Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Union Berlin

Klassiska FC Union Berlin grundades 1906. Laget stod för en makalös insats säsongen 2018/19 när de kvalade sig upp till Bundesliga efter att ha besegrat Stuttgart i kvalet. Klubben från den östra delen av huvudstaden gjorde, trots sin långa historia, debut i högsta serien först hösten 2019 där slutplaceringen i tabellens mitt var imponerande. Trots spel i lägre divisioner har Union Berlin en stor supporterskara. På meritlistan finns bland annat en östtysk cuptitel från 1968 och en finalförlust i DFB-Pokal (Tyska cupen) 2001. 

Här kan du spela på Union Berlin

Smeknamn: Die Eisernen
Manager: Urs Fischer
Hemmaarena: Stadion An der Alten Försterei

Här kan du spela på Union Berlin hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Union Berlin

Neven Subotić

Serben har under så gott som hela sin proffskarriär huserat i Tyskland. Jürgen Klopp tog med sig mittbacken från Mainz 05 till Dortmund där både Subotić och Klopp firade stora triumfer. Serben gjorde närmare 200 matcher för BVB och under åren för de gulsvarta vann mittbacken två ligatitlar, en cuptitel och nådde även en final i Champions League där det blev förlust mot rivalen Bayern München. Under 2017-2019 testade Subotić på att spela sin fotboll i franska Ligue 1 för Saint Etienne där mittbacken gjort det riktigt bra. Till säsongen 2019/20 värvades Neven av Union Berlin och skrev på ett tvåårskontrakt med nykomlingen. 31-åringen spelade 23 ligamatcher för Union och bidrog med ett mål framåt. Under sommaren hade serben en aning bekymmersamt att få speltid och på de avslutande fem matcherna blev det bänken i fyra. Att Neven med sin rutin och kunskap kommer vara en viktig del i Union Berlins andra säsong i finrummet kan vi dock slå fast.

Marvin Friedrich

Den 190 centimeter långe mittbacken Marvin Friedrich, ej släkt med den gamla storspelaren Manuel Friedrich, fostrades i Schalke 04 och debuterade för klubben i Bundesliga redan 2014. Schalke ratade dock Marvin redan som 19-åring trots att mittbacken då fanns med i det tyska U19-landslaget. Nästa klubbadress blev Augsburg men även där hade ynglingen svårt att ta plats. 24-åringen har nu istället hittat rätt i Union Berlin. I huvudstaden blev Friedrich ganska omgående en viktig pjäs i mittlåset. Union Berlin var det lag som släppte in minst antalet mål i Zweite Bundesliga när klubben gick upp och detta var till stor del tack vare en väldigt stabil försvarslinje med Friedrich i spetsen. Kontraktet med Union sträcker sig till sommaren 2022.

Christopher Trimmel

En av de stora anledningarna till Union Berlins framgång är att huvudstadsklubben har haft många spelare som är användbara på flera positioner. Christopher Trimmel är en sådan. 33-åringen kan användas som högerback, högerytter och till och med som forward. Trimmel är också en lojal kulturbärare som under hela sin långa karriär bara har spelat för två fotbollsklubbar på hög nivå, Rapid Wien och Union Berlin. Nu går yttern in i sin sjunde säsong med Union och är lika viktig som någonsin. Notera att det oftast är Trimmel som tar hand om de fasta situationerna och därmed har legat bakom flera av Sebastian Anderssons mål. Kontraktet löper ut i juni 2021.

Max Kruse

Max Kruse är tillbaka i Tyskland efter ett något kortare utlandsäventyr i Turkiet. 32-åringen inledde sin fotbollskarriär på mammas gata då han startade sin karriär i TSV Reinbek, staden där Kruse växte upp. Därefter har vägen gått igenom fotbollsklubbar som Werder Bremen, St. Pauli, Freiburg, Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg och Fenerbahce innan han nu åter är tillbaka i hemlandet. Kruse hade en rejäl topp av sin karriär under 2015-2016. Inte nog med att strikern öste in hela 15 mål för Werder Bremen, han bidrog även med tre mål och tre assist i EM-kvalet för Tyskland. Övergången till Union Berlin har dock inte varit helt odramatisk. Kruse avbröt sitt kontrakt med den turkiska klubben under sommaren med anledning av uteblivna lönecheckar. Fenerbahce har dock deklarerat att klubben kommer gå vidare med ärendet till en arbetsdomstol. Max Kruse har även gjort sig ett namn utanför fotbollen. Tysken är nämligen en riktigt duktig pokerspelare som bland annat kommit trea i 2014-års No-Limit 2-7 Draw Lowball-event under WSOP-tävlingarna i Las Vegas.

Här kan du spela på Union Berlin

Till Bundesliga startsida