Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Frosinone (spelar inte i Serie A säsongen 2019/2020)

Till Serie A startsida.
Frosinone tillhör den italienska regionen Lazio och ligger drygt sju mil från Rom. Klubben bildades i sin nuvarande form 1990 men har anor tillbaka till 1910. Som medlemmar i den italienska fotbollen är Frosinone dock nära på nykomlingar. Säsongen 2018/19 blir klubbens andra i Serie A, efter debutsäsongen 2015/2016. Avancemanget till Serie A gick via kvalspel där Frosinone besegrade Palermo i ett dubbelmöte. Frosinones matchställ liknar Sveriges, hemmastället är gult med blå detaljer och bortastället blått med gula detaljer.

Smeknamn: Canarini, Gialloazzurri
Manager: Marco Baroni
Hemmaarena: Stadio Benito Stirpe - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Frosinone hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Frosinone

Camillo Ciano
Den nu 28-årige Camillo Ciano som finns med i Mino Raiolas stall har ännu inte gjort något framträdande i Serie A. Ciano fostrades i Napoli men trots att han tillhörde de ljusblåa i sju år så blev det bara under utlåningsperioderna den offensiva mittfältaren fick speltid. Säsongen 2014/15 fick han sitt stora genombrott, då han gjorde 17 mål för Crotone i Serie B. Förra säsongen var han en stor bidragande orsak till Frosinones comeback i Serie A, och till hösten kommer Ciano att få göra sitt första framträdande i Serie A om inget helt osannolikt sker. Kontraktet med Frosinone sträcker sig till 2021.

Daniel Ciofani
Primapuntan Daniel Ciofani har på senare år blivit lite av en legendar i Frosinone. Efter att han skrev på för klubben 2013 har den 33-årige anfallaren gjort 179 framträdanden för klubben, och 67 mål. I 3-1 segern mot Crotone den 16:e maj 2015, säkrade Canarini sitt första Serie A-kontrakt i klubbens historia, och Ciofani gjorde då ledningsmålet i matchen. I debutsäsongen i Serie A gjorde den kraftfulla anfallaren 37 framträdanden och nio mål för Frossarna. Om de gulblåa ska lyckas hålla sig kvar i det italienska finrummet den här gången kommer det nog att krävas en hel del mål från Ciofani. Kontraktet gäller säsongen ut.

Emil Hallfredsson
Emil Hallfredsson var med på Islands saga genom EM i Frankrike i 2016, där både laget och förbundskaptenen Lars Lagerbäck blev unisont hyllade av fotbollspubliken. Även sommaren 2018 var han en del av det historiska isländska landslag som spelade nationens första VM-slutspel. 34-åringen är kanske mest känd för den svenska fotbollspubliken för hans säsong med Malmö FF i Allsvenskan 2006. Vänstermittfältaren värvades av dansken Frank Arnesen till Tottenham, efter att Hallfredsson varit med och vunnit ligan med Hafnarfjördur hemma på Island 2004. Det blev dock inget spel med Spurs, utan islänningen gjorde en match med Lyn i Norge 2007, innan han flyttade till Italien samma år. Där har han varit kvar sånär som på ett lån till Barnsley i Championship. De senaste säsongerna har Hallfredsson tillbringat hos Udinese men 2018/19 ska han försöka hjälpa nykomlingarna Frosinone att klara kontraktet i det italienska finrummet.

Spela på Frosinone.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.