Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Middlesbrough FC (spelar inte i Premier League säsongen 2018/2019)

Till Premier League startsida
Middlesbrough FC grundades 1876 av ett gäng cricketspelare. De var till en början amatörer men 1889 blev man en professionell klubb. Klubben innehar endast två större titlar och det är Angloskotska cupen och Engelska Ligacupen. 2006 var man dock nära en riktig skalp då man gick till final i Uefacupen, där blev det dock förlust mot Sevilla med 0-4. Klubben har sammanlagt spelat 14 säsonger i Premier League och är nyuppflyttade från Championship säsongen 2015/2016.
Smeknamn: The Boro, The Smoggies
Manager:
Hemmaarena: Riverside Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Middlesbrough hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Middlesbrough FC:
Jordan Rhodes
Jordan Rhodes har öst in mål i serierna under Premier League och kommer nu få chansen att visa vad han går för i PL. 26-åringen gjorde 37 mål för Huddersfield Town 2012 i League One och värvades till Blackburn Rovers och the Championship för osannolika 8 milljoner pund, den högsta övergångssumman utanför Premier League. I januarifönstret 2016 värvades han till Championship-konkurrenten Middlesbrough för en okänd summa och hann göra 6 mål på 18 matcher för Boro. Britten har kontrakt med Middlesbrough till 2020 och ska till hösten äntligen få prova på spel i Premier League.

David Nugent
31-årige David Nugents karriär har verkligen gått upp och ner. Han har tillhört Liverpools akademi men lämnade som 15-åring. Han gick sedan via spel i Third division och League Two till Championship och Preston. Efter 3 framgångsrika säsonger där värvades anfallaren till Portsmouth 2006. Det blev 3 säsonger i Premier League innan Pompey åkte ut. Nuge blev dock kvar i Premier League på lån till Burnley. Sedan blev det ändå the Championship för Nugent 2011 när han värvades till Leicester. Där var han med och spelade upp the Foxes till Premier League men såldes förra sommaren till the Championship och Middlesbrough. Så trots 4 säsonger med Leicester City missade Nugent därmed den historiska Premier League-titeln. David Nugent har kontrakt med boro till 2018.

Adam Clayton
Den forne mittfältstalangen Adam Clayton ska i höst äntligen få visa att Manchester City gjorde fel som inte trodde på honom i unga år. Clayton är från Manchester och spelade i City fram till 2010 då den dåvarande 21-åringen lämnade permanent för Leeds. Efter en första säsong som inkluderade utlåningar tog den centrale mittfältaren en plats på Elland Road säsongen 2011/2012. När kontraktet på sommaren sedan skulle förlängas kom man inte överens utan Clayton såldes till Huddersfield. Där gjorde han 2 framgångsrika säsonger innan han återigen såldes till en konkurrent i the Championship, nu Middlesbrough. 2 framgångsrika säsonger på Riverside kröntes med avancemang till Premier League. Engelsmannen har kontrakt med boro till 2018.

Stewart Downing
31-årige Stewart Downing kom förra året tillbaka till moderklubben Middlesbrough. Det var där vänsterspringaren gjorde 6 bra säsonger men 2009 åkte Boro ändå ur Premier League. Under efterföljande silly season tappade Middlesbrough många spelare, bland annat Stewart Downing, som köptes av Aston Villa. Downing fortsatte på den inslagna vägen och var dessutom given i det engelska landslaget. Efter att ha blivit utsedd till årets spelare i Aston Villa som slutade 9:a i PL 2011 värvades han till storklubben Liverpool. Efter en sväng i West Ham valde Stewart Downing att återvända till Middlesbrough sommaren 2015 och tog direkt upp klubben till Premier League för första gången på 7 år.

Dael Fry
18-årige backtalangen Dael Fry fick under förra säsongen debutera i seniorlaget i Middlesbrough efter att ha gått igenom klubbens akademi hela vägen upp till a-laget. Managern Aitor Karanka menar att Fry utvecklats från yngling till man under den gångna säsongen. 7 starter blev det för mittbacken under sin första seniorlagssäong. Dael Fry har tillhört alla engelska u-landslag och lär vara populär under kommande års silly season. Har dock kontrakt med Boro till 2020.

Spela på Middlesbrough