Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Swansea City AFC (spelar inte i Premier League säsongen 2018/2019)

Till Premier League startsida.
Swansea City AFC är en walesisk klubb I Swansea som grundades 1912. År 2011 nådde klubben Premier League efter att ha besegrat Reading med 4-2 i det avgörande kvalet inför 82 000 åskådare på Wembley. Man har en del titlar på kontot. Den tyngsta togs 2012/2013 då laget blev ligacupmästare genom att besegra Bradford med 5-0 i finalen.

Smeknamn: The Swans, The Jacks
Manager: Carlos Carvalhal
Hemmaarena: Liberty Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Swanseas spelschema i Premier League

Spela på Swansea City hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Swansea City:

Martin Olsson
Den svenska ytterbacken uppgraderade sig från Championship och Norwich till Premier League och de vita svanarna i början av 2017 för en övergångssumma på 55 miljoner kronor. Olsson har spelat på de brittiska öarna hela sin vuxna karriär då han redan som 17-åring skrev på för Blackburn. Blev därefter utnämnd till Blackburns “Young player of the year” säsongen efter. Har spelat Premier League för just Blackburn, Norwich och nu Swansea sedan dess och har hunnit bli en av de mest rutinerade svenskarna i ligan. Det har dessutom hunnit bli 40 landskamper och 5 mål för den offensiva 29-åringen.

Kristoffer Nordfeldt
Bara Magnus Hedman, Rami Shaaban och Andreas Isaksson har spelat i Premier League av svenska målvakter, och bara Hedman kan sägas ha varit ordinarie. Kristoffer Nordfeldt har blivit 28 år och fått stå vid sidan av den polske landslagsmålvakten Lukasz Fabianski de senaste säsongerna. Det har enbart blivit tre Premier League-matcher de två senaste åren för stockholmaren. Nordfeldt hade före flytten till England och Swansea 2015 sju säsonger bakom sig som förstemålvakt i Heerenveen och Brommapojkarna. Den tidigare U21-landslagsmålvakten har ännu tre år på sig att ta över som förstemålvakt då han förra sommaren skrev på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2020.

Spela på Swansea City.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.