Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Werder Bremen

SV Werder Bremen grundades 1899 och är en av de bästa klubbarna i Tysklands historia med flertalet ligaguld, cup-triumfer samt internationella framgångar. På senare år har man dock varit lite av ett lag i mellanregionen rent tabellmässigt och man väntar ivrigt på att vara med och slåss på allvar om titlar igen. Säsongen 2019/20 var det riktigt nära att de grönvita trillade ur finrummet men Ludde Augustinsson bidrog med ett mål i playoff mot Heidenheim och räddade kvar Werder. Några av fotbollsklubbens största spelare genom åren är Rudi Völler, Marco Bode och Karl-Heinz Riedle.

Här kan du spela på Werder Bremen

Smeknamn: Die Werderaner, Die Grün-Weissen
Manager: Florian Kohfeldt
Hemmaarena: Weserstadion

Här kan du spela på Werder Bremen hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Werder Bremen:

Ludwig Augustinsson

Augustinsson är fostrad i Brommapojkarna men fick 2013, 19 år gammal, kontrakt med IFK Göteborg. Där tog han en ordinarie vänsterbacksplats och hann göra 29 allsvenska matcher innan flyttlasset gick till FC Köpenhamn. Hos danskarna var Augustinsson en av de bättre spelarna och fick även rutin av Champions League-spel. Han var med i det svenska U21-landslaget som tog EM-guld 2015 och tog under Fotbolls-VM i Ryssland 2018 en ordinarie plats i A-landslaget och blev även målskytt i turneringen. Svensken blev i januari 2017 klar för Werder Bremen, men övergången till Bundesliga gick igenom först under sommaren. På Weserstadion blev 26-åringen direkt ordinarie under sin första säsong i klubben och spelade 2018/19 näst mest av alla i laget. Tyvärr blev fjolåret spolierat av skador men under sommaren var svensken åter i spelbart skick. I kvalet mot Heidenheim slog Augustinsson till med säsongens första och enda mål vilket också betydde nytt kontrakt i Bundesliga för den klassiska fotbollsklubben.    

Milot Rashica

Det har varit en hemsk säsong för Werder Bremen men Milot Rashica är en spelare som kan se tillbaka på säsongen med rak rygg. Mittfältaren från Kosovo noterades för åtta ligamål och var definitivt en av lagets viktigaste spelare. Den offensiva yttern slog igenom rejält i holländska Vitesse som han kom till 2015. Efter tre fina säsonger där hämtades han in till Werder Bremen vintern 2018. Nu ska Rashica göra sin tredje hela säsong för klubben och visst får fotbollsspelaren från Balkan ta mer och mer ansvar. När det kommer till landslagskarriären spelade Rashica ungdomslandskamper för Albanien och representerade även seniorlandslaget två gånger. När Kosovo fick FIFA-status bytte dock den tekniska kantspringaren nation. Milot är nu helt ordinarie i både lands- och klubblag. Nu ska det bli spännande att se om 24-åringen kan ta nästa kliv i utvecklingen och attrahera intresse från Europas storklubbar.

Davy Klaassen

Alla behöver en Davy Klaassen i laget. Det känns som att mittfältaren varit med hur länge som helst, men han är faktiskt bara 27 år gammal. En stor anledning till att det känns så var att Klaassen gjorde debut för Ajax redan som 18-åring. Säsongen 2013/14 slog den offensiva mittfältaren igenom på allvar med tio ligamål för den holländska storklubben. De följande tre säsongerna blev det ytterligare 33 fullträffar i ligaspelet innan Davy valde att testa lyckan i Premier League. Tiden i Everton var dock fullständigt misslyckad och sommaren 2018 flyttade han vidare till Werder Bremen. Där har Klaassen växt ut till en nyckelfigur i laget och bär kaptensbindeln. Föregående säsong blev det sju fullträffar från Klaassen vilket får räknas som klart godkänt med tanke på vilken säsong laget hade. Att Klaassen ska vinna den interna skytteligan denna säsong är ett bra bet.  

Niclas Füllkrug

Niclas Füllkrug gör nu sin andra säsong i Werder Bremen efter återkomsten. Den långe anfallaren kom fram genom klubbens akademi men är född i Hannover, som han spelade för från 2016 till 2019. Tysken slog igenom säsongen 2017/18 genom att göra 14 mål i Bundesliga. Tidigare hade han gjort 14 mål i 2. Bundesliga, men aldrig på högsta nivån i fotboll. Genombrottet gav eko i fotbollsvärlden, framförallt i England där Füllkrug kopplats samman med klubbar som Newcastle, Leicester och Aston Villa. Forwarden hade dock en trist säsong 2019/20 då en skada satte stopp för spel i över ett halvår. Fullkrug gjorde över 15 landskamper för Die Mannschafts U-lag men har ännu aldrig fått spela för landslaget som senior. Kontraktet med Werder gäller till 2023.

Här kan du spela på Werder Bremen

Till startsida Bundesliga

Till startsida Fotboll