Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Sheffield United

Till spel på Premier League 2020/2021

Läs mer om Premier League-lagen!

Fakta om Sheffield United

Anrika Sheffield United grundades 1889 och fick smeknamnet The Blades på grund av stålproduktionen i Sheffield. Yorkshire-klubben har en lång historia där de bland annat vunnit fyra stycken FA-cuptitlar, men den senaste kom för snart hundra år sedan, 1925. Sedan sin senaste session i Premier League (2006/07) hade United en tyngre tid där de var nere och harvade i League One i många år. Men efter bara två säsonger i The Championship lyckades de rödvita dock direktkvalificera sig för Premier League genom sin andraplats bakom Norwich säsongen 2018/19. I fjol stod Sheffield United för en enorm bedrift då de som nykomlingar tog ligan med storm och länge var med och hotade om Europaplatserna. Det ska bli intressant att se om succétränaren Chris Wilder kan hålla samma nivå på sitt fotbollslag under den klassiskt svåra andra säsongen. 

Smeknamn: The Blades, Red and White Wizards, Red and White Army
Manager: Chris Wilder
Hemmaarena: Bramall Lane Hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här
Spelschema:  Sheffield Uniteds spelschema i Premier League

Spela på Norwich hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sheffield United

Aaron Ramsdale
Dean Henderson gjorde stor succé för Sheffield United i fjol men då han bara var på lån från Manchester United behövde The Blades desperat en keeper. Valet föll till sist på Aaron Ramsdale från Bournemouth som köptes in för runt 20 miljoner pund, klubbens näst dyraste värvning genom tiderna. Med de summorna kommer såklart mycket press och frågan är om 22-åringen är redo att axla det ansvaret. Ramsdale gör trots allt sin andra säsong i högstadivisionen nu och är fortfarande grön i sammanhanget, även om målisen har meriter från de engelska ungdomslandslagen. Helt klart är att den 188 centimeter långa fotbollsmålvakten måste utvecklas ännu mer för att kunna fylla Hendersons stora skor.

Chris Basham
Den 191 centimeter långe mittbacken Chris Basham har varit en viktig kugge hos The Blades sedan han kom från Blackpool 2014. Basham var given i Chris Wilders mittlås förra säsongen då han noterades för 38 framträdanden i Premier League. Basham fostrades i Bolton Wanderers och med just Bolton gjorde Chris sin Premier League-debut säsongen 2008/09. Mittbacken hade dock mestadels spenderat karriären i League One och The Championship innan fjolåret. Den engelska fotbollsförsvararen har visat att han håller även i finrummet då Sheffield Uniteds försvar var väldigt svårpasserat. Räkna med att Basham ingår i Wilders planer även kommande säsong.

Oliver Norwood
Nordirländaren Oliver James Norwood föddes i Burnley men fostrades i Manchester Uniteds akademi. Något framträdande i The Red Devils blev det dock aldrig för Norwoods del. Istället lånades den passningsskickliga innermittfältaren ut till ett par klubbar, bland annat till Coventry City 2012 som då höll till i The Championship. Norwood har sedan dess hållit sig kvar i andradivisionen och huserat i klubbar som Huddersfield, Reading, Brighton, Fulham och Sheffield United. Under föregående säsong blev det så äntligen dags att spela i det engelska finrummet och där har Norwood imponerat stort, precis som hela Sheffield. Oliver har gjort över 50 landskamper för Nordirlands landslag men aldrig noterats för något mål i den gröna dressen. Kontraktet med United sträcker sig till sommaren 2023.  

John Lundstram
“Sir John Lundstram” som många anhängare av Fantasy Premier League kallar honom, är något av en “late bloomer”. John är skolad i Evertons akademi, men efter en hel drös utlåningar gick flyttlasset ett par hack ned i divisionerna till Oxford United. Där hann Lundstram med två år innan han plockades in till Sheffield United år 2017 av Chris Wilder. Säsongen 2019/20 slog den stenhårde tvåvägsmittfältaren igenom i Premier League då han bland annat noterades för fem baljor och tre assister, ett starkt facit. 26-åringen är som bäst när han kommer i andravåg från mittfältet och Wilder har inte varit sen med att berömma sin engelsman. The Blades har bevisat att de är i Premier League för att stanna, men med konkurrens från Sander Berge är det frågan om Lundstram kniper en startplats denna säsong? Oddsen talar dessvärre inte för den gode John.

John Fleck
John Alan Fleck är en viktig kugge i Chris Wilders Sheffield United. Den 28-årige fotbollsspelaren jobbar alltid i 90 minuter och viker inte en tum i närkamperna. Dessutom har Fleck visat goda offensiva kvaliteter under säsongen 2019/20 där bland annat fem baljor syns i kolumnen. I februari belönades skotten för sina insatser med ett nytt långtidskontrakt som sträcker sig till 2023, och får han bara vara skadefri kommer mittfälten i Premier League att få fortsatta problem med Sheffield United. Ett fullt tänkbart bet kan vara att den lille snidaren förbättrar sin målskörd under 2020/21. Om oddsen tilltalar det vill säga.

Billy Sharp
Billy Sharp var en stor anledning till att The Blades lyckades ta sig tillbaka till Premier League. Den rutinerade anfallaren noterades för 23 fullträffar i The Championship säsongen 2018/19 vilket ledde till en fjärdeplats i skytteligan för den evigt unge Billy. Målkavalkaden från Sharp gjorde att 34-åringen, som aldrig tidigare spelat i Premier League-fotboll, är den tredje bästa målskytten i The Championships historia, en serie som fick sitt namn för cirka tjugo år sedan. 34-åringen inledde proffskarriären i just Sheffield United men under åren 2005-2015 representerade Sharp sju andra klubbar. I Premier League hade anfallaren svårare att ta plats i den hårda konkurrensen från bland annat Mousset, McGoldrick och McBurnie. 25 framträdanden och tre mål blev det ändå för Sharp i det engelska finrummet men som kulturbärare är han alltjämt viktig för de rödvita.

Spela på Sheffield United.

Till startsida Fotboll