Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Cadiz

Till La Liga startsida.

Försvarar Real Madrid guldet? Spela på La Liga 2020/2021!

Fakta om Cádiz

Cádiz Club de Fútbol S.A.D. är för första gången sedan 2005/06 tillbaka i La Liga efter att ha plockat hem Segunda División den gångna säsongen. Sejouren då blev ettårig och för att hitta senaste gången fotbollsklubben från den andalusiska hamnstaden var etablerade i det spanska finrummet får vi gå tillbaka till sent 80-tal och tidigt 90-tal. Då var den största stjärnan salvadorianen Mágico González som bland annat lotsade de blågula till en tolfteplats 1987/88, klubbens bästa placering någonsin. Nu är det tänkt att meriterade Álvaro Negredo ska lösa kontraktet, men oddsen talar definitivt emot Cádiz.

Smeknamn: El Submarino Amarillo (Den gula ubåten)
Manager: Álvaro Cervera
Hemmaarena: Ramón de Carranza

Spela på Cádiz hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Cádiz

Álex Fernández
Álex Fernández, eller Álex som han kort och gott kallas för, stod för sin bästa säsong i karriären 2019/20. Som ung kom mittfältaren fram i Real Madrid och fick faktiskt spela en match i La Liga för fotbollsklubben. Det blev dock inte mer än så hos Marängerna och efter det har resan gått vidare via Espanyol, Rijeka, Reading och Elche innan den högerfotade fotbollsspelaren hamnade i Cádiz. Där har Álex hittat helt rätt och åter visat den talang som gjort att han spelat i de flesta spanska ungdomslandslagen i början av sin karriär. Spelskickligheten har funnit där hela tiden, men målskyttet har överraskat. 13 gjorda mål innebär att mittfältaren blev lagets bästa målskytt i Segunda och dessutom var det också Álex överlägset bästa målmässiga säsong genom tiderna. Faktum är att han bara gjort 14 A-lagsmål i hela karriären tidigare. Nu ska det bli oerhört spännande att se om utvecklingen fortsätter i La Liga.

Anthony Lozano  
Anthony Lozano är tveklöst en av Honduras bästa fotbollsspelare och det var egentligen aldrig något snack om att det skulle bli så. Som ung var Lozano bofast i ungdomslandslagen och bland annat tryckte han dit elva mål på åtta matcher för Honduras U17. Klubbkarriären har gått desto krokigare med diverse utlåningar och det var också så anfallaren hamnade i Cádiz, på lån från seriekonkurrenten Girona. Där blommade Lozano ut och stod för tio ligamål under säsongen. Cádiz valde då att utnyttja sin köpoption och har nu strikern från Honduras i laget på ett treårskontrakt. 27-åringen måste göra en bra säsong för nykomlingen om sejouren i La Liga inte bara ska bli ettårig. Oddsen för att Lozano hittar målet även i La Liga är låga.  

Álvaro Negredo
Cádiz värvade under sommaren in Alvaro Negredo på ett ettårskontrakt och det är en chansning som mycket väl kan betala sig. The Beast of Vallecas, som anfallaren kallas för, har haft en finfin karriär med spel i klubbar som Sevilla, Valencia, Manchester City, Middlesbrough och Besiktas. Närmast kommer strikern från Al-Nasr i Förenade Arabemiraten där det blev 25 mål på 36 spelade matcher. Frågan är hur den före detta landslagsspelaren, 21 landskamper och tio mål, står sig i La Liga. Har den 186 centimeter långe anfallaren bara styrkan kvar kommer han bli mycket viktig för nykomlingarna med sitt target- och huvudspel. Blir det fågel eller fisk för Negredo? Svaret på den frågan kan avgöra om Cádiz hänger kvar i La Liga eller om sejouren i finrummet endast blir ettårig. 

Till startsida Fotboll

Mest spelade