Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Cadiz

Till La Liga startsida

Grundad: 1909

Manager: Álvaro Cervera

Hemmaarena: Ramón de Carranza

Smeknamn: El Submarino Amarillo (Den gula ubåten)

Cádiz Club de Fútbol S.A.D. var i fjol för första gången sedan 2005/06 tillbaka i La Liga efter att ha plockat hem Segunda División säsongen 2019/20. Sejouren då blev ettårig och för att hitta senaste gången fotbollsklubben från den andalusiska hamnstaden var etablerade i det spanska finrummet får vi gå tillbaka till sent 80-tal och tidigt 90-tal. Då var den största stjärnan salvadorianen Mágico González som bland annat lotsade de blågula till en tolfteplats 1987/88, klubbens bästa placering någonsin. Nu har herrarna från huvudstaden påbörjat en ny svit efter att ha hängt kvar vid comebacken med god marginal och landat på en tolfteplats.

Spela på Cádiz hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Cádiz

Tomás Alarcón 

Född: 1999-01-19

Land: Chile

Position: Mittfältare

Cádiz stod för en ruskigt imponerande La Liga-säsong i fjol och för att maximera chanserna att klara kontraktet under den klassiskt svåra andrasäsongen har “Den gula ubåten” förstärkt laget med Tomás Alarcón från den chilenska fotbollsklubben O’Higgins. Alarcón är en defensiv mittfältare som trivs utmärkt med att vara spindeln i nätet i anfallsspelet och chilenarens distansskott är ett som Cádiz-publiken hoppas få njuta av under säsongens gång. Med sitt sydamerikanska temperament tvekar heller inte Alarcón på att ta för sig i duellerna och 22-åringens mångsidighet gör också att han kan fylla en plats i backlinjen. Detta kan mycket väl visa sig vara ett kap av Cádiz!

Álex Fernández 

Född: 1992-10-15

Land: Spanien

Position: Mittfältare

Álex Fernández, eller Álex som han kort och gott kallas för, stod för sin bästa säsong i karriären 2019/20. Fullkomligt given från start i ett Cádiz som tog steget upp i La Liga och även 13 mål kom från den nu 28-årige mittfältaren. Som ung kom Álex fram i Real Madrid och fick faktiskt spela en match i La Liga för de spanska giganterna. Det blev dock inte mer än så hos Marängerna och efter det har resan gått vidare via Espanyol, Rijeka, Reading och Elche innan den högerfotade fotbollsspelaren hamnade i Cádiz. Där har Álex hittat helt rätt och åter visat den talang som gjorde att han spelade i de flesta spanska ungdomslandslagen i början av sin karriär. Spelskickligheten har funnit där hela tiden, men målskyttet har överraskat. Faktum är att han innan sin magiska Segunda-säsong 2019/20 bara hade gjort 14 A-lagsmål i hela karriären tidigare. Nu ska det bli oerhört spännande att se om utvecklingen fortsätter även denna andra säsong i La Liga.

Anthony Lozano 

Född: 1993-04-25

Land: Honduras

Position: Anfallare

Anthony Lozano är tveklöst en av Honduras bästa fotbollsspelare och det var egentligen aldrig något snack om att det skulle bli så. Som ung var Lozano bofast i ungdomslandslagen och bland annat tryckte han dit elva mål på åtta matcher för Honduras U17. Klubbkarriären har gått desto krokigare med diverse utlåningar och det var också så anfallaren hamnade i Cádiz, på lån från seriekonkurrenten Girona. Där blommade Lozano ut och stod för tio ligamål under första säsongen i klubben. Cádiz valde då att utnyttja sin köpoption och har nu strikern från Honduras i laget på ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2023. 28-åringen var en viktig kugge hos nykomlingen som gjorde en kanonsäsong och parkerade bland annat före anrika Valencia i tabellen. Att “Choco”, som han också kallas, ska kunna bestiga sina fyra mål från första säsongen med Cádiz i finrummet är knappast någon högoddsare.  

Álvaro Negredo

Född: 1985-08-20

Land: Spanien

Position: Anfallare

Cádiz värvade under föregående sommar in Alvaro Negredo på ett ettårskontrakt och det var en chansning som betalade sig väl. The Beast of Vallecas, som anfallaren kallas för, har haft en finfin karriär med spel i klubbar som Sevilla, Valencia, Manchester City, Middlesbrough och Besiktas. Närmast kommer strikern från Al-Nasr i Förenade Arabemiraten där det blev 25 mål på 36 spelade matcher. Negredo gjorde under sin debutsäsong i Den gula ubåten åtta mål på 35 framträdanden och var därför en klart bidragande orsak till att nykomlingarna klarade sig kvar i finrummet efter en överraskande stark säsong. Den klassiskt svåra andra säsongen kan dock bli en marig sådan och nu är det återigen upp till Álvaro och hans vapendragare att visa att de har vad som krävs för La Liga. Ska Cádiz lösa nytt kontrakt till våren behöver Negredo sannolikt bomba in upp mot tvåsiffrigt igen. 

Till startsida Fotboll