Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Leganés

Till La Liga startsida.

Fakta om Leganés

Leganés är en klubb från Madrids utkanter som grundades 1928. För närvarande spelar klubben i La Liga efter ha spelat i de lägre divisionerna under lång tid. Faktum är att laget aldrig någonsin tidigare varit i La Liga innan man slutade tvåa i Segunda División 2015/16 och tog klivet upp. Utöver de senaste säsongerna i La Liga är kanske klubbens största framgång en semifinalplats i Copa del Rey från 2017/18, när man bland annat slog ut Real Madrid på vägen. Största konkurrenten är Getafe, grannen i södra Madrid-området.

Smeknamn: Lega, Pepineros
Manager: Mauricio Pellegrino
Hemmaarena: Estadio Municipal de Butarque

Spela på Leganés hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Leganés

Youssef En-Nesyri 
Anfallaren Youssef En-Nesyri är en av Marockos viktigaste unga stjärnskott. 22-åringen har redan hunnit göra över 25 landskamper för det nordafrikanska landet, som tillsammans med spelare som Ajaxtalangen Noussair Mazraoui och Saint-Etiennes Youssef Ait Bennasser är redo att ta över i landslaget efter ett antal spelare i 30-årsåldern. En-Nesyri flyttade över medelhavet till den spanska kuststaden Malaga som 18-åring och levererade direkt. Den 189 centimeter långa centerns karriär har gått spikrakt upp och efter två säsonger i Malaga blev han Leganés dyraste värvning genom tiderna och vann den interna skytteligan direkt. Silly season har placerat marockanen i Premier League och Arsenal men efter jättevärvningen av Nicolas Pépé lär det knappast vara aktuellt. En-Nesyri kommer vara en av Leganes viktigaste spelare denna säsong. 

Martin Braithwaite
Dansken Martin Braithwaite har en pappa från Guyana men är född och uppvuxen i Esbjerg, som haft flera svenska spelare i klubben genom åren (Fredrik Berglund, Alexander Östlund och Erik Wahlstedt exempelvis). Anfallaren vann cupen med hemmaklubben och värvades till Ligue 1 och Toulouse sommaren 2013, som 22-åring. Braithwaite tog ligan med storm och hade fyra framgångsrika år i Ligue 1, vilket fick Middlesbrough i engelska Championship att betala en bit över 100 miljoner kronor för målskytten. I England fortsatte Braithwaite förvisso att göra en del mål, men han blev ganska omgående utlånad tillbaka till den franska ligan. Efter ett nytt (mindre lyckat) försök i Middlesbrough lånades han ut till Leganés i januarifönstret 2019 för att under sommaren köpas loss för halva summan som Middlesbrough betalade för honom. Braithwaite har varit given i det danska landslaget sedan han debuterade som 22-åring och kan förhoppningsvis få fart på karriären i Spanien igen. 

Dimitrios Siovas 
31-årige Dimitrios Siovas flyttade utomlands för att spela fotboll först som 27-åring, när Leganés gjorde honom till en av klubbens dyraste värvningar genom tiderna. Siovas har varit en nyckelspelare för den spanska klubben sedan dess. Mittbacken har sedan länge varit ett namn i hemlandet Grekland. Med storklubben Olympiakos vann Siovas ligan fyra gånger och cupen två gånger. Han har också varit relativt bofast i landslaget. Stoppklossen har snittat ett mål per säsong under sina tre år i La Liga och är den ende greken som spelar i Primera Division för tillfället.

Spela på Leganés.

Till startsida Fotboll