Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Huddersfield Town AFC (spelar inte i Premier League 2019/2020)

Vet du hur många personer i Sverige som heter Huddersfield? Läs mer om hur många andra som har samma namn som ett Premier League-lag HÄR!
 

Till Premier League startsida.
Huddersfield Town AFC grundades 1908 och var en storklubb i England under första delen av 1900-talet. Laget har blivit engelska ligamästare tre gånger på 20-talet och även tagit en FA-cuptriumf samma årtionde. Säsongen 2017/2018 var lagets första i Premier League sedan namnändringen 1992.

Smeknamn: Hudds, The Terriers
Manager: Jan Siewert
Hemmaarena: John Smith’s Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Huddersfield spelschema i Premier League

Spela på Huddersfield hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Huddersfield

Steve Mounié
Den 23-årige anfallstalangen från det lilla afrikanska landet Benin var Hudds stora prestigevärvning inför lagets första säsong i Premier League i fjol. The Terriers betalade 13 miljoner för Mounié som stod för 14 mål på 35 ligamatcher för Montpellier säsongen dessförinnan. I Premier League blev det sju mål under fjolåret för afrikanen. Med det blev han nykomlingens bästa målskytt. Den 190 centimeter långe anfallarens stora styrka finns i huvudspelet. Trots det är Mounié relativt snabb för sin längd. Ska Huddersfield klara kontraktet mot alla odds även denna säsong krävs det att Mounié återigen levererar på topp.

Tom Ince
Tom Ince, son till kända ikonen Paul Ince, var en av Huddersfields stora värvningar inför debutsäsongen i Premier League.  Den 26-årige yttermittfältaren hade dessförinnan länge beskrivits som en av The Championships bästa spelare och stod för 38 mål under sina knappa tre år hos Derby. Säsongen 2016/17 gjorde han både flest mål och assist hos The Rams. I Premier League gick det något tyngre för Ince under fjolårssäsongen även om han fick frekvent med speltid. Två mål blev facit på 33 matcher. Nu hoppas Stockport-sonen på att kunna slå igenom på allvar även på den största av scener.

Aaron Mooy
Den australiensiske landslagsmannen, som spelade VM i Ryssland i somras, kom till Huddersfield inför säsongen 2016/17 på lån från Manchester City. Där hade mittfältaren en viktig roll när Huddersfield tog steget upp till Premier League. Den rakade 27-åringen imponerade så pass att Hudds valde att utnyttja sin köp-option inför 2017/18. Tvåvägsspelaren fortsatte att prestera även ett snäpp upp och var given i startelvan i fjol med 36 matcher och fyra mål. Om Huddersfield ska klara kontraktet i år krävs det ytterligare en stabil insats av fotbollslagets nummer 10.

Michael Hefele
Den tyske mittbacken Michael Hefele är ett okänt namn för de flesta och vad man kan kalla doldis. Den långhårige 26-åringen var en stor bidragande orsak till Huddersfields avancemang till Premier League. Hans styrka ligger i det fysiska spelet där han framförallt dominerar i luftrummet och är ett livsfarligt hot på fasta situationer. Hefele som kom till Hudds inför säsongen 2016/2017 gjorde tio mål på sina tre säsonger i Dynamo Dresden och stod för tre mål i sin debutsäsong hos de blåvita. Årets säsong blir den andra latebloomern gör i en högsta division.

Spela på Huddersfield.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.