Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Wolverhampton Wanderers FC

Läs mer om Premier League-lagen!

Fakta om Wolverhampton

Wolverhampton Wanderers FC bildades redan 1877, men hade sin storhetstid på 50-talet då “Vargarna” tog tre ligatitlar. Efter en lång dipp tog sig laget åter upp till Premier League 2003 och har sedan dess pendlat mellan de två högsta divisionerna. Säsongen 2017/18 tog sig den orange fotbollsklubben dock återigen upp till finrummet genom att vinna The Championship i smått överlägsen stil. De senaste två säsongerna har den “portugisiska kolonin” etablerat sig med kraft i Premier League genom två starka sjundeplatser. Kan positionen förbättras ytterligare?

Smeknamn: Wolves
Manager: Nuno Espírito Santo
Hemmaarena: Molineux Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
SpelschemaWolverhamptons spelschema i Premier League

Spela på Wolverhampton hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Wolverhampton Wanderers FC

Rui Patrício
Rui Patrício gjorde debut mellan stolparna redan som 18-åring i den portugisiska storklubben Sporting Lissabon. Fram tills övergången till Wolves inför säsongen 2018/19 hade den dåvarande 30-åringen varit Sporting trogen i tolv säsonger och 327 matcher. Patrício har även stora meriter från landslagsspel med Portugal där han totalt vaktat målet i 87 A-landskamper. Höjdpunkten är givetvis EM-guldet från 2016 där portugisen var förstavalet i buren. Efter en mindre bra säsong för Sporting, där laget bara slutade trea i ligan och missade Champions League, tog sig ett 50-tal supportrar in på fotbollsklubbens träningsanläggning och misshandlade flera spelare. Efter incidenten, där Patrício skadades, var det ett lätt beslut att bryta kontraktet när spel i Premier League lockade sommaren 2018. Där har Patrício varit en viktig bricka till Wolves kanonsäsonger, i fjol stod han samtliga 38 matcher i Premier League och höll nollan 13 gånger. Kontraktet med Wolverhampton är skrivet till 2022, vilket gör att klubben har försäkrat sig om högklassig rutin på den sista utposten ett tag framöver.  

Joao Moutinho
Wolves värvade friskt inför Premier League-starten för att försäkra sig om att som nykomlingar klara kontraktet. En av de bästa köpen var den meriterade portugisen Moutinho från Monaco. Förutom 121 landskamper för Portugal, och ett EM-guld 2016, har 34-åringen 17 år av europeisk toppfotboll i bagaget från Sporting, Porto och just Monaco. Moutinho är en mångfacetterad central mittfältare som med sin teknik och sitt spelsinne kan användas i alla centrala positioner, såväl offensivt som defensivt. Sin första säsong i Wolverhampton gjorde han ingen besviken. Moutinho spelade samtliga 38 PL-matcher 2018/19 och var en centralgestalt på mittfältet. Fjolåret följdes upp med exakt samma pålitlighet. Kan portugisen hålla samma klass ännu en säsong lär Wolves kriga på den övre halvan igen.

Rúben Neves
Den sittande mittfältaren Rúben Neves är en underbar fotbollsspelare att titta på när han har sin dag. Med sitt fantastiska tillslag på bollen har han bjudit på många drömmål, både på frispark och på långskott. Efter en karriär genom Portugals alla ungdomslandslag slog han igenom rejält med FC Porto redan som 17-åring. Efter två succésäsonger hade Neves det lite tuffare 2016/17. Då tog han det uppseendeväckande beslutet att flytta till Wolverhampton som spelade i The Championship. Det blev dock en riktig lyckoträff och Neves har varit fantastisk under sina tre säsonger på Molineux. Förutom sina kreativa egenskaper är 23-åringen en småful spelare som faktiskt dragit på sig 30 gula kort på tre säsonger i England. Att Wolves nummer åtta får syna ostskivan ett antal gånger även kommande säsong är verkligen en lågoddsare.

Diogo Jota
Diogo Jota skrev, till fansens stora glädje, på ett permanent kontrakt med Wolves sommaren 2018 då han innan endast var på lån från Atlético Madrid. Det var inte så konstigt att Wolverhampton var sugna på att knyta till sig portugisen efter sin första säsong i klubben. Den offensiva mittfältaren, som även kan användas som anfallare, stod då för karriärbästa 17 mål och hade stor del i lagets överlägsna stil i The Championship som man vann klart. De två följande säsongerna har Jota visat att han håller även ett snäpp högre upp med 16 fullträffar i Premier League. Endast 23 år gammal är utvecklingsmöjligheterna stora för den tekniskt begåvade fotbollsspelaren. Fortsätter Jota på inslagen väg är oddsen låga på att det väntar än större klubbadresser i framtiden.  

Adama Traoré
Vintern 2019/20 tog Adama Traoré det stora steg många så länge väntat på. 23 år fyllda gjorde den spanska urkraften succé i Wolverhamptons anfall med extrem snabbhet och en kropp som hade gjort de grekiska gudarna gröna av avund. Den explosionsartade utvecklingen misstänktes bero på att Traoré byggt bo i ett gym men enligt huvudpersonen i fråga så är de bombastiska musklerna genetiska. Dunderforwarden har rötter från Mali men är halvspanjor och representerar Spaniens landslag. Efter skolning hos Barcelona samt spel i Aston Villa och Middlesbrough är det i Wolves vargflock det stora genombrottet kommit – säsongen 2019/20 svarade Adama för nio assist och fyra baljor i den orangesvarta dräkten. I prisskåpet finns en pokal från UEFA Youth League, Spanska Cupen samt Spanska Supercupen. Kontraktet med Wolverhampton sträcker sig till sommaren 2023.

Raúl Jiménez
Wolverhampton har som bekant rena rama portugisiska kolonin i laget. Wolves största stjärna var från början också ett lån från Benfica, men det är faktiskt en mexikanare det gäller. Raúl Jiménez gjorde enorm succé på Molineux och stod för 13 ligamål under sin debutsäsong. Det fick Vargarna att öppna stora plånboken och köpa anfallaren för en ny rekordsumma. Det har ingen orangesvart supporter ångrat – säsongen 2019/20 pangade Jiménez in 17 mål och dessutom sex assist när han deltog i samtliga 38 Premier League-omgångar. Oddsen är väldigt låga på att 29-åringen blir Wolves bästa målskytt även under 2020/21.

Spela på Wolverhampton Wanderers FC

Till startsida Fotboll