Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Lazio

Till Serie A startsida

Fakta om Lazio

SS Lazio bildades år 1900 i Rom. Under 90-talet etablerade man sig på allvar som en toppklubb i Serie A. Sergio Cragnotti blev ordförande 1992 och gjorde tunga investeringar i klubben som lade en stabil grund för att kunna utmana om de stora titlarna. De ljusblå har vunnit Serie-A två gånger, en av dem med Sven-Göran Eriksson som tränare, och Coppa Italia sju gånger, senast för två år sedan “Örnarna” finalbesegrade Atalanta. Lazios största rival är Roma. Klubbarna delar arena och matcherna emellan kallas kort och gott för huvudstadsderbyt eller Derby della Capitale. Säsongen 2019/20 slutade Lazio på en fin fjärdeplats och kommer därmed få spela Champions League 2020/21. 

Här kan du spela på Lazio

Smeknamn: Biancocelesti, Le Aquile (Örnarna)
Manager: Simone Inzaghi
Hemmaarena: Stadio Olimpico - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Här kan du spela på Lazio hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Lazio

Luis Alberto  

Luis Alberto fostrades i Sevilla och tillbringade nio år i klubben och debuterade för A-laget säsongen 2011. Det blev dock bara sju framträdanden för Sevillas A-lag och säsongen 2012/13 lånades den offensiva mittfältaren ut till Barcelonas B-lag där Alberto noterades för 38 matcher och elva mål. Sommaren 2013 valde Liverpool att investera 6,8 miljoner pund i mittfältaren men något vidare avtryck gjorde aldrig spanjoren på Anfield. Istället blev det utlåningar till bland annat Deportivo La Coruna där Alberto noterades för sex mål och i La Liga säsongen 2015/16. Något som gjorde att Lazio fick upp ögonen för den kreativa mittfältaren. I Rom har 27-åringen gått från klarhet till klarhet med sina fyndiga instick och stundtals briljanta högerfot, och således blivit en nyckelspelare i den sista tredjedelen för Simone Inzaghi. Alberto är känd som Ciro Immobiles hovleverantör, säsongen 2019/20 när parhästen vann skytteligan så vann samtidigt spanjoren assistligan med sina 16 framspelningar. Att assistkungen från San José del Valle försvarar sin titel är ett vettigt bet.

Sergej Milinkovic-Savic  

Serben Sergej Milinkovic-Savic har faktiskt gamle storskytten Mateja Kezman som agent. På planen fick 25-åringen sitt definitiva genombrott säsongen 2017/18 när han från sin mittfältsposition gjorde tolv mål för Lazio, som sommaren 2015 köpte honom från Genk i Belgien för 90 miljoner kronor. Milinkovic-Savic prestationer har gett eko i fotbollsvärlden och serbens marknadsvärde har verkligen stigit rejält. Real Madrid, Barcelona och Manchester United sägs ha varit beredda att lägga stora pengar på mittfältaren, som spelade alla gruppspelsmatcher för Serbien i VM i Ryssland 2018. Än så länge är han dock kvar i Roms ljusblå del där gjorde han 37 ligamatcher under säsongen 2019/20. Mittfältaren kommer vara en av Lazios allra viktigaste fotbollsspelare även kommande säsong.

Marco Parolo  

Marco Parolo debuterade inte i Serie A förrän han fyllt 25 år, men lyckades då kröna den säsongen med att bli uttagen till landslaget. Den stenhårde mittfältaren, med visst målsinne, har varit ordinarie i sina lag sedan han debuterade i Como i Serie C år 2004. Parolo har gjort 36 landskamper för Gli Azzurri och var med i VM-truppen 2014 samt truppen till EM i Frankrike 2016. 35-åringen har kontrakt med Sven-Göran Erikssons gamla klubb till 2021 efter att ha fått förlängt med ett år sedan han levererade ett mål och åtta ostskivor på 29 framträdanden i Simone Inzaghis framåtlutade bygge.

Ciro Immobile  

Ciro Immobile hade en strålande debutsäsong hos Lazio säsongen 2016/17. Det blev en sjätteplats i skytteligan för italienaren med sina 23 mål. Få trodde att 30-åringen skulle kunna överträffa det men det gjorde den speediga italienaren redan säsongen efter. Då stod han nämligen för 29 strutar i Serie A och vann därmed skytteligan tillsammans med Mauro Icardi. Till Lazio kom Immobile för ynka 10 miljoner euro efter att han inte funnit sig tillrätta hos storklubben Dortmund. Efter fyra säsonger hos de himmelsblå i Rom är han dock en av världens mest respekterade målskyttar. Säsongen 2019/20 spelade “Mobilen” som i trans och bombade in 36 strutar på 37 ligamatcher, varken Cristiano Ronaldo eller någon annan kunde mäta sig med den fabrikationen. Immobile är numera även given i Gli Azzurri där det blivit tio mål på 39 landskamper. Kontraktet med Lazio sträcker sig till 2023.

Här kan du spela på Lazio