Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Cagliari

Till Serie A startsida

Fakta om Cagliari

Cagliari Calcio grundades 1920 och kommer från ön Sardinien. Klubben har endast en titel på kontot och det är en ligaseger från 1970. Sedan 90-talet har Cagliari varit starkt förknippad med Uruguay på grund av ett gäng uruguayanska spelarvärvningar. I fjol slutade “Rossublu” till slut på en blygsam 14:e-plats efter att ha varit ett topplag under hösten. Under fjolårssäsongen fanns svenske Robin Olsen i laget och gjorde totalt 19 framträdanden i Cagliari-dressen. Tidigare har också svenska spelare som Sebastian Eriksson och Albin Ekdal representerat sardinerna. Frågan är om nye tränaren Eusebio Di Francesco kan styra fotbollsklubben  till att åter vara ett lag som slåss om Europaplatser. 

Här kan du spela på Cagliari

Smeknamn: Rossoblu, Gil Isolani, Sardi
Manager: Eusebio Di Francesco
Hemmaarena: Sardegna Arena

Här kan du spela på Cagliari hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Cagliari

Nahitan Nández  

Uruguayanen Nahitan Nández var en stor investering för Cagliari som inför säsongen 2019/20 betalade 18 miljoner euro till Boca Juniors för innermittfältaren. Affären föll väl ut direkt och under sin första säsong i Serie A stod Nández för två mål samt fyra assist samtidigt som han drog på sig hela 14 gula kort på 35 matcher. Det har inte gått obemärkt förbi i hans hemland där han nu, även om debuten skedde redan 2015, är en av de absoluta nycklarna i den nya generationen som ska lotsa laget in i framtiden när Suárez och Cavani lägger skorna på hyllan. Fortsätter 24-åringen på samma spår som under debutåret även de kommande åren blir Cagliari förmodligen bara ett stopp på vägen. Rivjärnet Nández har större klubbar i sig!

Giovanni Simeone  

Giovanni Simeone är son till den stenhårda mittfältaren Diego Simeone som gjorde över 100 landskamper för Argentina och som senare nått enorma framgångar som tränare för Atlético Madrid. 25-åringen är precis som sin far en stenhårt jobbande fotbollsspelare, men till skillnad från pappa Diego är Giovanni anfallare. Simeone köptes till Serie A och Genoa 2016, där han gjorde tolv mål under debutsäsongen. Sommaren 2017 kritade den Madrid-födde argentinaren på för Fiorentina och debutsäsongen blev väldigt lyckosam med 14 nätrassel i Serie A, hattricket i 3-0-segern mot Napoli blev lite av kronan på verket. Under de två efterföljande säsongerna i Florens gick det tyngre och inför förra säsongen bytte Simeone Florens och Fiorentina mot Sardinien och Cagliari. I fjol gjorde Diegos son tolv mål på 37 matcher. Att argentinaren blir Cagliaris bästa målskytt den här säsongen är ett intressant bet om man gillar odds. .  

Leonardo Pavoletti  

Tack vare den köp- och lån-struktur som råder i fotbollen i Italien finns ibland möjligheter att testa spelare rejält innan man köper loss dem, på ett annat sätt än i andra fotbollsligor. Leonardo Pavoletti passar in på beskrivningen då han köptes av Napoli för 180 miljoner kronor i januarifönstret 2017 och ett halvår senare lånades ut till Cagliari med köpoption för 2018. Pavoletti vann skytteligan i Cagliari under debutsäsongen på Sardinien med elva mål, nästan dubbelt så många som tvåan. Då var det ett enkelt beslut att lägga upp 120 miljoner kronor för att permanenta klubbytet. Säsongen därpå vann den stora anfallaren återigen den interna skytteligan med 16 fullträffar i Serie A vilket belönades med en plats i Roberto Mancinis Gli Azzurri. Där har det hittills blivit en landskamp och lika många mål, i 6-0-segern mot Liechtenstein i mars 2019. I fjol fick 31-åringen säsongen förstörd på grund av skador.  

Joao Pedro  

Trotjänaren med U17-meriter från Brasiliens landslag lirar på den vackra semesterön sedan 2014, och är en offensiv mittfältare med näsa för mål som utvecklats oerhört mycket under sina år i Italien. Joao Pedro var under hösten stundtals en av seriens allra bästa fotbollsspelare och även om han föll tillbaka lite under våren blev det 18 mål i ligaspelet totalt, den målmässigt klart bästa säsongen i brassens karriär. Med det blev han delad femma i skytteligan. Det är svårt att se Joao Pedro hitta nätet fler gånger än så kommande säsong, men räkna med att sydamerikanen kommer vara en viktig del av Cagliaris lagbygge ännu ett år.

Här kan du spela på Cagliari