Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Levante

Till La Liga startsida.

Försvarar Real Madrid guldet? Spela på La Liga 2020/2021!

Fakta om Levante

Levante är en gammal klassisk klubb, grundad 1909, som har sitt hemmasäte i Valencia. Ses som Valencias fotbollsklubb för arbetarklassen. Efter sex säsonger i La Liga åkte laget ur 2015/16. “Grodorna” var dock för bra för andradivisionen som de vann och tog sig snabbt tillbaka till finrummet där de slutade på en 15:e-plats. Tolv av de 14 säsonger som Levante gjort i La Liga har kommit sedan 2004. En säsong har Levante spelat i Europa League, där man bland annat vann mot allsvenska Helsingborg i gruppspelet av turneringen. Svenske mittbacken och tidigare landslagsmannen Johan Mjällby gjorde en säsong i Levante 2004/05.

Smeknamn: Les Granotes (Grodorna)
Manager: Paco López
Hemmaarena: Estadi Ciutat de Valéncia

Spela på Levante hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Levante

Enis Bardhi  
Nordmakedoniern Enis Bardhi, med sitt albanska ursprung, är en fotbollsspelare av utrotningshotad art. Den i somras fyllda 25-åringen trivs allra bäst som en offensiv mittfältare, något klubbar runtom i Europa alltmer sällan använder sig av nu för tiden. Det har dock inte hindrat Enis från att kopplas ihop med betydligt större fotbollsklubbar än Levante, och oddsen är låga att det är på grund av hans högerfot. La Liga-fans världen över har länge kunnat beskåda hans magiska tillslag på liggande boll, och målvakter i motståndarlagen ryser säkerligen ett par gånger om när Valenciaklubbens nummer 10 tar ansats för alla typer av fasta situationer. Levante lär göra allt för att förlänga med sin guldklimp vars kontrakt går ut sommaren 2022.

José Morales  
Levantes lagkapten heter José Luis Morales Nogales och gjorde som 31-åring, 2018/19, sin kanske bästa säsong i karriären. Anfallaren är en late bloomer som först som 27-åring började närma sig de högsta nivåerna i spansk fotboll. Morales har, undantaget en säsong på lån i Eibar, tillhört Levante sedan 2013. Han har haft en ordinarie tröja i Valencia-klubben men det är först de två senaste säsongerna som strikern börjat göra en del mål, bland annat mot Real Madrid. Säsongen 20/21 kommer trotjänaren kliva in på sin sista kontrakterade säsong med klubben men om Morales själv får välja fortsätter han gärna sin karriär hos de blåröda “Grodorna” tills karriären är slut.      

José Campana  
José Campana har sammanlagt gjort över 40 landskamper för Spanien – på ungdomsnivå. Som senior har mittfältaren varit på en sällan skådad ökenvandring. 27-åringen har varit i Premier League, Serie A, Spanien och Portugal. En period fick den forna talangen till och med spela i Portos B-lag. Sommaren 2016 värvades Campana till Levante där han fick en nystart och har varit ordinarie på det centrala mittfältet, både i Segunda och La Liga. Campana är ännu tämligen ung, och har rimligen många år kvar i toppfotbollen. Säsongen 2019/20 gjorde José en rakt igenom strålande säsong och hans framträdande bidrog med intresse från såväl lokalrivalerna Sevilla som jätteklubben FC Barcelona. Utköpsklausulen för mittfältarens sägs ligga i trakterna kring 600 miljoner kronor.  

Roger Martí
29-årige anfallaren Roger Martí slog igenom rejält säsongen 2016/17. Roger, som han kallar sig, gjorde 22 mål och slutade tvåa i skytteligan i Segunda när Levante tog sig tillbaka till La Liga efter en säsong i andradivisionen. Det var också ett rejält personbästa för spanjoren som tidigare gjort som mest tolv mål under en säsong. Säsongen 2018/19 var dock Rogers genombrott på den stora fotbollsscenen. Han har tidigare fått smaka på spel i La Liga, men det har varit ytterst sparsamt. 13 mål slog Roger till med i det spanska finrummet och under den senaste säsongen kom elva nya strutar från Martis sida. Oddsen för ett nytt målmässigt personbästa säsongen 2020/21 är lockande.

Spela på Levante.

Till startsida Fotboll