Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Fortuna Düsseldorf

Till Bundesliga startsida.

Fakta om Fortuna Düsseldorf

Klassiska Fortuna Dusseldorf är tillbaka för en 24:e säsong i Bundesliga, efter fem säsonger i 2. Bundesliga. Återstår att se om äventyret blir ettårigt även den här gången, 2013 åkte man ut i sista omgången. Även om Fortuna gjort 24 säsonger i högsta ligan i Tyskland, har 2000-talet inte varit nådigt mot de rödvita som varit ända nere i fjärdedivisionen och vänt. Klubben har faktiskt ett tyskt ligaguld, men så långt tillbaka som 1933.

Smeknamn: Flingeraner
Manager: Friedhelm Funkel
Hemmaarena: Esprit Arena

Spela på Fortuna Düsseldorf hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Fortuna Düsseldorf

Rouwen Hennings 
Veteranen Rouwen Hennings var faktiskt en stor talang som ung. Anfallaren, som passerat 30-strecket, kom fram via Hamburger SV:s akademi och gjorde hela 21 U21-landskamper för Tyskland. På de 21 matcherna gjorde Hennings dessutom 13 mål. Men sedan dess har den 180 cm långe fotbollsspelaren mest spelat i 2. Bundesliga. Flest säsonger har Rouwen Hennings faktiskt gjort i kultklubben St. Pauli. En kort avstickare har anfallaren också gjort i Burnley och The Championship, men det blev bara tre starter på hela säsongen för tysken i England. Istället hämtades han tillbaka till Tyskland och Düsseldorf under silly season 2016 och har varit en stabil spelare för Flingeraner sedan dess.

Emir Kujovic
En av Sveriges förbundskapten Janne Anderssons favoritspelare har haft en krokig fotbollskarriär. Emir Kujovic är numera 31 år fyllda och kom till Fortuna Düsseldorf på fri transfer sommaren 2017 efter att Gent löst honom från sitt kontrakt. Före det hade den 194 centimeter långe anfallaren firat stora triumfer tillsammans med Janne Andersson i IFK Norrköping där de blev svenska mästare 2015 och Kujovic gjorde 38 mål på 57 matcher för klubben. När Düsseldorf tog klivet upp i Bundesliga sommaren 2018 var det med Kujovic som inhoppare. Trots lite speltid har det inte varit mycket snack om Kujovic under silly season och skåningen har kontrakt med Fortuna till 2020, så oddsen är trots allt goda på att fotbollsspelaren blir kvar i klubben.

Kaan Ayhan
Kaan Ayhan föddes i Gelsenkirchen med turkiska rötter och som alla andra barn från Gelsenkirchen drömde han om att få spela för stadens lag Schalke 04. Redan som fyraåring började han i klubbens ungdomsakademi. Det var också i Schalke Ayhan gjorde sin första Bundesligamatch. Han hade dock svårt att ta plats hos “Die Königsblauen” och istället blev det 2016 en flytt till Fortuna Düsseldorf. Där har försvararen gjort sig känd som ett riktigt råskinn. På de tre senaste säsongerna har han dragit på sig galna 33 gula kort och tre röda. Oddsen på att han ska bli utvisad även säsongen 2019/20 får sägas vara små. Kaans internationella karriär har varit brokig. Han har faktiskt spelat både för turkiska och tyska ungdomslandslag. Till sist valde den defensiva pjäsen Turkiet och där är han nu bofast i landslaget. Det kommer bli fler landskamper för Kaan Ayhan i framtiden!

Spela på Fortuna Düsseldorf.

Till startsida Fotboll