Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Brescia

Till Serie A startsida

Tar Juventus titeln igen? Spela på Serie A-vinnare 2019/2020?

Fakta om Brescia

Efter åtta säsonger i Serie B är Brescia tillbaka i det italienska finrummet. Bortsett från en säsong 2010/11 har klubben från Lombardiet inte spelat Serie A-fotboll sedan 2005. På den tiden var det en viss Roberto Baggio som var den stora spelaren. Nu heter stjärnan Alfredo Donnarumma, en 28-åring som plockade hem skytteligan i andradivisionen i fjol och var högst bidragande till att Brescia vann Serie B. Kan de blåvita etablera sig i Serie A?

Smeknamn: Le Rondinelle, I Biancazzurri, La Leonessa
Manager: Eugenio Corini
Hemmaarena: Stadio Mario Rigamonti

Spela på Brescia hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Brescia

Sandro Tonali
Den nya Andrea Pirlo är här, både till utseendet och spelstilen! Sandro Tonali föddes år 2000 och kom till Brescia som tolvåring. Tonali debuterade för a-laget 2017 och under fjolårssäsongen slog den bollskicklige mittfältaren igenom med dunder och brak. 18-åringen var en av Serie B:s bästa spelare förra säsongen och flera storklubbar i Italien såväl som England och Frankrike har visat sitt intresse för tonåringen. Trots att mittfältaren ännu inte gjort något väsen av sig i Serie A blev Tonali uttagen till “Gli Azzurri” av Roberto Mancini när Italien skulle ställas i en träningsmatch mot USA i november 2018. Tonali spås en lysande framtid och frågan är om en av Italiens största talanger kan se till så att Brescia håller sig kvar i det italienska finrummet? 

Alfredo Donnarumma
Gianluigi Donnarumma känner många calcio-älskare till men den här säsongen kommer Serie A-publiken att få bekanta sig med ytterligare en Donnarumma, Alfredo (ej släkt). Den 28-årige anfallaren föddes i Neapel men fostrades på Sicilien i klubben Catania. Alfredo har under de senaste åren varit en pålitlig målskytt i Serie B men trots detta har inte anfallaren fått chansen i Serie A. Säsongen 2017/18 slutade målsprutan Donnarumma tvåa i Serie B:s skytteliga med sina 23 fullträffar för Empoli som det året vann den italienska andradivisionen, men något fortsatt spel i Toscana-klubben blev det inte. Istället bar det av till Brescia inför förra säsongen där målfabrikationen fortsatte. Brescia vann Serie B och vem vann inte skytteligan om Donnarumma? Alfredo gjorde hela 25 mål och även sju assist. Kontraktet med nykomlingen Brescia sträcker sig till 2020. Frågan är om kommande säsong blir Alfredos första och även sista chans i Serie A? 

Dimitri Bisoli
Dimitri Bisoli föddes på Sardinien och under ungdomsåren följde mittfältaren sin faders (Pierpaolo Bisoli) fotspår. Mellan åren 2007-2011 tränade pappa Pierpaolo fyra klubbar, Foligno, Cesena, Cagliari och Bologna, fyra klubbar som Dimitri fostrades i. Pierpaolo fick dock sparken från Bologna i slutet av 2011 och en kort tid därefter lämnade Dimitri universitetsstaden. 25-åringens första proffskontrakt blev istället med Serie C-klubben Prato. Inför säsongen 2016/17 köptes mittfältaren loss av Brescia och i Serie B har det gått riktigt bra för Dimitri sedan han kom till klubben. Den gångna säsongen var Bisoli den spelare som noterades för flest framträdanden för Brescia i Serie B, 35 stycken. 25-åringen noterades även för sex fullträffar och lär med största sannolikhet återigen bli en viktig pjäs på Eugenio Corinis mittfält, den här gången i Serie A. 

Mario Balotelli
Mario Balotelli är född 1990 på Sicilien, Italien. Redan som 15-åring gjorde Mario debut i seniorsammanhang med klubben Lumezzane i Serie C1. Snabbt såg klubbarna i Italien potentialen hos den unga strikern och som 17-åring hamnade Mario hos storklubben Inter. I Milano blev Balotelli kvar i lite drygt tre säsonger och efter 56 ligaframträdanden och 17 mål tog Roberto Mancini, dåvarande tränare i Manchester City, ynglingen under sina vingar och italienaren hamnade därmed i Premier League. Vidare har den 189 centimeter långe anfallaren i tur och ordning representerat klubbar som Milan, Liverpool, Nice och nu senast Marseille. Vid 29-års ålder är det så dags att skriva nästa kapitel i ”Super-Marios” historia. Åter i Italien, denna gång hos nykomlingarna Brescia, och möjlighet att ta liten revansch på sig själv efter en mindre lyckad tid i Marseille. Sicilianen har varit vida känd för sina bus och upptåg. Nästan lika mycket som för sina gudabenådade egenskaper på planen. “Why always me?”

Spela på Brescia.

Till startsida Fotboll