Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

TSG 1899 Hoffenheim

TSG 1899 Hoffenheim är en fotbollsklubb från Sinsheim i Baden-Württemberg som spelat i Bundesliga sedan 2007/08. Laget gjorde ett väldigt snabbt avancemang i seriesystemet då man gick från Division 5 ända upp till Bundesliga. Den klättringen kan man till stora delar tillskriva investeraren Dietmar Hopp, som gått in med gigantiska pengar i klubben. Hoffenheim är kända för sin fostran av demontränaren Julian Nagelsmann som tillträdde 2015 och blev den yngste Bundesligatränaren genom tiderna med 28 bast. Nu ska oprövade Sebastian Hoeness försöka föra Hoffenheim till nya framgångar.

Här kan du spela på Hoffenheim

Smeknamn: Die Kraichgauer
Manager: Sebastian Hoeness
Hemmaarena: Rhein-Neckar-Arena

Spela på Hoffenheim hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Hoffenheim:

Pavel Kaderabek

En sjätte säsong i Hoffenheim väntar Pavel Kaderabek, och 28-åringen har gått en lång väg från barndomens Sparta Prag. Högerbacken har lyckats slå sig in i såväl Bundesliga som det tjeckiska landslaget efter att representerat i princip alla juniorlandslag sedan 16-årsåldern. På dryga 40 kamper för sitt hemland har Kaderabek målat vid tre tillfällen. Hos TSG 1899 Hoffenheim har det blivit sju strutar på 138 ligamatcher. Två gula kort under förra säsongen fick tjecken syna, men inget rött finns på spelarens konto under hela seniorkarriären när det kommer till ligaspel. Det är därför inte så konstigt att Kaderabek ofta får beröm för sin professionalism och vinnarskalle. Därmed passar han perfekt i den sydtyska lagmaskinen.

Christoph Baumgartner

Sju strutar och fyra framspelningar är inte illa pinkat av en 20-åring under första hela säsongen i Bundesliga. Kommer man från en by vid namn Horn är man född att stånga sig fram, något Christoph Baumgartner tagit fasta på genom bland annat 17 mål i Österrikes olika ungdomslandslag. Den offensive mittfältaren som föddes 1:a augusti 1999 har kontrakt med Hoffenheim till och med sin födelsedag 2023. Nummer 10-rollen är favoritpositionen för Baumgartner som fått vänja sig vid att jämföras med tyske ikonen Michael Ballack. Förutom vassa fötter är kreatören känd för sin målgest då han efterliknar Stålmannen. Även Christophs storebror Dominik är professionell fotbollsspelare, just nu i österrikiska Wolfsberger.

Mijat Gacinovic

Mijat Gacinovic var tillsammans med bland andra Aleksandar Mitrovic en stor del i det serbiska U20-landslag som vann UVM-guld 2015. Sedan dess har Gacinovic tillhört Eintracht Frankfurt där han dock aldrig riktigt fått ut sin fulla potential. Säsongen 2017/18 blixtrade serben till med tre mål på fyra matcher i tyska cupen, men bättre än så blir det inte. Denna höst tar Gacinovic nya tag i Hoffenheims tröja efter att de pungat upp tre miljoner euro för hans namnteckning. Det kan visa sig vara ett fynd om den lilla fotbollsklubben skulle få ut all talang som finns i den 25-åriga kroppen. Klart är i alla fall att han med sitt rörelsemönster och finurliga spel alltid är ett orosmoln för försvararna i Bundesliga.  

Andrej Kramaric

Kramaric lyckades aldrig slå sig in i elvan i Ranieris Leicester. Anfallaren lånades istället ut till Hoffenheim i januari 2016 och köptes sedan loss helt några månader senare. Hans första hela debutsäsong i Hoffenheim blev en rejäl succé. På 34 Bundesliga-matcher 2016/17 blev det 15 mål och åtta assist, vilket gjorde Kramaric till lagets bästa målskytt. Det följde 29-åringen upp med 13 mål och sex assist säsongen 2017/18 och med 17 mål 2018/19 slutade kroaten på en tredjeplats i skytteligan i hela Bundesliga, efter Paco Alcácer och Robert Lewandowski. Fjolåret stördes av en del skador men det hindrade inte 29-åringen från att vräka in tolv kassar för sitt lag och dessutom stod Kramaric för en femstjärnig prestation i säsongens sista match med samtliga fyra mål mot Dortmund borta! Andrej Kramaric är ovärderlig för Hoffenheim och har kontrakt med klubben till 2022.

Ishak Belfodil

En fotbollsnomad i ordets rätta bemärkelse är fransk-algeriern Ishak Belfodil, så till den grad att han till och med lyckats representera både Frankrike (på juniornivå) och Algeriet (på seniornivå). Redan som tolvåring började den offensiva fotbollsspelaren byta klubbar varje år för att i de sena tonåren slå igenom i Lyon runt 2008-2010. Från 2012 till 2015 hann den 192 centimeter långe Belfodil representera Bologna, Parma, Inter och Livorno utan att lämna några större avtryck någonstans. 2015/16 tillbringade Belfodil i Baniyas i Förenade Arabemiraten där hans elva baljor på 23 kamper gjorde att Standard fick upp ögonen för honom. En säsong i Belgien följdes upp av ett låneår i Bremen innan Hoffenheim köpte loss 28-åringen för 5,5 miljoner euro. Där gjorde algeriern sin bästa säsong 2018/19 efter att ha tryckt in 16 mål framåt. Säsongen som avslutades sommaren 2020 var kantad med skador för algerien och frågan är om den rastlöse strikern stannar i klubben vars kontrakt sträcker sig till och med 2022?

Här kan du spela på Hoffenheim

Till startsida Bundesliga