Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Schalke 04

Schalke 04 är en fotbollsklubb från Gelsenkirchen som grundades 1904. Det är en av de mest klassiska klubbarna i Tyskland. De blåvita har blivit ligamästare sju gånger, samt inhemska cupmästare och UEFA-cupmästare. Sin storhetstid hade Schalke under 1930-talet då man skrapade ihop sex mästerskapstitlar mellan 1934-1942. För att hitta senaste ligatiteln får man dock gå tillbaka hela vägen till 1958.

Här kan du spela på Schalke

Smeknamn: Die Königsblauen, Die Knappen
Manager: David Wagner
Hemmaarena: Veltins-Arena

Spela på Schalke hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Schalke 04

Salif Sané

Det är en riktig jätte som hittas i Schalkes backlinje. Den 196 centimeter långa senegalesen är en kraftfull spelare som är väldigt viktig på fasta situationer, han brukar alltid göra minst ett par mål varje säsong. Mittbacken föddes i Frankrike och är även uppväxt där men då han har rötter från Senegal kunde han välja landslag och då var det aldrig något snack, det var “The Lions of Teranga” som gällde. Sané slog igenom i tyska Hannover som han kom till 2013. Där var backen given under fem säsonger innan han valde att lämna för Schalke 04. Debutsäsongen i Gelsenkirchen blev inte alls vad Sané och laget hade hoppats på, “Die Königsblauen” slogs i botten av tabellen och även 2019/20 blev en märklig säsong med en långdragen skadefrånvaro för senegalesen samtidigt som klubben från Gelsenkirchen inte alls kom upp i nivå. Att en frisk Salif Sané är en viktig ledargestalt i backlinjen råder det dock inga som helst tvivel om och förhoppningsvis kan både 30-åringen och klubben i sig prestera bättre framöver.  

Suat Serdar

Just när myndighetsålder uppnåtts gjorde Suat Serdar debut i Bundesliga för Mainz, hos Die Nullfünfer stannade mannen från Bingen för 45 framträdanden under tre års tid. Schalke 04 lade rabarber på mittfältaren en vecka efter att han fyllt 21 bast och sommaren 2020 hade den då 23-årige tyskturken överträffat sina framträdanden för Mainz hos de blåvita i Gelsenkirchen. Suat är en bolltrygg passningsspelare som ersatt Leon Goretzka på ett närmast kusligt vis då de båda snidarna påminner oerhört mycket om varandra. Serdar har dessutom börjat kallas upp i Jogi Löws A-landslag efter en succéfylld tid i Die Mannschafts yngre upplagor där mittfältaren noterats för 39 landskamper. Debuten i A-landslagströjan kom i träningsmatchen mot Argentina hösten 2019 och det är knappast någon högoddsare att en skadefri Serdar kommer fortsätta utmana om speltid i landslaget.  

Amine Harit

Under junioråren tillhörde Amine Harit Frankrikes ungdomslandslag men när det var dags att snöra på sig seniorskorna föll valet på Marocko. Samma sommar som mittfältaren fyllde 21 år gjorde hans landslag succé i VM. Sommaren 2018 slutade dock i bedrövelse för Amine som körde ihjäl en man i en tragisk bilolycka i hemlandet och dömdes för brottet. Straffet blev dock milt och den korta, villkorliga domen gjorde det möjligt för Harit att resa tillbaka till Tyskland. Den magiske mittfältaren har blivit vald till “Årets Rookie” i Bundesliga och på de första tre säsongerna i högsta tyska serien har Amine Harit noterats för tio baljor och 13 assist på 74 matcher. Den modeintresserade magikern var även talangfull inom simning under barndomen i Paris men med bland annat ett UEM-guld på meritlistan får karriärvalet anses korrekt.

Mark Uth

Skador har gjort att tysken Mark Uths karriär varit allt annat än spikrak. Han kom fram i moderklubben FC Köln och fick spela jämte klubbikonen Lukas Podolski som 19-åring. Men sen kom skadorna och Uth fick börja om karriären i Eredivisie och Heerenveen. Där tog det tre säsonger innan anfallaren slog igenom säsongen 2014/15 med 15 ligamål. Han värvades hem till Bundesliga och Hoffenheim med hade också där svårt att ta en ordinarie tröja. Säsongen 2017/18 blev han lagets bästa målskytt men släpptes ändå på fri transfer till Schalke 04. Under sin första säsong med Die Knappen fortsatte skadorna gäcka Uth, men hösten 2018 fick han ändå debutera för det tyska landslaget. Under den avslutande delen av fjolårssäsongen var 29-åringen utlånad till Köln, något Schalke säkerligen ångrade. Gelsenkirchen-laget hittade nätet blott sju gånger de sista 16 ligamatcherna under 2019/20. Är Uth lösningen på de blåkläddas anfallsproblem?

Benito Raman

Benito Raman får sägas vara en del av det belgiska fotbollsundret. Även om 25-åringen hittills bara fått göra ett sent inhopp i  seniorlandslaget har han gjort över 35 landskamper för Belgiens U-landslag. Högeryttern vågade till slut, sommaren 2017, att prova på spel utomlands. Redan 2012 hade fotbollsklubbar som Inter och Aston Villa visat intresse, men Raman blev då kvar i Gent. Fotbollsspelaren köptes av Fortuna Düsseldorf från Standard Liège för 15 miljoner kronor och var en starkt bidragande orsak till att klubben tog sig till Bundesliga, bara Rouwen Hennings gjorde fler mål och assists än belgaren. Sin första säsong i Bundesliga gjorde Raman återigen tio mål och blev sommaren 2019 Schalkes stora värvning för året, tillsammans med supertalangen Ozan Kabak. Förstasäsongen i Gelsenkirchen blev godkänd då belgaren målade sju gånger om i liga- samt cupspel. Får Raman tillräckligt med förtroende under kommande höst och vår är det knappast någon högoddsare att förra säsongens målskörd slås med råge.

Här kan du spela på Schalke

Till startsida Bundesliga