Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Empoli F.C. (spelar inte i Serie A säsongen 2019/2020)

Till Serie A startsida
Blåklädda Empoli är tillbaka i Serie A är tillbaka efter en säsong Serie B och vilken säsong sen. Empoli förlorade bara fem av 42 matcher. Empoli gjorde sin första säsong i Serie A på 1980-talet, men det var först 1997 som Empoli etablerade sig i den italienska toppfotbollen. Sedan dess har man alltid spelat i Serie A eller Serie B, men samtidigt varit ett lag som åkt upp och ner flera gånger och som mest gjort tre raka säsonger i Serie A. Inför comebacken i Serie A har Empoli bytt ut nästan hela laget. Sommaren 2018 anslöt 16 spelare och 15 lämnade.

Smeknamn: Azzurri
Manager: Giuseppe Iachini
Hemmaarena: Stadio Carlo Castellani - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Empoli hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Empoli

Francesco Caputo
Francesco Caputo har under stora delar av sin karriär huserat i den italienska andraligan. Det är i Bari den 31-årige anfallaren är mest känd ifrån. Caputo var med och spelade upp det det klassiska Apulien-laget till Serie A i hans debutsäsong för de rödvita 2008, men när Bari tog klivet upp till Serie A lånades Caputo ut till Serie B-laget Salernitana. Säsongen därpå fick han dock göra 13 framträdanden i Serie A för Bari som slutade på en jumboplats i det italienska finrummet. Efter dess har anfallaren öst in mål i Serie B. Inför förra säsongen värvades han till Empoli, där han var en stor anledning till att laget vann Serie B med sina 27 kassar! Kontraktet med Empoli sträcker sig till 2021.

Antonino La Gumina
Antonino La Gumina föddes på Sicilien i Palermo 1996. Förra säsongen fick den 22-årige italienske anfallaren sitt stora genombrott. La Gumina bildade ett fruktat anfallspar i Rosanero i fjol tillsammans med den makedonske målsprutan Ilja Nestorovski. Tillsammans gjorde anfallsparet 22 mål för Palermo i Serie B den gångna säsongen. I början av juli stod det klart att den blonderade italienaren skrivit på för Empoli och att han nu ska testa vingarna i Serie A. Kontraktet gäller till och med 2023.

Manuel Pasqual
Den meriterade och rutinerade vänsterbacken Manuel Pasqual har blivit känd för sin enormt fina vänsterfot i Florens. Pasqual föddes 1982 i norra Italien, en bit utanför Venedig. Vänsterbacken skrev på för Serie C-laget Arezzo 2002, där han snabbt blev en nyckelspelare. 36-åringen gjorde över 100 matcher för klubben och var med och spelade upp Arezzo till Serie B 2003/04. Det var dock 2005 han fick sitt stora genombrott när han flyttade till Toscana och Florens. Han tog ganska omgående en startplats i Fiorentina och är en av fyra spelare i klubbens historia som gjort över 300 matcher för de lila i Serie A. Sedan 2016 spelar den landslagsmeriterade fotbollsspelaren i Empoli. Kontraktet gäller säsongen ut, och det är nog låga odds på att det här blir det sista vi får se av Pasqual i det italienska finrummet.

Spela på Empoli.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.