Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Pescara (spelar inte i Serie A säsongen 2018/2019)

Till Serie A startsida
Pescara, riktiga namnet är Delfino Pescara 1936, bildades 1936 och har spelat sju säsonger i Serie A. Klubben tog åter steget till den italienska fotbollens finrum till säsongen 2016/2017. Man har inga meriter att stoltsera med förutom sina uppflyttningar. Kända spelare genom åren är Dunga, Morgan De Sanctis och Júnior.

Smeknamn: Biancoazzurri, Delfini
Manager: Massimo Oddo
Hemmaarena: Stadio Adriatico - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Pescarahos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Pescara:
Rey Manaj
19-åringen Rey Manaj kom till Pescara på säsongslångt lån från storklubben Inter sommaren 2016 för att få speltid. Albanen har redan debuterat i seniorlandslaget och fick även debutera i Serie A i Inters tröja förra säsongen. Anfallaren Manaj är en klassisk 9:a på planen och redan ganska välbyggd (182 cm, 76 kg). När Manaj värvades av Inter sommaren 2015 hade många storklubbar haft ögonen på albanen, bland andra Juventus, Roma och Atletico Madrid. Roberto Mancini har jämfört Manaj med både Mario Balotelli och Zlatan Ibrahimovic. Rey Manaj har kontrakt med Pescara till sommaren 2017 och med Inter till 2020.

Alberto Aquilani
Den forne stortalangen Alberto Aquilani har hunnit bli 32 år gammal. Mittfältaren är en romanista sedan födseln och tog sig hela vägen till a-laget. Aquilani har gjort massvis med u-landskamper för Italien och även 30-talet landskamper med Gli Azzurri. Aquilani hade erbjudanden från Premier Leagueklubbarna Chelsea och Arsenal som 17-åring, men det dröjde fram till 2009 innan det blev spel i Premier League för den centrale mittfältaren. Då betalade Liverpool 20 miljoner Euro för att locka honom till Anfield från Roma. Tiden i England blev dock misslyckad och Aquilani lånades ut till först Juventus och sedan AC Milan. 2012 köptes han loss av Fiorentina för inte ens halva priset som Liverpool betalade för honom 3 år tidigare. Efter en sejour i Sporting Lissabon är Aquilani nu tillbaka i Serie A och Pescara. Kontraktet är skrivet på ett år, och går ut sommaren 2017.

Simone Pepe
Den offensive yttermittfältaren Simone Pepe har vunnit flera Scudetto med Juventus, vunnit Coppa Italia och spelat Champions League-final. Ändå har han inte riktigt levt upp till den talang han ansågs vara som junior. Pepe, numera 33 år, var given i alla Italiens ulandslag, men det blev bara 23 landskamper med Gli Azzurri, den senaste för 5 år sen. Simone Pepe gör sin 12:e säsong i Serie A, varav 5 i Juve och 4 i Udinese. Efter en säsong i Chievo ifjol skrev han sommaren 2016 på ett 1-årskontrakt med Serie Anykomlingen Delfino Pescara.

Spela på Pescara