Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Brentford

Läs mer om Premier League-lagen!

Fakta om Brentford

Trots sin över 130 år långa historia har Brentford aldrig varit särskilt sammankopplade med finrummet i den engelska fotbollen. 1935/1936 slutade Londonlaget på en femteplats i vad som då hette First Division, men utöver det är Brentford främst synonymt med lägre divisioner än så. 2007 hände dock något med Brentford som skulle förvandla klubbens framtid. Matthew Benham, livslång supporter till Brentford och tidigare verksam inom både finans- och spelbranschen, klev efter en lång historia in som ägare för klubben med ett synnerligen annorlunda sätt att se på scoutingverksamhet och transfermarknaden. Efter att ha varit nära under de senaste åren är nu Brentford äntligen uppe i Premier League och ska vi tro Benham och company är laget här för att stanna.

Smeknamn: The Bees
Manager: Thomas Frank
Hemmaarena: Brentford Community Stadium
Spelschema: Brentfords spelschema i Premier League

Spela på Brentford hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spännande namn

Pontus Jansson

Född: 1991-02-13
Land: Sverige
Position: Mittback

Äntligen Premier League! Mannen, myten, legenden -- kliv fram Ponny Jansson! Det känns som att den hängivne Malmösupportern alltid spelat The Championship-fotboll, hans personliga andraliga-krig har pågått i både Leeds och Brentford sedan urminnes tid. Nu står kultspelaren från Arlöv som vinnare tillslut och ingen kan missunna mannen med hjärtat utanpå tröjan. Med sin hårdföra stil kommer han passa perfekt när nykomlingen Brentford behöver försvara sig i Englands bästa liga. Även om han ännu inte tagit sig förbi Janne Anderssons farstu är fansfavoriten och den naturliga ledaren någon för oss alla att följa säsongen 2021/2022.

Sergi Canos

Född: 1997-02-02
Land: Spanien
Position: Mittfältare

Sergi Canos fick sin fotbollsfostran i den berömda La Masia och FC Barcelona. Där gjorde ynglingen så pass stora intryck att Liverpool fick upp ögonen för honom 2013 och värvade den då 16-årige Canos till Merseyside. Canos hade med det sagt ingen större lycka i hamnstaden, men när han säsongen 2015/16 lånades ut till Brentford gick det desto bättre. Sju mål på 38 framträdanden bar respekt med sig och efter en kortare vända i Norwich är den spanska fotbollspelaren sedan 2017 Brentford trogen. Canos spelade en stor roll i att Brentford tog sig upp till Premier League för första gången i klubbens historia och med sin speed och aviga spelstil står nu 24-åringen redo att ta världens största och bästa liga med storm. Ska Brentford klara sig kvar i finrummet behöver yttermittfältaren ha en bra säsong.

Bryan Mbeumo

Född: 1999-08-07
Land: Frankrike
Position: Anfallare

Säsongen 2018/19 tillhörde Troyes Ligue 2 efter att ha trillat ur finrummet säsongen innan och för en viss Bryan Mbeumo var degraderingen kanske det bästa som kunde hända hans karriär. Den lovande vingspelaren gavs då en ordentlig chans i Troyes startelva och det går onekligen att säga att han tog den med sina elva strutar. Det fick den engelska fotbollsklubben Brentford upp ögonen för och i augusti 2019 valde The Bees att slanta upp drygt 60 miljoner kronor för Mbeumos namnteckning, något som då var klubbrekord. I London har fransmannen knappast gjort någon besviken. 16 mål under debutsäsongen ledde till nomineringar i såväl Årets spelare som Årets unga spelare och frågan är egentligen bara hur länge Brentford får behålla sin 21-åring? Med bländande teknik, näsa för mål och uppoffrande spelstil tickar Mbeumo väldigt många boxar och oddsen är låga på att Brentford gör sig en rejäl hacka när han säljs vidare.

Ivan Toney

Född: 1996-04-16
Land: England
Position: Anfallare

Den före detta Newcastle-talangen har äntligen fått sitt genombrott. När han sent i augusti 2020 skrev på för Brentford var det få som trodde på stordåd, men 31 Championship-mål senare går det inte att tvivla. Fråga bara Jamaica som blev så imponerade att de baxade igenom ett medborgarskap till Toney i ren spekulation. Den engelskfödde Ivan tackade dock bestämt nej i hopp om att en gång bli uttagen i England istället. Återstår att se om han hoppas förgäves men som den kanske enskilt största anledningen till Brentfords uppflyttning till världens största liga är Toney åtminstone värd sin vikt i guld för sitt klubblag. Om The Bees inte ska ta hissen tillbaka ner direkt så gäller det att han når upp till fjolårets nivå även säsongen 2021/22. Att Toney gör tvåsiffrigt antal mål även i Premier League är ett fräckt bet till trevligt odds.
 

Spela på Brentford

Till startsida Fotboll