Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Hertha Berlin

Hertha Berlin grundades 1892 och är den mest framgångsrika klubben i Berlin. Hertha har fyra titlar på kontot, då de blivit ligacupmästare samt tyska mästare två gånger vardera. Matcherna spelas på Olympiastadion. Säsongen 2019/20 var första gången rivalderbyt mot Union gick av stapeln i den tyska högstadivisionen. Huvudstadsklubbarna vann respektive hemmamatch och Hertha slutade en placering ovanför lillebror.

Här kan du spela på Hertha Berlin

Smeknamn: Die Alte Dame
Manager: Bruno Labbadia
Hemmaarena: Olympiastadion

Här kan du spela på Hertha Berlin hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Hertha Berlin

Dedryck Boyata

Det är många som jämför Dedryck Boyata med världens bästa back Virgil van Dijk och visst finns det en del beröringspunkter. Boyata kommer också från Benelux-området även om han är belgare till skillnad från Van Dijk som är holländare. 29-åringen kom till Manchester City som ung men lyckades aldrig slå igenom i den engelska storklubben. Istället fick han sitt stora genombrott i Celtic, precis som Van Dijk. Sommaren 2019 gick resan vidare till Hertha Berlin efter 90 ligafajter för storklubben från Glasgow. I Tyskland blev Dedryck Boyata under säsongen en nyckelfigur. 28 framträdanden, fyra mål och ett rött kort blev det för mittbacken som stundtals var omöjlig att passera. Ytterligare en säsong av lika hög nivå och det är dags att börja nämna Boyata bland världens allra bästa försvarare.

Niklas Stark

Heter man Niklas Stark och är fotbollsspelare finns det egentligen bara en position som kan vara möjlig att spela på och det är såklart mittback. Det är precis den positionen 25-åringen innehar. Försvararen kom fram i Nürnbergs akademi och gjorde sin debut för laget två veckor efter att han fyllt 18 år i slutet av säsongen 2012/13. Efter det har han alltid varit ordinarie i sina klubblag. 2015 packade Stark resväskan och flyttade till huvudstaden där Hertha Berlin var nästa klubbadress. Under tiden i Berlin har mittbacken utvecklats ännu mer och i mars 2019 fick han belöning i form av en kallelse till landslaget av Jogi Löw. Det blev ingen speltid vid den samlingen men mot Nordirland i november samma år debuterade Stark för Die Mannschaft och oddsen är tämligen låga på att Hertha-spelaren åter kommer få dra på sig landslagsdressen inom en snar framtid.  

Matheus Cunha

Schweiziska Sion chansade 2017 och hämtade över den brasilianska 18-åringen Matheus Cunha från Coritiba. Det var en chansning som verkligen betalade sig. Det blev tio ligamål på 29 omgångar i den schweiziska ligan vilket gjorde att storsatsande RB Leipzig fick upp ögonen för tonåringen. I Leipzig fick Cunha dock svårt att ta en fast plats i den hårda konkurrensen mot spelare som Sabitzer och Forsberg, och det blev bara två mål under ett och ett halvt år hos Tjurarna. I januari 2020 gick färden vidare till Hertha Berlin och där hittade brassen rätt direkt. Fem mål på elva matcher för klubben samt ett stort spel även i övrigt gör att den nu 21-årige yttern har blivit en publikfavorit. Kan Cunha fortsätta ta steg i utvecklingen är det helt klart en framtida landslagsman Hertha sitter på och ett bet på brassen som lagets bästa målskytt smakar gott!

Krzysztof Piatek

Late bloomern Krzysztof Piatek, som kallas Pistolero på grund av målgesterna, var mer eller mindre helt okänd för den breda massan innan succén i Serie A säsongen 2018/19. Den 25-årige polacken fick sitt genombrott i den polska klubben Cracovia i Ekstraklasa 2016/17 – 21 mål gjorde anfallaren den säsongen i det polska finrummet, detta trots att Krakow-klubben slutade på den undre halvan. Inför säsongen 2018/19 värvades den polske pistolmannen av Genoa och på Marassi blev polacken snabbt en favorit bland fansen tack vare målfabrikationen. Redan i januari valde storklubben Milan att satsa på det polska stjärnskottet och det dröjde inte länge innan “Pistolero” hade presenterat sig för Milano-klubben. I fotbollsspelarens första match från start för de rödsvarta gjorde han båda målen i 2-0-segern mot Napoli i Coppa Italia, och i de efterföljande fyra Serie A-matcherna noterades dåvarande 23-åringen för fem fullträffar. Därefter avstannade nätkänningharna markant och under hösten 2019 blev det bara fyra mål från Piatek. Det gjorde att Milan inte hade något emot att släppa anfallaren som gick till Hertha Berlin. Där blev det fyra mål i Bundesliga under våren/sommaren. Det är ingen högoddsare att en Piatek, som lärt känna sina lagkamrater lite bättre, kommer vara Herthas bästa målskytt denna säsong.

Här kan du spela på Hertha Berlin

Till Bundesliga startsida