Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Wolfsburg

VfL Wolfsburg grundades 1945 och klubben har byggts upp av biltillverkaren Volkswagen. “Vargarna” var ytterst nära att nå Bundesliga 1995, men fick istället ta klivet upp till finrummet två år senare. Sedan dess har en titel tagits, när de gick hela vägen och vann Bundesliga 2009. Wolfsburgs mest kända spelare genom åren får sägas vara Stefan Effenberg.

Här kan du spela på Wolfsburg

Smeknamn: Die Wölfe
Manager: Oliver Glasner
Hemmaarena: Volkswagen Arena

Här kan du spela på Wolfsburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Wolfsburg

Maximilian Arnold

Maximilian Arnold har gjort en landskamp för Die Mannschaft men 26-åringen har representerat Tyskland på alla nivåer i landslagssammanhang. Han kom till Wolfsburg som 15-åring och har varit en startspelare sedan han var 19 år gammal. Arnold är en stenhård central tysk mittfältare som varit en av de mest varnade spelarna i Bundesliga de senaste säsongerna. Han har dock bara dragit på sig två utvisningar under sina seniorsäsonger i fotboll. Arnold sitter på ett kontrakt med Die Wölfe till juni 2022 och är värderad till cirka 170 miljoner kronor. Oddsen för att Arnold kommer att lämna för en större klubb förr eller senare är nog ganska låga.

Renato Steffen

Efter representation i samtliga schweiziska storklubbar, Basel, Young Boys och Thun, gick äntligen drömmen i uppfyllelse. Renato Steffen hade länge siktat mot Bundesliga och strax efter årsskiftet 2018 kritade den då 27-årige mittfältaren på för Wolfsburg. Första säsongen var aningen motig för högervingen som blott startade tre kamper i det tyska finrummet, men Renato höll humöret uppe och har växlat upp i takt med tiden. Snidaren Steffen var under Bundesligasäsongen 2019/20 direkt inblandad i en balja var tredje match på sina 27 framträdanden. Ett tiotal framträdanden har det även blivit i Schweiz A-landslag för Renato Steffen som erövrat två ligatitlar i hemlandets Super League samt en cuptitel i samma alpland.

Admir Mehmedi

Admir Mehmedi, med rötter i Makedonien, är inne på sitt tredje land som professionell fotbollsspelare. Schweizaren slog igenom hemma i Zürich där han gjorde tio mål som 20-åring 2011. Det drog intresse från både Premier League och Bundesliga, men det var till slut Dinamo Kiev som vann dragkampen om anfallaren. Tiden i Ukrainas huvudstad blev dock misslyckad för Mehmedi och han fick sitta mest på bänken. Det blev bara 1,5 år i Kiev innan han värvades av Freiburg i Bundesliga. Där återfick han självförtroendet och gjorde tolv mål. Säsongen därpå gick tyngre för klubben och Freiburg åkte ur. Men Admir Mehmedi blev kvar i Bundesliga eftersom Bayer Leverkusen köpte loss honom sommaren 2015. Där stannade han i 2,5 år innan Wolfsburg köpte schweizaren i januari 2018. Landslagsmannen har kontrakt med Die Wölfe till 2022 och efter en skadeförföljd säsong i bagaget finns hopp om en hel Mehmedi som får visa vad han kan till hösten.

Wout Weghorst

Nederländaren Wout Weghorst hade en strålande förstasäsong i Wolfsburg när det knappt två meter långa fyrtornet hittade nätet 17 gånger på 34 ligakamper. Inte gick det mycket sämre i fjol då Weghorst nätade 16 gånger om. Denna väldiga holländare har jämförts med två andra klubblegender. Den första är landsmannen Bas Dost, delvis för att bägge är på pricken lika långa, och att båda två gick via Emmen och Heracles på vägen till Bundesliga och Die Wölfe. Spelstilsmässigt är han mer lik en annan grönvit legendar - Edin Dzeko. Weghorst gillar precis som bosniern att stångas med försvarare, låsa bollen på motståndarnas planhalva så att laget kan flytta upp, och att spela fram kamraterna. Wout debuterade i Oranje 2018, och mycket talar för fortsatt framgång för 27-åringen i båda tröjorna under de kommande åren.

Här kan du spela på Wolfsburg

Till startsida Bundesliga