Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

SC Paderborn

Till Bundesliga startsida.

Fakta SC Paderborn

Sport-Club Paderborn 07 grundades så sent som 1985 och gjorde sin första Bundesligasäsong 2014/15, men slutade då sist i det tyska finrummet. Därefter blev det degradering till tredjedivisionen. Nu är dock klubben från Nordrhein-Westfalen tillbaka i Bundesliga efter att ha slutat tvåa som nykomlingar i andradivisionen i fjol. Kan de mot alla odds hålla sig kvar?

Smeknamn: -
Manager: Steffen Baumgart
Hemmaarena: Benteler-Arena

Spela på Paderborn hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Paderborn

Sebastian Vasiliadis 
Fram till sommaren 2018 huserade Sebastian Vasiliadis i den tyska tredjeligan, hos VfR Aalen. Grektysken ansågs vara en av ligans bästa spelare och jagades av flera klubbar högre upp i hierarkin. Till slut föll valet på SC Paderborn i Zweite Bundesliga dit Sebastian gick på free transfer inför säsongen 2018/19. Utfallet i SCP blev strålande under mittfältarens första säsong då han noterades för 16 poäng, vara sex strutar, på 28 seriematcher. Därmed var Vasiliadis starkt bidragande till att Paderborn avancerade till Bundesligas finrum under hans debutsäsong i klubben. 21-åringen har spelförståelsen som sitt främsta vapen och är kontrakterad till sommaren 2021.

Christopher Antwi-Adjei
Den tyska “latebloomern” Christopher Antwi-Adjei, med ghananska rötter, spelade amatörfotboll fram till våren/sommar 2017 då 25-åringen köptes av Paderborn, som då spelade i tredjedivisionen. Christopher inledde karriären som försvarare men på senare år har Antwi-Adjei omskolats till en offensiv och snabb ytter som både kan göra mål och assist. Vänsterspringaren har producerat poäng på löpande band sedan han kom till Paderborn och Antwi-Adjei har varit en stor anledning till att klubben gått från tredjedivisionen till Bundesliga inom loppet av två år. Förra säsongen i Zweite Bundesliga blev den före detta försvararen Paderborns näst bästa målskytt med sina tio fullträffar. Kan Christopher även göra succé i det tyska finrummet? Kontraktet går ut sommaren 2021. 

Sven Michel
Det är en fin fotbollsresa som 29-årige Sven Michel gjort. Så sent som säsongen 2013/14 huserade anfallaren i Regionalliga West med spel i Mönchengladbachs andralag. Flytten gick under samma säsong vidare till Energie Cottbus och 2.Bundesliga där det direkt blev degradering med den nya klubben och omtag i 3.Liga. Efter att ha stagnerat i utveckling hos Die Lausitzer tog karriären återigen ny fart då Paderborn såg potential hos Michel som säsongen 17/18 stod för strålande 19 mål och var en starkt bidragande orsak till klubbens fenomenala resa hela vägen upp till landets näst högsta division. Klubben och den Freudenbergsfödde Sven hade inga planer på att sakta ner farten och under fjolåret löste som bekant de blåsvarta en sagolik andraplats och tog sig återigen tillbaka till det tyska finrummet Bundesliga. Längst fram i ledet stod en 1,79 lång centerforward noterad för tio fina mål framåt vilket gjorde Sven till lagets näst bäste målskytt.   

Spela på Paderborn.

Till startsida Fotboll