Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Elche

Försvarar Real Madrid guldet? Spela på La Liga 2020/2021!

Läs mer om lagen i La Liga!

Fakta om Elche

Elche, eller kort och gott Elx, från staden med samma namn i utkanterna av Alicante på den spanska östkusten grundades år 1923. En anrik förening på många sätt, med mängder av år i La Liga, men det som verkligen gör laget historiskt är att de som första och hittills enda laget någonsin blev nedflyttade från den spanska högstadivisionen på grund av, milt uttryckt,  ekonomiska oegentligheter. Säsongen 14/15 skrevs tvångsnedflyttningen till Segunda Divisíon in i historieböckerna och med en länsad trupp åkte de rakt ur även andradivisionen följande säsong. Där och då vände klubben blad, startade sitt nya projekt, och under tränare Juan José Rojo Martin byggdes ett nytt spännande lag som, trots den femte minsta budgeten i Segundan, sommaren 2020 kvalade sig tillbaka till La Liga genom att slå Girona i Playoff. En solskenshistoria utan dess like om det inte vore för att supertränare Juan José, även kallad Pacheta, av oklar anledning inte fick förlängt kontrakt. Mannen som ska ratta laget i återkomsten till La Liga är istället 49-årige argentinaren Jorge Almíron som hämtats in från Al-Shabab FC i Saudiarabien. Ett relativt oskrivet kort och det återstår att se vad han kan göra med Elche, och den lägsta budgeten i  La Liga, under kommande säsong.

Smeknamn: Los Franjiverdes (de grönvit-randiga)
Manager: Jorge Almíron
Hemmaarena: Estadio Martínez Valero

Spela på Elche hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Elche

Gonzalo Verdú  
Gonzalo Verdú är en av alla skickliga spanska spelare som aldrig under sin karriär lyckats slå igenom på riktigt. Spanjoren har tillbringat sin tid i klubbar som Pinatar, Novelda, Cartagena och Guadalajara, men aldrig spelat högt upp i seriesystemet. Det ändrades säsongen 2018/19 när försvararen spelade 37 matcher för Elche i Segunda. Förra säsongen var backen återigen ordinarie när Elche tog steget hela vägen upp till La Liga. Nu ska Verdú, som fyller 32 i oktober, för första gången få spela fotboll i högstaserien. Räkna med att den defensiva fotbollsspelaren inte kommer lägga några fingrar emellan. Verdú har faktiskt dragit på sig 31 gula kort på de två senaste säsongerna, en helt galen notering. Det kan vara värt ett bet att Gonzalo blir La Ligas mest varnade spelare kommande säsong.

Fidel Fidel  
Elches bästa målskytt den lyckosamma säsongen 2019/20, som slutade med uppflyttning, var någon oväntat Fidel Fidel. Ytterspringaren, som fyller 31 i höst, hade gjort 14 mål på 97 matcher för Almería och Las Palmas under de tre senaste säsongerna. I Elche hittade spanjoren rätt och det blev nio fullträffar för mittfältaren. Dessutom drog han på sig tio varningar vilket visar att det är en fotbollsspelare som inte är rädd för att ge sig in i dueller. Detta är andra sejouren i klubben för Fidel som var här när den sydliga klubben senast spelade i La Liga. I sina bästa stunder är nummer 16 en riktig trollkarl med bollen och sju assist under säsongen visar också på att han vet när det är läge att släppa bollen. Räkna med fler poäng från Fidels fötter även i La Liga.

Pere Milla  
Getafe-produkten Pere Milla var Elches kanske bästa värvning inför säsongen 2019/20. Ytterspringaren, som även används som anfallare, bidrar med både mål och assist och var en av lagets absolut viktigaste spelare i återtåget till La Liga. Inte minst eftersom det var just han som gjorde matchens enda, helt avgörande mål i Play off-finalen mot Girona. En succésäsong utan dess like för spanjoren som nu gör sitt andra försök i högstadivisionen efter fem matcher för Eibar år 2018. Den tidigare sejouren var mindre lyckad och efter att Elche sålt anfallsstjärnan Jonathas till Förenade Arabemiraten under sommaren 2020 vilar ett tungt ansvar på Milla, som fyller 28 år i september, för att Elche ska klara nytt kontrakt. Det återstår att se hur han svarar upp, men ska laget lyckas är oddsen låga på att just Pere Milla finns i förgrunden.

Spela på Alavés!

Till startsida Fotboll