Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Real Valladolid

Till La Liga startsida.

Försvarar Real Madrid guldet? Spela på La Liga 2020/2021!

Fakta om Real Valladolid

Real Valladolid är sedan 1980-talet ett stabilt La Liga-lag, men har sedan 2005 inte spelat mer än tre sammanhängande säsonger i det spanska finrummet. Valladolid har som bäst en fjärdeplats i La Liga, från säsongen 1962/63. Valladolid är också kända för sin udda matchtröja, som är lila och vit. Klubben från Kastilien och León har provat på spel i både UEFA-cupen och Cupvinnarcupen, där man bland annat slog ut Djurgårdens IF. Svenske Daniel Larsson gjorde två säsonger i Valladolid 2013 och 2014. Majoritetsägare i klubben är gamle storspelaren Ronaldo. Klubben har inte varit involverad i några större affärer de senaste åren, men tidigare sålt vidare spelare som Fernando Hierro, César Sánchez, Gabriel Heinze och Sergio Asenjo.

Smeknamn: Pucela, Bianquivioletas
Manager: Sergio González
Hemmaarena: Estadio José Zorrilla

Spela på Real Valladolid hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Real Valladolid

Jordi Masip
Den 180 centimeter korta målvakten Jordi Masip valde sommaren 2017 till slut att lämna Barcelona efter att bara ha fått spela en match i La Liga på fyra säsonger med A-laget. Masip kom till den spanska storklubben som 15-åring år 2004 och gjorde i den vevan även knappa dussinet U17-landskamper för Spanien. Men det blev mest spel i Barcelona B under tiden hos katalanerna. När Masip anlände till Valladolid tog han direkt hand om förstaplatsen mellan stolparna och spelade mest av alla i laget när klubben gick upp i La Liga. Han har varit det givna förstavalet sedan dess och efter elva hållna nollor säsongen 2019/20 går det definitivt att argumentera för att Masip är den kanske allra bäste målvakten utanför topp sex i Spanien. Jordi Masip har kontrakt med Real Valladolid till 2022.

Míchel  
Miguel Alfonso Herrero Javaloyas, eller kort och gott Míchel, är 32 år gammal och har hela sin karriär visat sig vara lite för bra för Segundan och lite för dålig för La Liga. Míchel kom till Valencia som tonåring 2006 och har fått spela några U21-landskamper för Spanien. Halva karriären har den offensive mittfältaren tillbringat i Segunda och halva i La Liga, plus en säsong i Kina och Guangzhou. Säsongen 2020/21 blir Míchels femte i Real Valladolid och hans kontrakt med klubben går ut sommaren 2021.

Óscar Plano  
Óscar Plano är född i Madrid och den stora pojkdrömmen var nog uppfylld när fotbollsspelaren kom till storklubben Real Madrids ungdomsakademi. Där gick den offensiva mittfältaren genom C-laget och B-laget, men där tog det stopp. Det blev aldrig någon match för Reals A-lag och istället följde först ett lån och sedan en permanent övergång till Alcorcón som ligger i huvudstadsregionen. Där tog karriären ordentlig fart för den tekniske fältaren som 2017 gick vidare till Valladolid. Där är Plano en viktig del av det hårt arbetande lilavita kollektivet och stod för 36 framträdanden under föregående säsong. Fyra mål är dock lite för lite för Óscars position och frågan är om han har fler mål än så i sig. Det återstår att se!

Sergi Guardiola
Sergi Guardiola, ej släkt med Manchester Citys mer namnstarka tränare Pep Guardiola, är kanske inte mest känd för sina bravader på plan. Snarare är anfallaren förknippad med den dråpliga övergången till Barcelona 2015. Samma dag som Sergi kritat på upptäckte den katalanska fotbollsklubben ett par tweets som inte alls föll i klang med någon i eller runt Barca, och således revs Guardiolas kontrakt omedelbart. Säsongen 2019/2020 fick dock Valladolids nummer sju en minimal revansch då han vid inte mindre än tre tillfällen lyckades göra mål två matcher i rad i La Liga. Kan den sena 90-talisten förbättra den skörden 2020/2021 har försvarsstarka Valladolid goda möjligheter att ånyo göra en stark säsong i finrummet.

Shon Weissman  
Real Valladolid kan ha gjort ett riktigt kap inför nästa säsong. Israelen Shon Weissman erbjöds 2019 till Kalmar med hyfsat låg lön och utan övergångssumma. Smålänningarna hade dock ställt in det tillfälliga siktet på El Kabir och valde därför att tacka nej. Ett beslut de säkert ångrar bittert idag. Weissman har nämligen slagit igenom ordentligt i österrikiska Bundesliga med 30 pytsar och 7 assister på 31 fajter för Wolfsberger AC, siffror som nu alltså har fått Valladolid att slanta upp 4 miljoner euro för anfallaren. Den spanska fotbollsklubben får därmed en måltörstande striker som skjuter vid första anblick och kan han fortsätta leverera för sin nya klubb kommer än större adresser så småningom vänta på hans namnteckning.

Spela på Real Valladolid.

Till startsida Fotboll