedan sommaren 2016 ägs han av Augsburg. I den tyska handels- och industristaden har Alfred hittat tillbaka till målskyttet och gjort 25 ligamål på de tre senaste säsongerna. I det framgångsrika isländska landslaget har även Finnbogason haft en viktig roll och stått för 16 mål på 57 landskamper. Har kontrakt med Augsburg till 2022.

Här kan du spela på FC Augsburg

Till Bundesliga startsida