Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Osasuna

Till La Liga startsida

Försvarar Real Madrid guldet? Spela på La Liga 2020/2021!

Fakta om Osasuna

Club Atletico Osasuna har gjort nästan exakt lika många säsonger i La Ligas Primera Division som i Segunda División, men varit ett regelbundet inslag i det spanska finrummet under 2000-talet. Fyra av de sex senaste säsongerna har dock de röda tillbringat i andradivisionen. Säsongen 2018/19 vann Osasuna Segunda för fjärde gången och comeback i La liga i fjol blev en mer än godkänd sådan. Los Rojillos tog poäng i 26 av 38 omgångar och slutade på en tiondeplats i serien. 2005 gick Pamplona-klubben till final i Copa del Rey och året efter slutade laget fyra i La Liga, klubbens bästa placering någonsin. Blir det en framskjuten placering även 2020/21?

Smeknamn: Gorritxoak, Los Rojillos
Manager: Jagoba Arrasate
Hemmaarena: El Sadar

Spela på Osasuna hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Osasuna:

Oier
Osasunas lagkapten heter Oier Sanjurjo Maté, men det står kort och Oier bak på tröjan. 34-åringen har spelat hela sin karriär i Pamplonaklubben, undantaget en säsong på lån i Celta Vigo 2011/12. 2017 gjorde han sin 200:e match för fotbollsklubben och uppmärksammades bland annat med en specialtryckt matchtröja. Den centrale mittfältaren, och ofta vikarierande mittbacken, spelar alltid på gränsen och har blivit varnad minst tio gånger fem säsonger i rad, med en toppnotering på hela femton gula kort säsongen 2015/16. Oier är tålig och har aldrig varit allvarligt skadad under karriären. Sommaren 2019 förlängde kaptenen sitt kontrakt med Osasuna till 2021.

Rúben García  
Två år på lån tog det för att övertyga Osasuna att öppna plånboken och lägga 30 miljoner kronor för att köpa loss Rúben Garcia från moderklubben Levante. Den offensive mittfältaren, som gärna håller till på en kant, tackade för förtroendet och smällde in hela åtta mål och två assist under säsongen 19/20. Hans klart bästa notering i karriären sedan La Liga-debuten för Levante år 2012 och även om han kanske inte riktigt har nivån för att flytta till ett topplag är det en otroligt viktig spelare för Plamplona-klubben. Trots det har den Valenciafödde spanjoren ändå fått mest rubriker utanför planen där han under 2020 varit väldigt öppen och tydlig i kampen för de homosexuellas rätt i Spanien. Något han ofta lyfter i intervjuer och mediasammanhang vilket fått stor spridning i landet under coronapandemin. Kampen av plan kommer fortsätta bra mycket längre än kontraktet hos Osasuna, som sträcker sig till 2021.

Roberto Torres  
Roberto Torres är en ovanlig man i fotbollens värld, och han har alltjämt endast representerat ett enda lag, CD Osasuna där han debuterade redan 2011. Den numera 31-årige offensive mittfältaren är född och uppvuxen i Pamplona och spelar allt som oftast strax bakom anfallarna. Det har gett resultat och den gångna säsongen stod spanjoren för sin bästa notering någonsin i La Liga med sju mål och åtta assist. Inte illa för en mittfältare i ett nykomlingslag, och om det inte vore för Osasunas “one club man” kunde säsongen 2019/20 slutat betydligt värre än den fina mittenplacering de parkerade på tillslut. Det så svåra “andra året” är i annalkande och då gäller det att Torres orkar hålla uppe nivån om det inte ska bli nedflyttningsstrid. Kontraktet sträcker sig i nuläget till 2021, men det är nog bara en tidsfråga innan det förlängs.

Ezequiel Ávila  
Till och med Roberto Carlos ligger i lä. 172 centimeter lång och 81 kg tung är Ezequiel “Chimy” Ávila mannen med de enorma låren, galet låga tyngdpunkten och det stenhårda skottet. Han är också fotbollsspelaren med den obegripliga utköpsklausulen. Ynka 25 miljoner euro kostar det att köpa loss den 26-årige argentinaren som, om det inte vore för den knäskada han ådrog sig i januari, redan hade varit såld. Barcelona var bara ett av lagen som var intresserade, och gör Rosario-sonen 5-10 mål under hösten är det låga odds på att han spelar på annat håll 2021. Chimy är snabb, skicklig en mot en, och bra både i och utanför straffområdet. Osasunas bästa spelare är snart en man för större uppgifter!