Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Fulham FC

Till spel på Premier League 2020/2021

Mer om övriga klubbar i Premier League

Fakta om Fulham

Fulham FC har anor ända från 1879. Med det är de vitsvarta den äldsta ligaklubben i London. Fulham har pendlat en hel del mellan divisionerna genom åren, men har totalt spelat 25 säsonger i den brittiska högstaligan. Säsongen 2008/09 gjorde The Cottagers sin bästa säsong i Premier League då fotbollsklubben placerade sig på en sjundeplats. Fulhams enda titel är en vinst i Intertotocupen 2002. Men säsongen 2009/10 lyckades huvudstadsklubben, under tränare Roy Hodgson, dessutom ta sig hela vägen till final i Europa League. Där blev det dock förlust mot Atlético Madrid efter förlängning. Denna säsong är Fulham tillbaka i Premier League efter ett lyckat playoff i The Championship. Det lär satsas stora pengar på nya spelare för att stanna kvar i finrummet den här gången, något de misslyckades med som nykomlingar 2018/19.

Smeknamn: The Cottagers, The Whites
Manager: Scott Parker
Hemmaarena: Craven Cottage - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
SpelschemaFulhams spelschema i Premier League

Spela på Fulham hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Fulham FC

Anthony Knockaert
Anthony Knockaert är bara 28 år gammal, men det känns som att han har varit med hur länge som helst. Fransmannen började proffslivet i Guingamp innan flyttlasset gick till Leicester City. Hos The Foxes blev yttermittfältaren kanske mest känd för straffmissen i Championship-playoffet säsongen 2012/13 mot Watford, en miss som sedan kulminerade i en av fotbollshistoriens mest osannolika vändningar någonsin då Watford blev det lag som gick upp till Premier League. Knockaert repade dock mod. Efter en kort vända i Standard Liège hörde Brighton av sig och väl där noterades den lille magikern för 25 baljor på totalt 127 framträdanden. Sedan 2020 är det dock Fulham han tillhör. Fotbollsklubben från London är tillbaka i Premier League via playoff från The Championship och det är låga odds på att vi kommer att få se inlägg från Knockaert och nick i mål av Aleksandar Mitrovic denna säsong.

Tom Cairney
Thomas Cairney, eller Tom som han kallas i folkmun, är född och uppvuxen i Nottingham. Det var däremot i Leeds som den då sjuårige skotten fick sin fotbollsfostran i nästan tio år. Flyttlasset gick år 2007 till Hull och väl där behövde mittfältaren bara två år på sig innan han hade slagit sig in i A-laget. Hos ”Tigrarna” hann Cairney med 70 seniormatcher innan Blackburn tyckte sig ha sett tillräckligt. Men äventyret i Rovers höll inte längre än ett år och 2015 signade spelfördelaren för Fulham, en affär som både Tom och fansen ser tillbaka på med värme och kärlek. 32 mål har hittills kommit från Cairney och ska Fulham lyckas överleva i Premier League är mycket upp till tränare Scott Parkers lagkapten. Mycket av spelet ska gå genom nummer 10 och det återstår att se om Tom Cairney och gänget lyckas hålla sig kvar den här gången.

Aleksandar Mitrovic
Talismanen i Fulhams anfallsspel är ingen mindre än Aleksandar Mitrovic. Den serbiske fotbollsspelaren slog igenom på allvar under 2013 års U19-EM där han var med och lotsade sitt Serbien till ett guld mot alla odds. Anderlecht scoutade då anfallaren noga och samma år blev han också en del av den belgiska storklubben. 36 mål och 69 matcher senare var det så dags för den stora flytten till Newcastle. The Magpies hostade upp 13 miljoner pund för anfallaren, men tiden uppe i norra England blev knappast någon succé trots att potentialen verkligen fanns där. Bland annat varnades Mitrovic bara 22 sekunder in i sin debut i den svartvita tröjan. I januari 2018 var Fulham, då med serbiske tränaren Slavisa Jokanovic, på jakt efter en anfallare och efter många om och men föll valet till slut på Mitrovic. I fotbollsklubben från London blomstrade serben ut och landade till slut in på tolv mål på 17 matcher, ett enastående facit. Föga förvånande valde The Cottagers att köpa loss ”Mitro” och oddsen är låga på att det är han som ska göra målen även under 2020/21.

Spela på Fulham FC.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.