Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Everton FC

Läs mer om Premier League-lagen!

Fakta om Everton

Everton bildades i Liverpool 1878 och är en av de mest framgångsrika klubbarna i England. “The Toffees” har blivit ligamästare nio gånger, vunnit FA-cupen fem gånger samt Cupvinnarcupen en gång. Klubben hette från början St. Domingo FC, men det byttes ut ett år senare till Everton FC. Med rutinerade Carlo Ancelotti vid rodret och en tämligen stark trupp hade fansen större förväntningar än den halvdana tolfteplats laget slutade på i fjol. Oddsen säger att de blåklädda bör lösa en bättre placering denna säsong. 

Smeknamn: The Toffees, The Blues, The People´s Club, The School of Science.
Manager: Carlo Ancelotti
Hemmaarena: Goodison Park - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Evertons spelschema i Premier League

Spela på Everton hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Everton

Jordan Pickford
Jordan Pickford är en riktig “Tyne and Wear”-grabb i blodet. Född och uppvuxen i tätorten Washington i Sunderland skrevs Pickford år 2002 in i de rödvitas akademi och uppe i norr stannade målvakten tills flyttlasset gick till fotbollsklubben Everton i Premier League. Där har karriären tagit fart på allvar och keepern med det hårda tillslaget var också en viktig del i Englands VM-framgångar under 2018. Den gångna säsongen hörde dock inte till Jordans bästa, även om det ska sägas att Everton överlag såg stabbiga ut defensivt. Det gör att 26-åringens landslagsplats nu är hotad och det känns som en liten högoddsare att det är Pickfords namn som står på förstamålvaktens rygg för England i EM 2021.

Michael Keane
Michael Keane, en av två tvillingbröder som är fotbollsproffs i England, är en klassisk brittisk mittback. Lång och resolut i närkampsspelet, men med tydligare brister när det kommer till det tekniska. Keane slog sig fram som ung i Manchester United, men det var inte förrän han lämnade Manchester som skjutsen i proffslivet tog fart. Under Sean Dyches vingar i Burnley blomstrade försvararen och det fick till slut Everton att hosta upp drygt 30 miljoner pund för fotbollsspelaren. Kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2022, men frågan är om Keane ingår i Carlo Ancelottis framtidsplaner? Den 10-faldige landslagsmannen bänkades en period i mitten av förra säsongen och således lär engelsmannen få kämpa för att ta en startplats när säsongen 2020/21 sparkas igång i september. Gör han det kan ett tänkvärt bet mycket väl vara att han förbättrar fjolårets målskörd som stannade på två till antalet.

Allan
29-åringen från Rio de Janeiro varvade spel i Deportivo Maldonado och Vasco da Gama, innan Serie A-klubben Udinese värvade mittfältaren 2012. Allan, med både brasilianskt och portugisiskt medborgarskap, tog en plats direkt på Udineses mittfält och var där ordinarie i tre säsonger. Sommaren 2015 var han högvilt i fotbollseuropa och klubbar som Juventus, Borussia Dortmund, Chelsea, Arsenal och Wolfsburg jagade mittfältaren. Men det blev Napoli som Allan till slut valde. Efter fem framgångsrika säsonger på San Paolo bär det nu av till Merseyside och Everton. The Toffees betalade 25 miljoner euro för Allan, något som kan visa sig vara en väl värd investering. Det lukrativa avtalet med Liverpool-klubben sträcker sig till 2023.

Gylfi Sigurdsson
Gylfi Sigurdsson är ansiktet utåt för “Det isländska undret”. Ö-landet har på kort tid kvalificerat sig för sina första stora mästerskap, både EM och VM. Med sin känsliga högerfot och ett spelsinne utöver det vanliga har Sigurdsson varit en absolut nyckel till Islands framgångar. 30-åringens proffskarriär startade i Reading som 19-åring. Där blev han snabbt en publikfavorit och utnämnd av fansen till lagets bästa spelare. Sedan har resan fortsatt över Tyskland och Hoffenheim, där han också fick pris som lagets bästa spelare, tillbaka till de brittiska öarna där han spelat för Tottenham och Swansea. Sommaren 2017 slog dock Everton till och plockade in frisparksspecialisten till ett pris av 40 miljoner pund. Här har han, sin vana trogen, fortsatt vara en centralfigur. Senaste två säsongerna har islänningen spelat 38 respektive 35 Premier League-matcher för Everton och stått för 13 respektive två mål. Ska The Toffees lyckas i år hänger mycket på att den isländske mittfältaren återgår till sitt höga poängplockande på det personliga planet.  

Theo Walcott
Theo Walcott är numera 31 år men har varit en del av världsfotbollen i Premier League i över ett decennium. Han debuterade i The Championship som 16-åring 2005 och gjorde mål direkt för Southampton. Redan till transferfönstret i januari 2006 flyttade Walcott till London och Arsenal. Han blev uttagen till VM 2006, trots att han dittills inte ens spelat i Premier League. Hos The Gunners stannade Walcott i över ett decennium och det blev 65 mål på 270 Premier League-matcher. Efter att ha haft allt svårare att ta en plats i startelvan i Arsenal bytte han dock klubbadress till Everton i januari 2018. Där har den kvicke anfallaren visat en spelglädje han inte gjort på länge. Sin första hela säsong i Liverpool-klubben missade han bara en enda Premier League-match och stod för fem mål. Säsongen 2019/20 blev det två mål och tre assist på 25 PL-framträdanden för den flyfotade högervingen som har tre FA-cuptitlar i prisskåpet.

Richarlison
Watford köpte sommaren 2017 Richarlison från den brasilianska Série A-klubben Fluminense för 11,5 miljoner pund, där han gjorde sju mål och fyra assist på 22 matcher säsongen dessförinnan. Brassen betalade tillbaka direkt då han var lagets bästa spelare under säsongen. Fem mål och fyra assist blev det för Richarlison under hans debutsäsong i Premier League. Det fick Everton att öppna upp den stora plånboken. The Toffees dåvarande tränare Marco Silva, som var den som hämtade Richarlison till Watford, fick styrelsen att lägga ett bud som med olika klausuler kan bli så högt som 50 miljoner pund. Det är den dyraste värvningen Everton någonsin gjort. Men även i den blå delen av Liverpool har 23-åringen gjort bra ifrån sig. 13 mål blev det under första säsongen hos Everton som visade att det inte var någon tillfällighet genom att stänka in lika många strutar 2019/20. Richarlisons insatser i Everton har även gjort att han fått debutera i det brasilianska landslaget, trots stenhård konkurrens.

Spela på Everton

Till startsida Fotboll