Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

VfB Stuttgart

Verein für Bewegungsspiele Stuttgart, i folkmun VfB Stuttgart, grundades 1893 och är ett av de lag som har flest Bundesliga-säsonger bakom sig. Efter en vända i Zweite tog Die Roten åter klivet upp i finrummet inför hösten 2020. Det har blivit fem ligatitlar och tre cuptriumfer genom åren. Dessutom innehar klubben rekordet i flest titlar i Intertotocupen med sina tre stycken. Stuttgart har dessutom fostrat storspelare som Jürgen Klinsmann, Mario Gómez och Sami Khedira.

Smeknamn: Die Roten, Die Schwaben
Manager: Pellegrino Matarazzo
Hemmaarena: Mercedes-Benz Arena

Spela på VfB Stuttgart hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i VfB Stuttgart

Daniel Didavi

Daniel Didavi är en av flera spelare Stuttgart värvade under sommarfönstret 2018. Den offensiva mittfältaren vände då hem igen till moderklubben för andra gången i karriären. Tidigare har det blivit utflykter till Nürnberg och senast Wolfsburg. Didavi vann säsongen 2017/18 den interna skytteligan i Wolfsburg och gjorde så även i Stuttgart 2015/16 när han gjorde hela 13 mål. De senaste säsongerna har varit något mer återhållsamma vad gäller målproduktionen men mittfältaren är en oerhört uppskattad och nyttig pjäs hos Die Roten. När Stuttgart nu åter är tillbaka i Bundesliga går Didavi in på sista säsongen på kontraktet med fotbollsklubben. 30-åringen, som har en mamma från Benin, har representerat Tyskland på alla U-landslagsnivåer men har dessvärre aldrig fått spela något i Die Mannschaft.  

Erik Thommy

Erik Thommy var inte med i laget när Stuttgart säkrade uppflyttning till Bundesliga. Istället var ytterspringaren utlånad till Fortuna Düsseldorf där han var en mycket viktig del av Uwe Röslers lag. Visserligen blev det nedflyttning för Fortuna men Thommy stod för sex ligamål och fyra assist vilket helt klart får ses som godkänt. 26-åringen slipper nu följa med Düsseldorf ner i seriesystemet då han är tillbaka i Stuttgart. Mittfältaren gör sin fjärde raka säsong i högstaligan och vet vad som krävs mot det bästa motståndet i Tyskland. Tanken är att Thommy ska vara en ledande spelare i Stuttgart. Det är låga odds på att vi kommer få se en hel del poäng från ytterns fina fötter under säsongen.

Nicolás Iván González

Nicolás González har växt ut till en ruggigt viktig pjäs för Stuttgart. När fotbollslaget tog steget upp i fjol stod den unge argentinaren för 14 mål och vann därmed den interna skytteligan överlägset. Den tyska klubben snappade upp González efter att han imponerat stort i Buenos Aires-klubben Argentinos Juniors under 2016-2018. Stuttgart signerade därefter ett femårskontrakt med González vilket klubbledningen knappast är missnöjda med nu. Efter ett fint 2019 blev det också debut för argentinaren i landslaget då hans Argentina körde över Ecuador i en träningslandskamp med 6-1. Med ett kontrakt som sträcker sig hela vägen fram till sommaren 2023 är det knappast någon högoddsare att Nicolás Iván González åter kommer hittas högst upp i den interna skytteligatoppen någon av kommande säsonger.

Här kan du spela på VfB Stuttgart

Till startsida Bundesliga