Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

SC Freiburg

SC Freiburg spelar i Bundesliga sedan säsongen 2009/10. Under årens lopp har man fått fram landslagsspelare som Jörg Heinrich och Sebastian Kehl. Laget grundades 1904 för att sedan reformeras 1912 genom en sammanslagning med FC Union Freiburg. 1978 debuterade de svartvita i Zweite Bundesliga, för att 15 år senare göra sin första säsong i Bundesliga. 1995 kom lagets bästa placering i det tyska finrummet så här långt, en tredjeplats.

Här kan du spela på SC Freiburg

Smeknamn: Breisgau-Brasilianer
Manager: Christian Streich
Hemmaarena: Schwarzwald-Stadion

Spela på SC Freiburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i SC Freiburg:

Jonathan Schmid

Högerbacken Jonathan Schmid lämnade Freiburg 2015 men är sedan fjolårssäsongen åter i klubben. Fransmannen, med en österrikisk far och en fransk mor, har däremellan tillhört Hoffenheim och senast Augsburg. Där var han given under tre säsonger. Säsongen 2018/19 stod den offensiva ytterbacken för tre mål och var en starkt bidragande orsak till att Augsburg löste kontraktet. I comeback-säsongen för Freiburg var 30-åringen given på sin ytterbacksplats och fick också kröna året med att trycka in ett mål i säsongens sista kamp. En säsong som i stort var framgångsrik för Schmid likväl som för klubben och förväntningarna på fransmannen framgent är stora.  

Nils Petersen

Nils Petersen slog igenom med dunder och brak som 22-åring 2010. Han smällde in 25 mål på 33 matcher för Energie Cottbus i Zweite Bundesliga och vann skytteligan i serien överlägset. Det fick storklubben Bayern Munchen att agera snabbt och skriva ett 3-årskontrakt med tysken. I Petersens första match med Bayern, en träningsmatch, gjorde han hattrick. Men askungesagan tog slut snabbt och fotbollsspelaren gjorde bara två matcher från start på Allianz Arena. Efter 2,5 år i Werder Bremen kom Petersen till nuvarande klubben Freiburg på lån 2014/15. Där gjorde han nio mål på tolv matcher, men Freiburg åkte ur. 2015/16 vann Freiburg 2. Bundesliga, och Nils Petersen gjorde för andra gången över 20 mål i serien. I Bundesliga har 31-åringen fortsatt vara en flitig målskytt. Åtta mål följdes upp med hela 15 strutar 2017/18, vilket gav en andraplats i skytteligan och på de två senaste säsongerna har totalt 21 strutar kommit från Petersens sida i den tyska högstaligan. 2018 debuterade Nils Petersen i det tyska landslaget men fick inte plats i Joachim Löws trupp till Fotbolls-VM i Ryssland 2018.  

Luca Waldschmidt

Anfallaren Luca Waldschmidt var Freiburgs stora värvning sommaren 2018 när klubben betalade 50 miljoner kronor till Hamburger SV för att få loss honom, och 24-åringen har levererat sedan ankomsten till Freiburg. Nio mål säsongen 2018/19 och 2019/20 blev det sju nya baljor från Lucas sida. Waldschmidt har spelat flera landskamper för Tyskland på ungdomsnivå och fick även debutera i Die Mannschaft 2019. Jämförelserna är måhända överdrivna, men Waldschmidt har liknats med Der Bomber, Gerd Müller, och har tidigare ryktats vara på väg till Serie A. Under sommaren har däremot intresset från den portugisiska klubben Benfica intensifierats. Freiburg kräver dock en summa i trakterna kring 200 miljoner kronor för sin diamant så oddsen på att den Siegen-bördige forwarden stannar på tysk mark är ändå ganska låga. 

Här kan du spela på SC Freiburg

Till startsida Bundesliga