Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Hannover 96 (spelar inte i Bundesliga säsongen 2019/20)

Till Bundesliga startsida.
Hannoverscher Sportverein von 1896, förkortat Hannover 96, bildades 1896. Klubben har blivit tyska mästare två gånger och dessutom vunnit den Tyska Cupen en gång. Efter att ha trillat ner från Bundesliga säsongen 2015/16 tog sig klubben återigen upp nästkommande säsong. I fjol stod laget för en stark insats som nykomlingar när de slutade på en 13:e plats i Bundesliga.

Smeknamn: Die Roten
Manager: Thomas Doll
Hemmaarena: HDI-Arena

Spela på Hannover hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Hannover:

Miiko Albornoz
Svensk-Chilenaren Miiko Albornoz är fostrad i Brommapojkarnas starka ungdomsakademi. Han fick senare chansen 2007 som 17-åring i BP:s A-lag där han under fyra säsonger hade en fast plats i startelvan på vänsterbacken. Malmö värvade honom 2011 och under hans tre år i klubben blev det två SM-guld. 27-åringen gjorde mängder med U-landskamper för Sverige men valde under 2014 att representera Chile, då han fick chansen i deras VM-trupp. Sedan dess har det blivit tolv landskamper för landet och faktiskt två mål. Sedan 2014 har Albornoz tillhört Hannover där han både var med och trillade ur Bundesliga 2016, men också om uppflyttningen året senare. I fjol blev han av med den vänsterbacksplats han haft ett fast grepp om och fick bara göra tio matcher i Bundesliga.

Niclas Füllkrug
Den långe anfallaren Niclas Füllkrug kom fram genom Werder Bremen men är född i Hannover, som han spelar för sedan 2016. Tysken slog igenom säsongen 2017/18 genom att göra 14 mål i Bundesliga. Tidigare hade han gjort 14 mål i 2. Bundesliga, men aldrig på högsta nivån i fotboll. Genombrottet gav eko i fotbollsvärlden, framför allt i England där Füllkrug kopplats samman med klubbar som Newcastle, Leicester och Aston Villa. Även om Füllkrug verkar trivas i hemmaklubben kan det vara svårt att låta bli rikedomarna från England, så man skulle nog inte sätta några stora summor på att skyttekungen hamnar där förr eller senare. Har dock kontrakt med Hannover till 2020.

Walace
Mittfältaren Walace Souza Silva är årets stora värvning för Hannover sommaren 2018 och faktiskt klubbens näst dyraste fotbollsspelare genom tiderna. Brassen är bara 23 år och har gjort en kometkarriär. Han kom till Europa och Hamburger SV under januarifönstret 2017 och gjorde mål i debuten. Nu ska han balansera Hannovers mittfält och bära klubben framåt. Trots att han inte spelat för några större klubbar i sin karriär har Walace gjort landskamper för Brasilien och var bland annat med i laget som vann OS-guld i Rio de Janeiro 2016.

Spela på Hannover.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.