Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Real Mallorca

Försvarar Barcelona guldet? Spela på La Liga 2019/20!

Läs mer om lagen i La Liga!

Fakta om Real Mallorca

Semesterön i Medelhavet har ofta haft ett lag i högsta fotbollsserien i Spanien men hade innan säsongen 2019/20 tillbringat fem säsonger i Segunda División och även en i tredjeligan. Mallorca slutade bara femma i Segunda 2018/19 men tog sig via playoff upp i La Liga för första gången sedan 2013. Klubben har som bäst slutat trea i La Liga, vid två tillfällen runt millennieskiftet, och vunnit Copa del Rey en gång. Bäste målskytt genom tiderna är kameruniern Samuel Eto´o. En medlem i klubbens styrelse är den tidigare NBA-legendaren Steve Nash.

Smeknamn: Los Bermellones, Els Barralets, La Ensamaida Mecánica
Manager: Vicente Moreno
Hemmaarena: Estadi de Son Moix

Spela på Mallorca hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Mallorca

Ante Budimir 
Anfallaren Ante Budimir har i sin karriär hållit till strax under den absoluta toppen i fotbollseuropa. Kroaten gjorde drygt fyra säsonger på olika adresser ii hemlandet, men inte i någon av toppklubbarna, innan han värvades till kultklubben St. Pauli i 2.Bundesliga. Säsongen i Tyskland var svår för Budimir som efter bara en säsong lämnade för Crotone i Serie B, sommaren 2015. I Serie B blev 28-åringen bäste utländske målskytt och snappades upp av Sampdoria i Serie A. Budimir stannade dock på bänken under året i Il Doria och lånades tillbaka till Crotone som befann sig i Serie A säsongen därpå. Efter 1,5 säsong i Crotone lånades han ut igen, till Mallorca i Segunda, och är nu permanent semesteröklubbens spelare. Budimir gör sin första säsong i La Liga. 

Lago Junior 
Ivorianen Lago Junior Wakalible har tillbringat hela sin karriär i spansk fotboll. 28-åringen ska för första gången få mäta sina krafter med backar som Sergio Ramos och Samuel Umtiti i La Liga. Anfallaren plockades upp Numancia 2008 och fick faktiskt debutera i La Liga redan då, men 51 minuter i den spanska toppligan är allt som Lago fått inför säsongen 2019/20. Istället har det blivit spel i Segunda och Segunda B. Lago Junior kom till Mallorca i januari 2016 och är faktiskt den av den nuvarande truppen som varit längst i klubben. Lago Junior har aldrig varit någon talang utan kämpat mot oddsen för sin framgång, för han har aldrig gjort några landskamper för Elfenbenskusten, varken som senior eller junior.

Daniel Rodríguez 
Dani Rodriguez är sitt lags hjärta och lungor centralt på mittfältet. 31-åringen gör en handfull mål per säsong och drar oftast på sig runt sju varningar per år. Han anslöt till Mallorca sommaren 2018 och var omedelbart en av de som spelade mest i laget. Daniel Rodriguez har spelat på lägre nivåer i hemlandet Spanien hela sin karriär, och faktiskt gått på fri transfer varje gång han bytt klubb. Han blir en otroligt viktig spelare för Mallorca i jakten på ett nytt kontrakt i La Liga säsongen 2019/20.

Spela på Mallorca!

Till startsida Fotboll