Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Norwich City (Spelar inte i Premier League 2020/2021)

Försvarar Man City guldet? Spela på Premier League 2019/20!

Läs mer om Premier League-lagen!

Fakta om Norwich

Norwich City FC grundades 1902 och har åkt jojo mellan Premier League och The Championship de senaste åren. I prisskåpet finns två stycken Ligacup-titlar från 1961/62 och 1984/85 men i övrigt är det tomt.  I fjol stod Kanariefåglarna dock för en formidabel säsong när de vann The Championship i stor stil och kvalificerade sig för Premier League. 

Smeknamn: The Canaries, The Yellows
Manager: Daniel Farke
Hemmaarena: Carrow Road – hitta till arenan här och kolla hur det ser ut på arenan här.

Spelschema:  Norwichs spelschema i Premier League

Spela på Norwich hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Norwich City

Emiliano Buendía
Emiliano “Emi” Buendía är en offensiv mittfältare vars historia påminner lite om en viss Lionel Messi. Född i Argentina flyttar han tidigt till Spanien, och fostras i både Real Madrid och Getafe. För den senare debuterar han i farmarlaget Getafe B redan som 17-åring. Bara ett år senare gör han sin första match i La Liga för att ett par månader senare även sätta sitt första mål i högstadivisionen. Under dessa år hinner Buendía även debutera för både Spaniens U19-landslag och Argentinas U20-landslag. Trots “Getas” nedflyttning 2016 kritar han på ett nytt kontrakt för att lånas ut till Segunda-konkurrenten Leonesa. Argentinaren är en av få som håller klassen när laget degraderas, och i juni 2018 skriver han på ett fyraårskontrakt för Norwich. Där fick han en magisk debutsäsong och var med sina åtta mål och tolv assist bärande i The Canaries segertåg och uppflyttning till Premier League. Förutsättningarna för en bra förstasäsong i det engelska finrummet finns helt klart. Ett bet på Buendía som Norwich bästa passningsläggare säsongen 2019/20 kan vara värt en slant.

Mario Vrancic
30-årige Mario Vrancic föddes under stökiga förhållanden i det forna Jugoslavien och redan som femåring flyttade Mario med sin familj till Tyskland. När Vrancic var 17 år kritade han på för Mainz akademi och vid 18 års ålder fick han göra debut för a-laget som då tränades av Jürgen Klopp. Efter att Klopp försvann till Dortmund hade dock Mario det svårt i Mainz även fast mittfältaren representerade flera ungdomslandslag för Tyskland under dessa år. Vrancic har under sin karriär även gjort sex a-landskamper för sitt moderland Bosnien. 2011 återförenas Klopp och Mario i Dortmund, Vrancic höll dock till i reservlaget under sejouren i BVB. 2012 bar det av till Paderborn och där började saker och ting falla på plats för den bollskickliga mittfältaren. 2017 köptes Vrancic loss av Norwich och i östra England har mittfältaren gjort succé, inte minst i fjol då han noterades för tio mål och sju assist. Är det någon eller några Jürgen Klopp kommer att frukta i Norwich med sitt Liverpool den här säsongen lär det framförallt vara Vrancic och Teemu Pukki!

Teemu Pukki
Efter att Jari Litmanen och Sami Hyypiä lade skorna på hyllan har det inte direkt kryllat av finska fotbollsspelare i Premier League. Denna säsong kommer vi dock få bekanta oss med en hyperintressant anfallare från vårt grannland i öst. 29-åriga Teemu Pukki har genom sin karriär representerat klubbar som HJK Helsingfors, Sevilla, Celtic, Schalke och Bröndby. Även fast Pukki har vunnit skytteligan vid ett tillfälle i Danmark så kom det stora genombrottet för den breda massan under fjolåret. Den finska målmaskinen var en minst sagt stor anledning till att The Canaries tog steget upp till Premier League. Pukki vann skytteligan i The Championship med sina 29 fullträffar och anfallaren noterades även för tio assist – sanslöst bra siffror! 29-åringen har även blivit en enormt viktig kugge i landslaget, utan Norwich målkung hade knappast Finland gått segrande från deras Nations League-grupp. Att Pukki blir Norwich bästa målskytt i Premier League lär vara en riktig lågoddsare!

Spela på Norwich.

Till startsida Fotboll

Till Silly Season-sidan inför Premier League 2019/20!

Läs mer om de klara övergångarna inför Premier League 2019/20!