Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Stoke City FC (spelar inte i Premier League säsongen 2018/2019)

Till Premier League startsida.
Stoke City grundades 1863 och är den äldsta i Premier League. Faktum är att man är den näst äldsta professionella klubben i världen efter Notts County. Klubben har under alla sina år ändå inte tagit någon titel i Premier League men man har ett antal andra titlar. Den som sticker ut mest är från säsongen 1971/1972 då man blev Ligacupmästare.
Smeknamn: The Potters
Manager: Paul Lambert
Hemmaarena: Bet365 Stadium (Brittania Stadium) - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Stoke City hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Stoke City:

Peter Crouch
Kärt barn har många namn. 35-årige Peter Crouch lämnar ingen oberörd. Några namn han kallats genom åren är “Robo-Crouch”, “Crouchinho”, “Mr Roboto” och “Pantera Rosa”. Peter Crouch har en diger klubbkarriär i Premier League. Han har representerat inte mindre än sex klubbar (Aston Villa, Southampton, Liverpool, Portsmouth, Tottenham Hotspur och Stoke City). Peter Crouch har kanske varit lika viktig för marknadsledningen som fotbollsledningen i sina klubbar, då han med sina 201 cm och blott 75 kg har ett speciellt utseende och en rätt säregen spelstil. Har totalt gjort hela 431 Premier League-matcher och 103 mål. Crouch har hunnit bli 36 år gammal men mäktade ändå med 7 mål den gångna säsongen.

Xherdan Shaqiri
Xherdan Shaqiri är 25 år, men har redan hunnit med att spela för både Bayern München och Inter. Schweizaren är också synnerligen meriterad. 3 ligatitlar med FC Basel och 2 cuptitlar. Med Bayern vann han allt; Bundesliga, DFB-pokal, Champions League och klubblags-VM. Kallas för både the “Alpine Messi”, “Magic Dwarf” och “Power Cube”. Är kort, och figurerar en hel del i skämtsammanhang tack vare sina vältränade ben. Var Stokes dyraste värvning någonsin när han köptes förrförra sommaren och vann assistligan direkt i sin nya klubb. Var dock skadeförföljd förra säsongen och fick bara 21 matcher i ligan vilket resulterade i 4 mål och 2 assist. Har 62 landskamper och 20 mål för Schweiz på meritlistan.

Charlie Adam
31-åringen från Dundee i Skottland slog igenom relativt sent. Först som 24-åring debuterade Charlie Adam i Premier League. Säsongen innan hade mittfältaren haft en nyckelroll i det Blackpool som för första gången tog sig till Premier League. Redan den efterkommande silly season drog bland annat Liverpool i skotten, men det var först säsongen efter som the Reds kunde köpa loss Adam. Charlie Adam tyckte dock att 28 matcher i PL inte var tillräckligt, utan såldes efter bara en säsong på Anfield till Stoke. Där har han nu spelat i fem säsonger. Adam hade ingen vidare fjolårssäsong och mittfältaren noterades endast för ett mål på 24 matcher. Vill säkerligen ha mer speltid.

Saido Berahino
Den burundiske engelsmannen slog igenom ordentligt säsongen 2014/2015 när han gjorde 14 mål i Premier League. Det var hans överlägset bästa målnotering i den då relativt unga seniorkarriären. Tottenham Hotspur lade upp 15 miljoner pund för att värva anfallaren, men West Bromwich ville ha 25 miljoner. Berahino blev därmed kvar i Albion där han inte lyckats med något alls sedan dess. Förra säsongen blev det inte ett enda mål på 17 matcher och Berahino var stundtals lämnad helt utanför truppen och belagd med extra träning på grund av övervikt. Ändå valde Stoke att lägga upp samma summa som Tottenham erbjöd för två år sedan. Denna gången nappade WBA och nu är det upp till Stokes tränare Mark Hughes att få fart på den 24-årige anfallarens karriär igen.

Glen Johnson
The Gravy Train är en riktig Premier League-veteran med sina 14 säsonger i ligan. 32-åringen gjorde sina första matcher redan som tonåring i dåvarande plantskolan West Ham. Han blev direkt värvad till Chelsea och var med i början på deras resa mot ligatoppen. Högerbacken hann vinna två ligatitlar med the Blues. Det blev dock mindre och mindre speltid för Johnson som, efter en utlåning till Portsmouth, värvades permanent av Pompey. Två säsonger och en FA-cuptitel i Portsmouth gjorde att Liverpool rykte i backen, och det blev en flytt till Anfield, där Johnson var en nyckelspelare under sex säsonger. Efter att ha blivit släppt på fri transfer skrev Glen Johnson ett 2-årskontrakt med Stoke och visade den gångna säsongen att han fortfarande håller Premier League-klass.

Spela på Stoke City.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.