Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Cardiff City FC (spelar inte i Premier League 2019/2020)

Vet du hur många som heter Cardiff i Sverige? Läs mer om hur många andra som har samma namn som ett Premier League-lag HÄR!

Till Premier League startsida.
Cardiff City FC grundades redan 1889, men fick sitt nuvarande namn 1908. En stor titel har Cardiff skrapat ihop under alla år, en seger i FA-cupen från 1927 då de blåvita slog Arsenal i finalen. Med det är fotbollslaget det enda från Wales som kan stoltsera med den trofén. Säsongen 2012/13 vann “The Bluebirds” The Championship och tog för första gången i historien klivet upp till Premier League. Sessionen blev dock bara ettårig. I år finns dock chans till revansch, då Cardiff i fjol återigen tog klivet upp till det brittiska finrummet.

Smeknamn: The Bluebirds
Manager: Neil Warnock
Hemmaarena: Cardiff City Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
SpelschemaCardiffs spelschema i Premier League

Spela på Cardiff hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Cardiff City FC

Aron Gunnarsson
Islands lagkapten har spelat i Cardiff sedan 2011 då han kom från Coventry. Den krigande defensiva mittfältaren har under dessa år blivit en viktig del i walesarnas lagbygge. 2016/17 vann han bland annat pris som lagets bästa spelare. Gunnarsson gjorde en Premier League-säsong med klubben 2013/14 men får nu alltså chansen på nytt. 29-åringen visade inte minst under EM 2016, där Island sensationellt slog ut England och gick till kvartsfinal, att han med sin riviga spelstil klarar sig bra mot bättre motstånd. Fjolåret blev lite av en mellansäsong för Kapten Rödskägg, på grund av skadebekymmer. Men nu är vikingen redo för det absoluta finrummet.

Callum Paterson
Den skotska landslagsmannen har många strängar på sin lyra. I skotska Hearts spelade han inte bara högerback, utan även anfallare. Där hjälpte han laget upp till den högstaligan 2015. Efter 137 matcher och hela 33 mål för Hearts gick flytten till Wales 2017. I Cardiff har 23-åringen dock mestadels huserat på den centrala mittfältet. En mycket användbar spelar för tränare Neil Warnock med andra ord. Paterson stod för hela tio mål i fjol och var en stor del i avancemanget till Premier League och blev även framröstad till årets bästa unga spelare av Cardiff-fansen.

Sean Morrison
Den 193 centimeter långe mittbacken kritade på för Cardiff 2014 och har varit en ordinarie pjäs sedan dess. Med sitt huvudspel är han inte bara en viktig bricka i defensiven utan även farlig framåt med totalt 20 mål för klubben. Hans insatser har fått flera andra klubbar intresserade, bland annat lades ett bud av Sheffield Wednesday förra sommaren på tre miljoner pund. Tränare Warnock konstaterade kallt att det budet “inte ens skulle räcka till att köpa ett av Morrisons ben”. Försvarsjätten blev i fjol framröstad till Cardiffs bästa spelare för säsongen och kommer vara extremt viktig för walesarna i jakten på ett nytt Premier League-kontrakt som nykomlingar.

Spela på Cardiff City FC.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.